Ταϊλάνδη: Δικαστής αυτοπυροβολήθηκε στο δικαστήριο μετά από αθωωτική απόφαση

Ταϊλάνδη: Δικαστής αυτοπυροβολήθηκε στο δικαστήριο μετά από αθωωτική απόφαση Facebook Twitter
0

Στο στήθος αυτοπυροβολήθηκε ένας δικαστής στην Ταϊλάνδη, μέσα στο ίδιο του το δικαστήριο, ο οποίος φέρεται να είχε καταγγείλει ότι δεχόταν πιέσεις για την τελευταία υπόθεση που εκδίκαζε. 

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο δικαστής Khanakorn Pianchana προσπάθησε να αυτοκτονήσει λίγη ώρα αφότου αθώωσε 5 άνδρες από κατηγορίες για δολοφονία και οπλοκατοχή λόγω έλλειψης στοιχείων. Σε κείμενο που αποδίδεται στον ίδιο, και διαδόθηκε ευρέως στα social media, o Khanakorn φέρεται να υποστήριξε ότι ανώτεροι δικαστές τον πίεσαν να αλλάξει την ετυμηγορία του και να βρει ενόχους τους 5 άνδρες. Αυτό θα σήμαινε ότι οι 3 κατηγορούμενοι θα καταδικάζονταν σε θάνατο και οι 2 θα πήγαιναν φυλακή.

«Αυτή τη στιγμή και άλλοι δικαστές στη χώρα αντιμετωπίζονται όπως κι εγώ. Αν δεν μπορώ να μείνω πιστός στον όρκο που έδωσα, προτιμώ να πεθάνω από το να ζήσω χωρίς τιμή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίμαχη επιστολή, που πυροδότησε ανησυχίες ότι οι ανώτεροι δικαστές της Ταϊλάνδης κάνουν κατάχρηση εξουσίας εξυπηρετώντας πολιτικά συμφέροντα.

Ταϊλάνδη: Δικαστής αυτοπυροβολήθηκε στο δικαστήριο μετά από αθωωτική απόφαση Facebook Twitter
Φωτογραφία: South West Regional Organised Crime Unit

Εκπρόσωπος της Δικαστικής Υπηρεσίας της Ταϊλάνδης πάντως, δήλωσε στην Bangκok Post ότι ο Khanakorn αυτοπυροβολήθηκε γιατί αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα και άγχος. Ωστόσο, ο Piyabutr Saengkanokkul, γενικός γραμματέας του κόμματος Future Forward της Ταϊλάνδης, επισήμανε ότι ο Khanakorn προσπαθούσε να κάνει γνωστές τις καταγγελίες του για το δικαστικό σύστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Pianchana υποβλήθηκε σε επέμβαση και σύμφωνα με την Bangkok Post δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, αν και παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Yala, μίας πόλης στη νότια Ταϊλάνδη.


Πηγή: The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο Σαράα ανακοίνωσε το «τέλος» του πογκρόμ κατά πιστών στον Άσαντ - Πάνω από 1.000 νεκροί

Διεθνή / Συρία: Ο Σαράα ανακοίνωσε το «τέλος» του πογκρόμ κατά πιστών στον Άσαντ - Πάνω από 1.000 νεκροί

Σύμφωνα με τον ελληνορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι', στόχος έγιναν συνοικίες «των αλαουιτών και των χριστιανών» και «πολλοί αθώοι χριστιανοί δολοφονήθηκαν»
LIFO NEWSROOM
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM