Toυρκία: 15 χιλιάδες άνθρωποι στις φυλακές μετά το πραξικόπημα

Toυρκία: 15 χιλιάδες άνθρωποι στις φυλακές μετά το πραξικόπημα Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση περισσότερους από 15.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 10.000 και πλέον είναι στρατιώτες, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk σήμερα επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Εφκάν Αλά.

 

Συνολικά σε 8.113 ανθρώπους απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες κι αναμένεται να δικαστούν, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο τον υπουργό.

 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ότι «θα μπορούσαν να υπάρξουν και νέες συλλήψεις» διευκρινίζοντας ότι οι μαζικές εκκαθαρίσεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν «ολοκληρωθεί».

 

«Η έρευνα συνεχίζεται, πρόσωπα αναζητούνται (από τις αρχές). Θα μπορούσαν να υπάρξουν νέες συλλήψεις και κρατήσεις (...). Η διαδικασία δεν έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί» επισήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης.

 

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ επανέλαβε το αίτημα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα περί έκδοσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ.

 

Δεν έχουμε «καμία πρόθεση να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας όμως σπεύδουμε να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι και το έχουμε διαμηνύσει στην αμερικανική κυβέρνηση» τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

 

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι τα αιτήματα περί επαναφοράς της θανατικής ποινής, που καταργήθηκε στην χώρα το 2004, προέρχονται από τον τουρκικό λαό.

 

«Οι πολίτες κατεβαίνουν στους δρόμους για να ζητήσουν την επαναφορά της θανατικής ποινής. Αυτή είναι η μοναδική φωνή που ακούμε σε όλες τις πλατείες» σημείωσε.

 

Σχετικά με την επίσκεψη την 9η Αυγούστου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ρωσία, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε:

«Αναμένεται η σύσφιξη των σχέσεων και αυτό πρέπει να γίνει διότι η Τουρκία είναι γείτονα χώρα της Ρωσίας. Έχουμε κοινά συμφέροντα, ένα κοινό μέλλον».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM