Σομαλία: Τουλάχιστον 100 μαχητές της αλ Σεμπάμπ σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ

Σομαλία: Τουλάχιστον 100 μαχητές της αλ Σεμπάμπ σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 100 μαχητές της αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία, σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση που είναι αρμόδια για την Αφρική (AFRICOM).

Οι μαχητές σκοτώθηκαν από μια αεροπορική επιδρομή ενάντια σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης, η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

«Σε συνεργασία με την σομαλική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια επιδρομή στην Σομαλία ενάντια σε ένα στρατόπεδο της αλ Σεμπάμπ την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 10:30 (τοπική ώρα) – 09:30 (ώρα Ελλάδας), σκοτώνοντας τουλάχιστον 100 μαχητές», υπογράμμισε η ανακοίνωση της AFRICOM. Ο βομβαρδισμός συνέβη περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.


Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στην Σομαλία τις τελευταίες εβδομάδες, με σχεδόν καθημερινές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών ενάντια σε τοπικούς ισλαμιστές, μέλη της αλ Σεμπάμπ και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.


Στα τέλη Μαρτίου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο να διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις –από αέρος ή χερσαίες– για να υποστηρίξει τη σομαλική κυβέρνηση.


Η Σεμπάμπ προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Η οργάνωση έχασε μεγάλο μέρος των πόλεων και των εδαφών που κατείχε μετά το 2011, αλλά παραμένει ισχυρή σε περιοχές της νότιας και της κεντρικής Σομαλίας και εξαπολύει συχνά επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM