«Πολλοί τουρίστες, αλλά ανασφάλιστη εργασία» και «στο ζήτημα των χρημάτων η φιλία σταματά»

«Πολλοί τουρίστες, αλλά ανασφάλιστη εργασία» και «στο ζήτημα των χρημάτων η φιλία σταματά» Facebook Twitter
1

Εκτενέστατο ρεπορτάζ για την χώρα μας, τον τουρισμό, αλλά και το ρεκόρ ανασφάλιστης εργασίας, παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στο επίσημο site της.

Το ρεπορτάζ, με τίτλο «Ο κλάδος ελπίζει σε ρεκόρ επισκεπτών. Ο τουρισμός στην Ελλάδα ανθεί», σχολιάζει πως  οι μετακινήσεις των ξένων τουριστών είναι «αυτό το διάστημα η μοναδική μηχανή ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» αλλά παράλληλα τονίζει πως «ειδικά στα τουριστικά νησιά η μαύρη εργασία είναι ευρύτατα διαδεδομένη».

«Στο ζήτημα των χρημάτων η φιλία σταματά»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Neue Osnabrücker Zeitung  πάλι, το χρέος, το κούρεμά του και η ευρωκρίση, είναι έννοιες αφηρημένες  για την πλειονότητα των  Γερμανών, αφού είναι έξω από την καθημερινότητά τους.

«Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει αν οι χώρες του ευρώ εγκρίνουν νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν θα χαθούν χρήματα μεγάλων τραπεζών, αλλά, για πρώτη φορά, δισεκατομμύρια γερμανών φορολογουμένων. Τότε ενδέχεται να ξεσπάσει μία εκρηκτική δημόσια συζήτηση», γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Γιατί να πληρώνουν οι Γερμανοί για τους Έλληνες, όταν στη χώρα τους κλείνουν δημόσια κολυμβητήρια εξαιτίας οικονομικής δυσπραγίας; Η Ευρώπη είναι μία μεγαλειώδης ιδέα. Ωστόσο, στο ζήτημα των χρημάτων η φιλία σταματά, λέγεται στη Γερμανία. Και η καγκελάριος το γνωρίζει. Έχει καλό αισθητήριο, γι' αυτό καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διαλύσει όλους τους φόβους (των ψηφοφόρων) πριν από τις εκλογές. Αυτό μπορεί να το θεωρήσει κανείς έξυπνη τακτική ή εξαπάτηση των ψηφοφόρων, όπως λέει ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ. Η κατηγορία αυτή δεν είναι εντελώς αβάσιμη. Είναι μεγάλη η πιθανότητα να παραχωρηθούν στην Ελλάδα ονειρικοί όροι αναφορικά με το ύψος των επιτοκίων και την αποπληρωμή των δανείων», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Έτσι, η Αθήνα θα απαλλασσόταν από τα βάρη και το Βερολίνο δεν θα έχανε στα χαρτιά ούτε ένα σεντ, αν και δεν θα ξανάβλεπε ποτέ τα δανεικά χρήματα» τονίζεται στην εφημερίδα, που κλείνει το άρθρο ως εξής: «Οι επικριτές της Μέρκελ δεν θα πρέπει να ξεχνούν τούτο: Από τότε που ξέσπασε η κρίση η καγκελάριος δέχτηκε να κάνει συχνά επώδυνους συμβιβασμούς. Ωστόσο, μόνο έτσι κατέστη δυνατό να αποφευχθεί το φιάσκο: η κατάρρευση του ευρώ».

                                                                                                                                      (Πηγή: Deutsche Welle)

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM
Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια