Το περιοδικό Foreign Policy σπάει την «παράδοση» και στηρίζει την Χίλαρι Κλίντον

Το περιοδικό Foreign Policy σπάει την «παράδοση» και στηρίζει την Χίλαρι Κλίντον Facebook Twitter
0

Το περιοδικό Foreign Policy σπάει την «παράδοση» και στηρίζει την Χίλαρι Κλίντον Facebook Twitter

 

Το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy έσπασε με τη σειρά του μια "παράδοση" ετών και πήρε για πρώτη φορά θέση σε προεδρικές εκλογές, εκφράζοντας την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον και χαρακτηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ "τον χειρότερο υποψήφιο ενός μεγάλου κόμματος" στην αμερικανική ιστορία.

 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου και η εφημερίδα USA Today έσπασε την παράδοση και τάχθηκε κατά του Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε "επικίνδυνο δημαγωγό". Δεν έφτασε όμως μέχρι του σημείου να στηρίξει επισήμως την Κλίντον.

 

Μολονότι "δίνουμε ιδιαίτερη αξία στη σχέση μας με τους αναγνώστες μας, όποιες και αν είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις τους (...) η αρχισυνταξία του FP σπάει την παράδοση και στηρίζει την Χίλαρι Κλίντον για επόμενη πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών", γράφει στο κύριο άρθρο του το περιοδικό που ειδικεύεται στις διεθνείς σχέσεις.

 

 

"Ο κατάλογος με τις αιτίες για τις οποίες ο Τραμπ συνιστά απειλή είναι τόσο μακρύς που προκαλεί σοκ το γεγονός ότι είναι ο υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος για την προεδρία", εξηγεί το περιοδικό. "Η οργή που προκάλεσε πρόσφατα με την απεχθή συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες και η αποκήρυξή του από τόσα πολλά μέλη του ίδιου του κόμματός του καταδεικνύουν την ακαταλληλότητά του" για την προεδρία, συνεχίζει το άρθρο.

 

Ο επιχειρηματίας "απέδειξε κατ' επανάληψη την άγνοιά του για βασικά θέματα όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις" και επιπροσθέτως δεν έχει το απαραίτητο διπλωματικό ταλέντο.

 

Το FP κατηγορεί τον Τραμπ επειδή χαιρέτισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ("έναν τύραννο και δημόσιο κίνδυνο") και επειδή μίλησε "ξένοιαστα" για τα πυρηνικά όπλα.

 

Αντιθέτως, το περιοδικό επαινεί τις "αρετές" της Χίλαρι Κλίντον η οποία, όπως γράφει, είναι έτοιμη να κυβερνήσει τις ΗΠΑ. "Αν εκλεγεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος αυτής της χώρας, όχι μόνο θα πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός (...) αλλά θα εξαλείψει επίσης μια τεράστια απειλή για τις ΗΠΑ: την γκροτέσκα και βαθιά ανησυχητική προοπτική μιας προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ", καταλήγει.

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM