Τα παιδιά αντιδρούν στην είδηση της δολοφονίας του Οσάμα

Τα παιδιά αντιδρούν στην είδηση της δολοφονίας του Οσάμα Facebook Twitter
0

Το ιντερνετικό ζευγάρι των αδερφών Μπένι και Ράφι Φάϊν, που ακούει στο όνομα The Fine Bros, έχει δημιουργήσει μια σειρά από βίντεο με τίτλο «Τα παιδιά αντιδρούν», στα οποία καταγράφουν τις αντιδράσεις μικρών παιδιών στο άκουσμα σημαντικών ειδήσεων. Το σόου ανεβαίνει στο κανάλι των Fine Bros στο YouTube, το οποίο έχει πάνω από 600,000 συνδρομητές.

Διαβάζω στην Huffington Post για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς στο οποίο ρωτούν παιδιά (ηλικίας από 6 ως 14 χρονών) πως είδαν και τι κατάλαβαν από την είδηση, δια στόματος Ομπάμα, της δολοφονίας του Οσάμα από Αμερικανούς κομάντος. Στην αρχή, βλέπουμε τα παιδιά να παρακολουθούν την αναγγελία του Ομπάμα για τον Οσάμα και παράλληλα να κάνουν γκριμάτσες «τρόμου» αλλά και να σχολιάζουν «χμ κακό αυτό». Έπειτα, ζητάνε από τα παιδιά να τους πουν ποιος είναι ο Οσάμα και να τον χαρακτηρίσουν. Οι απαντήσεις που παίρνουν είναι αναμενόμενες: «Κακός τρομοκράτης», «κακός άνθρωπος», «απαίσιος άνθρωπος», «Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτός θέλει να μας σκοτώσει όλους», «είναι αυτος που έριξε τους Διδυμους Πύργους… πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν τότε, γύρω στα 42 άτομα σκοτώθηκαν...». Στη συνέχεια οι ερωτήσεις γίνονται πιο δημοσιογραφικές. «Πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να τον σκοτώσουμε», «Γιατί μας πήρε 10 χρόνια να βρούμε τον Μπιν Λάντεν;», «Τι πιστεύετε για όλους αυτούς που γιόρτασαν το θάνατο του Λάντεν», «Θα πρέπει να δημοσιευτούν φωτογραφίες από το θάνατο του;».

Τα παιδιά, μέσα στη σύγχυση τους, λένε διάφορα κουφά «Εμείς προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε κι αυτοί προσπαθούν να μας σκοτώσουν» αλλά και πολλά άλλα πιο λογικά σχόλια, που δείχνουν κριτική σκέψη όπως για παράδειγμα, στην ερώτηση «Τι πιστεύετε για όλους αυτούς που γιόρτασαν το θάνατο του Λάντεν», ένας πιτσιρίκος λέει ότι είναι υποκρισία, γιατί όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι και οι «άλλοι» το γιόρταζαν στις χώρες τους, οι Αμερικανοί το έβρισκαν απαράδεκτο… και τώρα κάνουν τα ίδια. Επίσης, αρκετά παιδιά είπαν ότι, παρόλο που ήταν ένας κακός άνθρωπος, παραμένει θλιβερή είδηση η είδηση του θανάτου του. Πολύ ενδιαφέρον έχει το ντιμπέιτ των δυο μικρών κοριτσιών, όπου η μία λέει ότι ήταν λάθος η δολοφονία Οσάμα, ενώ η άλλη υποστηρίζει τις κινήσεις των Αμερικάνων.

Όσο και να προσπαθούν οι Αμερικάνοι να «εξευτελίσουν» και μετά θάνατον τον ήδη καταποντισμένο Οσάμα, και να μονοπωλήσουν τις γνώμες για τον τρόπο που τον έβγαλαν από τη μέση, τα παιδιά κάνουν λίγο χώρο στις καρδιές τους για τον άνθρωπο Οσάμα και με αρκετή οξυδέρκεια και καθαρό μυαλό κριτικάρουν και την κυβέρνηση τους, δίνοντας έναν τόνο ελπίδας για το μέλλον – όχι, δεν αναμασάμε όλοι την προπαγάνδα σας!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Δικαστική μάχη με Αμπράμοβιτς για £2 δισ. της Τσέλσι προς ενίσχυση της Ουκρανίας

Διεθνή / Βρετανία: Δικαστική μάχη με Αμπράμοβιτς για £2 δισ. της Τσέλσι προς ενίσχυση της Ουκρανίας

Το Λονδίνο φαίνεται αποφασισμένο να διεξάγει μια δημόσια δικαστική μάχη με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που αναζητά τρόπους να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
LIFO NEWSROOM
Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Διεθνή / Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να λάβει η Ουάσινγκτον μερίδιο των ουκρανικών ορυκτών
LIFO NEWSROOM
Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής : Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Διεθνή / Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής: Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Η ΕΕ επιμένει ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας, συνοδευόμενης από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Διεθνή / Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Η ένταση στη Ρουμανία έχει κορυφωθεί από τον Δεκέμβριο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο πιθανή ρωσική παρέμβαση υπέρ του ακροδεξιού Καλίν Γκεοργκέσκου
LIFO NEWSROOM