Έξαλλοι εμφανίζονται οι λάτρεις της περίφημης σως Σριράτσα, της εξαιρετικά καυτερής σως από την Ταϊλάνδη που παρασκευάζεται από πάστα πιπεριάς τσίλι, καθώς η εταιρεία παρασκευής της αναστέλει τις πωλήσεις το καλοκαίρι λόγω της έλλειψης της πιπεριάς τσίλι.
Η Huy Fong με έδρα τη νότια Καλιφόρνια επιβεβαίωσε πως από την έλλειψη αυτή θα επηρεαστούν κάποια από τα δημοφιλή της προϊόντα -μεταξύ αυτών η Hot Chili Sauce Sriracha.
Το περασμένο Απρίλιο, με ένα μέιλ στους πελάτες της, η εταιρεία χαρακτήρισε «σοβαρή» την έλλειψη πιπεριών που συνδέεται με το κλίμα.
Η εταιρεία προμηθεύεται τις πιπεριές της από διάφορες φάρμες σε Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό και Μεξικό. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την ποιότητα του είδους και επιτείνουν τις ελλείψεις της πιπεριάς τσίλι.
Σύμφωνα με το ίδιο μέιλ, όλες οι παραγγελίες που υποβλήθηκαν μετά τις 19 Απριλίου, θα παραδοθούν μετά την Ημέρα Εργασίας, κοινώς μετά τις 5 Σεπτεμβρίου.
«Δυστυχώς, αυτό είναι πέρα από τον έλεγχό μας και χωρίς αυτό το βασικό συστατικό δεν είμαστε σε θέση να παράγουμε κανένα από τα προϊόντα μας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων.
«Κατανοούμε πως αυτό ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και πριν τον Σεπτέμβριο δε θα αποδεχτούμε νέες παραγγελίες καθώς δεν έχουμε επαρκή αποθέματα για αυτές» προστίθεται.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ιστορική ξηρασία που πλήττει τις δυτικές ΗΠΑ έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην γεωργία της Καλιφόρνια. Η αρμόδια υπηρεσία που παρακολουθεί τα επίπεδα ξηρασίας αναφέρει πως ολόκληρη η πολιτεία βρισκόταν σε «σοβαρή ξηρασία» από την περασμένη εβδομάδα, με την Central Valley να αντιμετωπίζει συνθήκες «ακραίας ξηρασίας».
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τους λάτρεις της σως Σριράτσα «καούρα», με κάποιους στα social media να μιλούν για «σημάδι Αποκάλυψης» και άλλοι να προβλέπουν αύξηση της τιμής της Σριράτσα.
Με πληροφορίες από Guardian