Σεξουαλική παρενόχληση: Διευθυντής την χτύπησε στα οπίσθια με χάρακα- Πήρε αποζημίωση 90.000 λιρών

Σεξουαλική παρενόχληση: Διευθυντής την χτύπησε στα οπίσθια με χάρακα- Πήρε αποζημίωση 90.000 λιρών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Διακανονισμός ύψους 90.000 λιρών έγινε στη Βόρεια Ιρλανδία για τη διευθέτηση υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρο εργασίας, με θύμα μια γυναίκα την οποία διευθυντής της χτύπησε στα οπίσθια με χάρακα. 

Το περιστατικό συνέβη το 2021, κατά τη διάρκεια μίτινγκ στον χώρο εργασίας. Διευθυντής ζήτησε από εργαζομένη να σηκωθεί, να γυρίσει από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια τη χτύπησε στα οπίσθια με έναν χάρακα. «Συγγνώμη, έπρεπε να το κάνω», της είπε.

Η εργαζόμενη ρώτησε άλλον διευθυντή, που ήταν παρών, αν αυτό επιτρεπόταν. Όμως, οι δύο άνδρες- σύμφωνα με την καταγγελία της- αντιμετώπισαν το συμβάν ως αστείο και είπαν τι είχε συμβεί σε άλλους εργαζομένους που προσήλθαν για το μίτινγκ.  

Η γυναίκα δήλωσε στους εργοδότες της ότι δεν θα επιστρέψει στη δουλειά μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Απέρριψε την πρόταση να συναντήσει ένα πιο υψηλόβαθμο στέλεχος και τον διευθυντή που έκανε την απρεπή κίνηση, σε καφετέρια εκτός γραφείου για να επιλυθεί το ζήτημα, καθώς θεώρησε ότι ήταν απρεπές. Ο άνδρας που κατήγγειλε η εργαζόμενη αργότερα παραιτήθηκε. 

Στη συνέχεια, η γυναίκα έκανε καταγγελία στον εργοδότη της, όμως πέρασαν πέντε εβδομάδες προτού ασχοληθούν με την υπόθεση. Σαν να μην έφτανε αυτό, στα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε διατυπώθηκαν «αναληθή και απαξιωτικά σχόλια» για εκείνη, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα. 

Η ίδια προσέφυγε κατά της διαχείρισης της καταγγελίας της και παραιτήθηκε. Μάλιστα, ο- πρώην πλέον- εργοδότης της, υποστήριξε πως η εργαζομένη «ντυνόταν και συμπεριφερόταν με προκλητικό τρόπο», ισχυρισμό που η ίδια απορρίπτει.

Η υπόθεση αυτή είναι σοκαριστική, δήλωσε, η Geraldine McGahey, επικεφαλής της επιτροπής ισότητας της Βόρειας Ιρλανδίας. Η έρευνα μετά την καταγγελία έκανε την εργαζόμενη να νιώθει «ως θύτης και όχι θύμα», συμπλήρωσε. 

«Πιστεύω ότι δείχνει πολύ ξεκάθαρα πως αυτή η εταιρεία έχει μια πραγματικά τοξική κουλτούρα και δεν σεβάστηκαν ούτε έχουν κάποια εκτίμηση για τις εργαζόμενες», τόνισε η McGahey. 

Πέρα από το οικονομικό σκέλος του διακανονισμού, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να συνεργαστεί με την επιτροπή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία έχει συνολική πολιτική για τη σεξουαλική παρενόχληση, όπως και ότι τα στελέχη της έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για το ζήτημα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM