Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Προβληματική είναι η θέση της Ελλάδας συγκριτικά με τις υπόλοιπες 14 χώρες της Ευρώπης που συμπεριλήφθηκαν σε έρευνα του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών σχετικά με το επίπεδο ζωής των πολιτών της. 

Το ινστιτούτο παρατήρησε ότι την περίοδο 2007-2019, λίγο πριν ξεκινήσει η υπερδεκαετής οικονομική κρίση που επισημοποίησε την κρατική χρεοκοπία και υπογραφούν τα μνημόνια, το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε κατά 20% την περίοδο.

Ανάμεσα στις 14 χώρες που συμπεριλαμβάνει η έρευνα, τη μεγαλύτερη βελτίωση του επίπεδου ζωής σημειώνει η Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Αυστρία και η Πορτογαλία. Εκτός από την Ελλάδα, παρατηρείται μείωση του βιοτικού επιπέδου και στην Ισπανία, της τάξης του 8%. 

Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας Facebook Twitter

Τα νοικοκυριά τόσο με τα υψηλότερα όσο και με τα χαμηλότερα εισοδήματα τα έχουν χειρότερα τα έτη 2009-10 από ό,τι εκείνα που βρίσκονται στη μέση, λόγω της ασθενέστερης αύξησης των αποδοχών στην κορυφή, των περισσότερων ανθρώπων που παρασύρονται σε φορολογικές κλίμακες υψηλότερων συντελεστών και των περικοπών στα επιδόματα.

Η αύξηση του εισοδήματος «ήταν αργή ουσιαστικά για όλους- πλούσιους και φτωχούς, ηλικιωμένους και νέους», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του IFS. «Ακόμη και ενώ η εισοδηματική ανισότητα ήταν σταθερή, η πρόοδος στη μείωση του ορίου της φτώχεια ήταν οδυνηρά αργή».


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM