Πρόστιμο σε αμερικανική εταιρία ιατρικού εξοπλισμού

Πρόστιμο σε αμερικανική εταιρία ιατρικού εξοπλισμού Facebook Twitter
0

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού Stryker θα πρέπει να πλήρωσε πρόστιμο ύψους 13,2 εκατ. δολαρίων προκειμένου να κανονίσει εξωδικαστικά κατηγορίες που την θέλουν να δωροδοκούσε γιατρούς και κυβερνητικούς σε Αργεντινή, Ελλάδα, Μεξικό, Πολωνία και Ρουμανία.

Όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η Stryker έδωσε περί τα  2,2 εκατ. δολάρια για δωροδοκίες τα οποία επιχείρησε να περάσει ως νόμιμες δαπάνες για φιλανθρωπίες, προμήθειες κλπ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές η εταιρία μεταξύ 2003 και 2008 έδινε «δώρα» στους παράγοντες εκείνους που θα της επέτρεπαν να πωλεί προϊόντα σε δημόσια νοσοκομεία.

Η εταιρία δεν αποδέχτηκε ούτε και αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά προχώρησε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Πάντως, απ' ότι φαίνεται, από την «φάμπρικα» των δωροδοκιών, η Stryker φαίνεται πως είχε κέρδη 7,5 εκατ. δολ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM