Στη φυλακή ο Μάρτιν Σκρέλι - Ζήτησε μια τούφα από τα μαλλιά της Χίλαρι και το δικαστήριο τον καταδίκασε για απειλή

Στη φυλακή ο Μάρτιν Σκρέλι - Ζήτησε μια τούφα από τα μαλλιά της Χίλαρι και το δικαστήριο τον καταδίκασε για απειλή Facebook Twitter
0

Ο Μάρτιν Σκρέλι, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας που κάποτε έγινε γνωστός ως «ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αμερική» πρόκειται να φυλακιστεί στη Νέα Υόρκη ενώ παράλληλα αναμένει και καταδίκη για απάτη.

Τι έκανε; Προσέφερε αμοιβή 5.000 δολαρίων για μια τούφα από τα μαλλιά της Χίλαρι Κλίντον και μια νεοϋορκέζα δικαστίνα έκρινε ότι αρκούσε αυτό από μέρους του για να αποφανθεί πως αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και να διατάξει τη φυλάκισή του.


Ο Σκρέλι, γνωστός με τον τίτλο που προαναφέραμε , διότι το 2015 είχε αποφασίσει η φαρμακευτική εταιρεία της οποίας ήταν τότε CEO να αυξήσει κατά 5.000% την τιμή ανά δισκίο Daraprim, ενός φαρμάκου για την αντιμετώπιση του AIDS, καταδικάστηκε για χρηματιστηριακή απάτη και απόπειρα χειραγώγησης της αγοράς στις αρχές Αυγούστου. Αλλά παρέμενε ελεύθερος υπό όρους μετά την καταβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων, εν αναμονή της απαγγελίας της ποινής του.


Η απόφαση να απελευθερωθεί προσωρινά «ανακαλείται και θα σταλεί ξανά στη φυλακή», επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Μπρούκλιν.


Η δικαστίνα Κίγιο Ματσουμότο έκρινε ότι η ανάρτηση του Σκρέλι στο Facebook την 4η Σεπτεμβρίου με την οποία πρόσφερε αμοιβή για τα μαλλιά της Κλίντον, λίγο πριν η πρώην υπουργός Εξωτερικών αρχίσει μια περιοδεία για την προώθηση του νέου της βιβλίου, απέδειξε πως αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Η ανάρτηση οδήγησε στην έναρξη έρευνας της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία χειρίζεται ακόμη την ασφάλεια της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Στη φυλακή ο Μάρτιν Σκρέλι - Ζήτησε μια τούφα από τα μαλλιά της Χίλαρι και το δικαστήριο τον καταδίκασε για απειλή Facebook Twitter


Έτσι ο 34χρονος επιχειρηματίας περιμένει στη φυλακή την απαγγελία της ποινής του, η οποία έχει οριστεί για την 16η Ιανουαρίου 2018.


Η Ματσουμότο απέρριψε τα επιχειρήματα του συνηγόρου του Σκρέλι, του γνωστού δικηγόρου Μπέντζαμιν Μπράφμαν, για τον οποίο η ανάρτηση του πελάτη του προστατεύεται από το Σύνταγμα και την ελευθερία του λόγου: κάποιος από τους «φίλους» του επιχειρηματία στο Facebook—έχει πάνω από 93.000—θα μπορούσε να τον πάρει στα σοβαρά, αντέτεινε.


«Αυτό είναι υποκίνηση επίθεσης με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή», έκρινε η δικαστίνα, πριν προσθέσει «αυτό δεν προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία» του αμερικανικού Συντάγματος.


Ο Σκρέλι υποστήριξε σε επιστολή του προς την Ματσουμότο ότι η ανάρτησή του ήταν σάτιρα. Ο συνήγορός του επανέλαβε το επιχείρημα την Τετάρτη, αλλά η δικαστίνα δεν πείστηκε. «Και πού είναι το αστείο;» απαίτησε να μάθει η Ματσουμότο, που κατά διαστήματα έμοιαζε να δυσκολεύεται να συγκρατήσει την οργή της ενώ εξελισσόταν η ακροαματική διαδικασία.


Η απάτη για την οποία κατηγορείται ο Σκρέλι σε βάρος των επενδυτικών εταιρειών MSMB Capital και MSMB Healthcare επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών, πάντως αναμένεται να του επιβληθεί πολύ μικρότερη ποινή, κυρίως επειδή τα θύματά του δεν έχασαν χρήματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM