Πλημμύρισε η δυτική Γαλλία λόγω της κακοκαιρίας Herminia - «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», λένε οι κάτοικοι

Πλημμύρισε η δυτική Γαλλία λόγω της κακοκαιρίας Herminia - «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», λένε οι κάτοικοι Facebook Twitter
Κακοκαιρία Herminia στη Γαλλία
0

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη δυτική Γαλλία, με την κακοκαιρία Herminia να προκαλεί πρωτοφανείς πλημμύρες στη Ρεν και τις γύρω περιοχές. Το ύψος του νερού έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί εδώ και 40 χρόνια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στη Ρεν και στις κοινότητες γύρω από αυτήν, οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν την άνοδο της στάθμης των ποταμών Βιλέν και Σες σε επικίνδυνα επίπεδα. «Το ύψος του νερού στο σπίτι μας έφτασε τα 50 εκατοστά. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε κάτοικος της Αμανλίς, περιοχής περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρεν.

Ο οργανισμός Vigicrues προειδοποίησε ότι οι δύο ποταμοί θα φτάσουν σε «σπάνια επίπεδα», ενώ η πτώση της στάθμης τους δεν αναμένεται πριν από την Τετάρτη.Η δημοτική αρχή της Ρεν εξέδωσε από το Σάββατο εντολές εκκένωσης για τέσσερις δρόμους κοντά στο κανάλι Σεν-Μαρτέν. Στην περιοχή, οι φορτηγίδες βρέθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τα αυτοκίνητα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. «Το θέαμα είναι σοκαριστικό. Με την κλιματική αλλαγή, αυτά τα φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά», δήλωσε ο Ζιλμπέρ Λε Μπιάν, που επισκέφθηκε την περιοχή για να δει τις ζημιές.

Ένα γυμναστήριο στο κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε προσωρινό καταφύγιο, φιλοξενώντας περίπου 30 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Το Ιλ ε Βιλέν παραμένει σε κόκκινο συναγερμό, ενώ επτά ακόμη διαμερίσματα της δυτικής Γαλλίας, όπως η Λουάρ Ατλαντίκ και το Μορμπιάν, τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό.

Οι εικόνες από την περιοχή μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ οι τοπικές αρχές συνεχίζουν να καταγράφουν τις ζημιές και να προσφέρουν υποστήριξη στους πληγέντες. Η κλιματική κρίση βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, καθώς τέτοια φαινόμενα αυξάνονται σε ένταση και συχνότητα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ