Ουκρανία: Δύο νεκροί ομογενείς και 6 τραυματίες σε βομβαρδισμό χωριού από ρωσικό μαχητικό

Ουκρανία: Δύο νεκροί ομογενείς και 6 τραυματίες σε βομβαρδισμό χωριού από ρωσικό μαχητικό Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Δύο Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό στην Ουκρανία. 

Τα θύματα βρήκαν τον θάνατο σε βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη. Την είδηση επιβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης της Μαριούπουλης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας. Λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών. 

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού. 



Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.»

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την κατάσταση των τραυματιών. 

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχουν σκοτωθεί εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Όπως είπε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών. Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, αναφέρει ότι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις τη νύχτα στο Κίεβο, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Προς το παρόν, όπως μεταδίδει το BBC, δεν είναι ακόμη σαφές εάν αναφερόταν μόνο σε πολίτες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM