Πούτιν: Δεν σκοπεύω να κηρύξω πόλεμο σε κανέναν

Πούτιν: Δεν σκοπεύω να κηρύξω πόλεμο σε κανέναν Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να κηρύξει πόλεμο σε κανέναν, αν και μία παγκόσμια τάξη όπου ένας ηγέτης λέει στους άλλους τι μπορούν να κάνουν δεν θα ταίριαζε στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για τις πρώτες σχετικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου μετά τη συνάντηση της Παρασκευής με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η κρίση στην Ουκρανία.

«Υπάρχει ξεκάθαρα μία προσπάθεια να περιοριστεί η ανάπτυξή μας με διαφορετικά μέσα. Υπάρχει μία προσπάθεια να διαταραχθεί η υπάρχουσα παγκόσμια τάξη... με έναν αδιαμφισβήτητο ηγέτη που θέλει να παραμείνει τέτοιος, πιστεύοντας πως του επιτρέπονται τα πάντα, ενώ στους άλλους επιτρέπεται μόνο ό,τι επιτρέπει ο ίδιος και μόνο προς τα συμφέροντά του», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με εργατικά συνδικάτα στο Σότσι. «Αυτή η παγκόσμια τάξη δεν θα ταιριάξει ποτέ στη Ρωσία... Όμως δεν πρόκειται να διεξάγουμε πόλεμο εναντίον κανενός, πρόκειται να συνεργαστούμε με όλους», είπε.

Επίσης, επανέλαβε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία σε αντίποινα για τον ρόλο της στην ουκρανική διαμάχη δεν θα έχουν αποτέλεσμα. «Οι κυρώσεις στο τέλος νομίζω ότι δεν θα φέρουν χαρά σε κανέναν και ξεκάθαρα δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές σε μία χώρα σαν τη δική μας, αν και μας προκαλούν ορισμένη ζημιά. Και θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να αυξήσουμε το επίπεδο της εθνικής κυριαρχίας μας, περιλαμβανομένης της οικονομίας», τόνισε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κάτσε να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη και θα δείτε για πότε θα αρθούν οι κυρώσεις.Επίσης, ξέρετε ποιά χώρα έχει θησαυρίσει από το εμπάργκο της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας; Η Τουρκία, μία χώρα που κάποιοι εταίροι μας θέλουν να βάλουν με το ζόρι στην ΕΕ.