Συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα: Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα: Τουλάχιστον πέντε νεκροί- Ανάμεσά τους και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Facebook Twitter
Συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα/ Φωτ.: Χ
0

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων, ο πτέραρχος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα, και άλλοι εννέα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή Σίνταρ της δυτικής Κένυας, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Ουίλιαμ Ρούτο.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην κοιλάδα Rift Valley της Κένυας, στα δυτικά της χώρας, και τυλίχθηκε στις φλόγες, σύμφωνα με τις αναφορές. Δέκα άνθρωποι που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι δύο φέρεται επέζησαν, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα: Τουλάχιστον πέντε νεκροί- Ανάμεσά τους και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Facebook Twitter
Ο στρατηγός Francis Ogolla/ Φωτ.; Χ

Ομάδες διάσωσης έχουν αποσταλεί στο σημείο της συντριβής. Σε ανάρτησή του στο Χ, ο εκπρόσωπος της κενυατικής κυβέρνησης Ισαάκ Μουαούρα κάλεσε τους Κενυάτες να «παραμείνουν ψύχραιμοι και να αποφύγουν κάθε είδους εικασίες σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία».

«Σύντομα θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου», ανέφερε.

Ο 61χρονος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα ήταν αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας προτού διοριστεί αρχηγός του γενικού επιτελείου των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων στις 29 Απριλίου 2023 από τον πρόεδρο Ουίλιαμ Ρούτο. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο πρόεδρος της Κένυας υπεραμύνθηκε της επιλογής του, απαντώντας σε όσους κατηγόρησαν τον Ογκόλα ότι είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Ρούτο στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Αύγουστο του 2022. «Βλέποντας το βιογραφικό του, έκρινα ότι ήταν ο καλύτερος» για το αξίωμα, είχε δηλώσει ο πρόεδρος Ρούτο σε δημοσιογράφους.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM