Ταΐβάν: Έκρηξη αερίου σε εμπορικό κέντρο - Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Ταΐβάν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από μεγάλη έκρηξη αερίου σε πολυκατάστημα Facebook Twitter
Η στιγμή της έκρηξης / Φωτ: YouTube screenshot
0

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη αερίου σε πολυκατάστημα στην Ταϊτσούνγκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ταϊβάν, σήμερα Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον 12ο όροφο ενός δημοφιλούς εμπορικού κέντρου, όπου διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πυροσβεστικής της Ταϊβάν. Περίπου 235 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο και την περιοχή.

Η στιγμή της έκρηξης απαθανατίστηκε σε βίντεο, με τα πλάνα να δείχνουν συντρίμμια να πέφτουν στον δρόμο, σταματώντας την κυκλοφορία. Σε άλλα βίντεο, το εσωτερικό του κτιρίου φαίνεται να έχει υποστεί εκτεταμένες ζημίες.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, με περισσότερους από 130 πυροσβέστες να βρίσκονται στο σημείο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πυροσβεστικής.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-Τε δήλωσε ότι ενεργοποιήθηκαν πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες για να ανταποκριθούν στο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Υγείας για τον συντονισμό των ιατρικών πόρων για τους τραυματίες.

Ο Λάι κάλεσε τις αρχές να διερευνήσουν τα αίτια του ατυχήματος το συντομότερο δυνατό και ζήτησε από το κοινό να μην πλησιάσει τον τόπο του δυστυχήματος.

«Νόμιζα ότι ήταν σεισμός»

Ένας άνδρας που ζει κοντά στο πολυκατάστημα δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ξύπνησε από τον ήχο της έκρηξης νομίζοντας ότι ήταν ένα «αεροπλάνο που χτυπάει ένα σπίτι».

«Υπήρχε μια δόνηση και ακόμη και το κρεβάτι μου κουνιόταν», δήλωσε ο Liao Yu-fu. «Ο ήχος κράτησε για πολλή ώρα και φοβήθηκα», πρόσθεσε.

Ένα άλλο άτομο που βρισκόταν στον έκτο όροφο του πολυκαταστήματος την ώρα της έκρηξης περιέγραψε επίσης μια «πολύ δυνατή δόνηση», λέγοντας στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVBS ότι αρχικά νόμιζε ότι «είναι σεισμός».

«Όταν κατέβηκα τις σκάλες, υπήρχαν σπασμένα γυαλιά σε κάθε όροφο στην είσοδο του ασανσέρ. Κάθε όροφος έχει επηρεαστεί».

Η Ταϊβάν έχει πληγεί και στο παρελθόν από καταστροφικές εκρήξεις αερίου. Το 2014, μια σειρά από εκρήξεις που προκλήθηκαν από υπόγειες διαρροές αερίου σκότωσαν περισσότερους από 20 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους στη νότια πόλη Καοσιούνγκ.

Οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές που άνοιξαν χαρακώματα σε κεντρικούς δρόμους και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και φορτηγά.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM