Την απαγόρευση κατανάλωσης κρέατος σκύλου ζητούν οργανώσεις και βουλευτές στη Μεγάλη Βρετανία.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει νόμος ο οποίος δεν επιτρέπει το εμπόριο κρέατος σκύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο κανείς δεν απαγορεύει από το αφεντικό ενός σκύλου να το σκοτώσει και να το καταναλώσει.
Αρκετοί βουλευτές, λοιπόν, καλούν την κυβέρνηση να αλλάξει τη διάταξη και να απαγορεύσει πλήρως την κατανάλωση κρέατος σκύλου στη χώρα.
Μεταξύ αυτών και η βουλευτής, Λίσα Κάμερον: «δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει κόμμα στο κοινοβούλιο που θα σταθεί εναντίον της απαγόρευσης» παραδέχτηκε στο Newsbeat.
Το αίτημα για πλήρη απαγόρευση φαίνεται να στηρίζει επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζέρεμι Χαντ.
Η κ. Κάμερον ανέφερε ότι έχει αυξηθεί η κατανάλωση κρέατος σκύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο εκπρόσωποι δύο φιλοζωικών οργανώσεων που μίλησαν στο Newsbeat, δήλωσαν πως δεν έχουν επίσημα στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.
Το κάλεσμα για απαγόρευση επικροτεί και η Παγκόσμια Ένωση για τα σκυλιά, η οποία ωστόσο υποστηρίζει πως δε γνωρίζει αν υπάρχουν άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο που τρώνε κρέας σκύλου.
Σε αρκετές χώρες της Ασίας αρκετοί είναι εκείνοι που τρώνε ακόμη, ενώ λέγεται πως συμβαίνει το ίδιο και στην Ελβετία, χωρίς ωστόσο να είναι διαδεδομένο.
Οργανώσεις ζώων υποστηρίζουν ότι σ' αυτές τις χώρες συνηθισμένη είναι η πρακτική να κλέβουν κατοικίδια σκυλιά, να τα κρατούν σε άθλιες συνθήκες και να τα βασανίζουν πριν τα σκοτώσουν.
Ο Kike Yuen είναι εκτελεστικό μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης για τα σκυλιά, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία προσπαθεί να προωθήσει νόμους για την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου σε όλο τον κόσμο.
Η οργάνωση ασκεί πιέσεις για τη θέσπιση νόμου και στις ΗΠΑ. Ήδη έχουν καταγγελθεί ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων που τρώγανε σκύλους στη χώρα.
Αυτή την περίοδο, το αμερικανικό κογκρέσο περνά νόμο για τη θέσπιση του μέτρου.
«Ο λόγος για τον οποίο εφαρμόσαμε τη νομοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι επειδή διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μετανάστες από την Ασία που τρώνε σκυλιά. Ανησυχούμε μη συμβεί κάτι τέτοιο και στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο Kike Yuen στο Newsbeat.
Οργανώσεις επίσης εκτελούν εκστρατείες για να τερματιστεί το εμπόριο κρέατος σκύλου σε χώρες όπως η Ινδονησία, η Κίνα και η Νότια Κορέα, όπου και είναι ακόμη διαδεδομένο.
«Δε βλέπω πολλούς Ασιάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν επηρεαστεί από αυτή την παράδοση. Οι περισσότεροι είναι ενωμένοι και θέλουν να σταματήσει το εμπόριο κρέατος σκύλων» παραδέχτηκε η εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα ζώα, Humane Society International, Γουέντι Χίγκινς
Μπορεί να μην υπάρχει ακόμη κάποια ένδειξη ότι άνθρωποι τρώνε σκυλιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βουλευτής Λίσα Κάμερον, όμως δηλώνει πως «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση για να το τελειώσει πριν αρχίσει».
Στο κάλεσμα απάντησε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. «Το εμπορικό εμπόριο κρέατος σκύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι παράνομο, αλλά θα εξετάσουμε προσεκτικά την απόφαση που ελήφθη στις ΗΠΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η Βρετανία είναι ένα έθνος που αγαπά τα ζώα και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανάμεσα στα κράτη με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης γι αυτά» κατέληξε ο εκπρόσωπος.
Με πληροφορίες από το BBC