Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος έχει αποδειχθεί πως έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και ενδεχομένως και στην υγεία. Ερευνητές, λοιπόν, από τη Σιγκαπούρη προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις με έντομα από 3D printers ως βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η προσπάθεια να πείσουν τους ανθρώπους να απαρνηθούν το βόειο κρέας δεν είναι εύκολη, ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα έντομα είναι μια αναξιοποίητη αγορά για κατανάλωση πρωτεΐνης.
Η ομάδα διαπίστωσε ότι αντί να τρώει τις προνύμφες κατευθείαν, ήταν πιο εύγευστο να τις φάει αναμεμειγμένες με κάτι άλλο. Χρησιμοποίησαν λοιπόν τρισδιάστατη εκτύπωση για να δημιουργήσουν μείγματα γρύλων με γευστικές βάσεις όπως καρότα, αλλάζοντας τα χρώματα και τη γεύση σε κάτι που μπορεί να γίνει πιο ελκυστικό.
Το καρότο αναμείχθηκε με άλλα προϊόντα, όπως σπιρουλίνα, σόγια, γρύλους και προνύμφες μύγας.
Ο Aakanksha Pant, συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ότι αυτή η νέα μέθοδος θα μπορούσε να προωθήσει τη βιομηχανία τροφίμων μέσω του 3D-printing και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συνδυάσουν και να δημιουργήσουν νέες γεύσεις και τρόφιμα.