Στην Ελλάδα (ξανά) ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ - Για τα γυρίσματα νέας sci-fi ταινίας

Στην Ελλάδα (ξανά) ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ - Για τα γυρίσματα της νέας του sci-fi ταινίας Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Ταινία επιστημονικής φαντασίας, που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Crimes Of The Future» (Εγκλήματα του Μέλλοντος) ετοιμάζεται να γυρίσει αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης έγραψε και σκηνοθέτησε μια ταινία το 1970, με τον ίδιο τίτλο. Η υπόθεση αφορούσε τον διευθυντή μιας δερματολογικής κλινικής που ψάχνει τον μέντορά του ενώ μία πανδημία πανούκλας έχει σκοτώσει όλες τις γυναίκες.

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας, όπου ενδέχεται να πρωταγωνιστήσει ο Βίγκο Μόρτενσεν, θα πραγματοποιηθούν μέσα σε διάστημα 30 ημερών από τις 2 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, κυρίως στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον κινηματογράφο Ίρις αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.

Από ελληνικής πλευράς θα υπάρξει συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Argonauts Productions.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα για να γυρίσω άλλη ταινία. Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που γυρίσαμε το Fugitive Pieces στην Αθήνα, την Ύδρα και τη Μυτιλήνη, μια εμπειρία για την οποία έχω αγαπημένες και θετικές αναμνήσεις.

»Η Αθήνα είναι το τέλειο σκηνικό για το Crimes Of The Future, καθώς προσαρμόζεται απόλυτα στην εικόνα. Ειδικά για το μοναδικό όραμα του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ για ένα μέλλον, που μπλέκεται με το παρελθόν», δήλωσε ο Ρόμπερτ Λάντος, ο παραγωγός της ταινίας.

Άλλες παραγωγές που γυρίζονται στην Ελλάδα

Ωστόσο, η παραγωγή του Κρόνενμπεργκ είναι μία από αυτές που έχουν σαν σκηνικό τους της Ελλάδα φέτος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  ξεκινούν περισσότερες από 100 παραγωγές στη χώρα. Μία από αυτές θα είναι η ταινία του Disney + «Freak Greek Freak», σε σκηνοθεσία του Akin Omotoso, για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τα γυρίσματα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα από τις 4 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου, με σκηνικά εντός και εκτός Αθηνών, αλλά βασικούς γνώμονες το Μοναστηράκι και οι περιοχές του Ψυρρή και της πλατείας Συντάγματος.

.

Επίσης, αναμένεται να γίνουν τα γυρίσματα για την ταινία μυστηρίου του Rian Johnson «Knives Out», με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ. Ήδη το Netflix έχει αγοράσει την παραγωγή.

Η τρίτη σεζόν της σειράς Tom Clancy's Jack Ryan (ή απλά Jack Ryan) αλλά και το My Big Fat Greek Wedding 3, δηλαδή Γάμος αλά Ελληνικά 3, της Νία Βαρντάλος, αν και τα γυρίσματα αναβλήθηκαν προσωρινά λόγω κορωνοϊού.

Με πληροφορίες του ScreenDaily/IndieWire

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM