Τουσκ: Οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται για την εξασθένιση της Ευρώπης

Τουσκ: Οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται για την εξασθένιση της Ευρώπης Facebook Twitter
0

Η μαζική μετακίνηση προσφύγων προς την Ευρώπη χρησιμοποιείται από ορισμένους ξένους ηγέτες για την πολιτική εξασθένηση της Ευρώπης, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας σε ευρωπαϊκό φόρουμ στην Πολωνία.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε:  «Για πρώτη φορά αφότου ενεπλάκην στην πολιτική, άκουσα πολιτικούς να δηλώνουν ανοικτά ότι οι πρόσφυγες οι οποίοι κατευθύνονται προς την Ευρώπη είναι η μέθοδός τους για να επιβάλουν σε αυτή την τελευταία ορισμένες συμπεριφορές».

«Ορισμένοι λένε ότι είναι η μέθοδός τους για την εξασθένηση της Ευρώπης ως πολιτικού θεσμού», πρόσθεσε.

Ο Τουσκ πρόσθεσε ακόμη ότι «οι πρόσφυγες έχουν μετατραπεί σε στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ενίοτε, στα χέρια και κατά τις βουλές ορισμένων πολιτικών, μετατρέπονται σε αντικείμενο παζαριού, ή σε νέο στοιχείου του υβριδικού πολέμου, τις πρώτες εκδηλώσεις του οποίου είδαμε στην Κριμαία και στο Ντονμπάς», στην ανατολική Ουκρανία». «Δεν μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τη Ρωσία», επισήμανε.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. ανέφερε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τάχθηκε κατά της επανεμφάνισης των «τειχών» στα ξεχασμένα σύνορα στο εσωτερικό του Χώρου Σένγκεν.

«Σήμερα δεν αποφασίζουμε εμείς ποιος μπαίνει στην Ευρώπη. Είναι οι διακινητές, η αποφασιστικότητα των ανθρώπων και ακόμη και οι μετεωρολογικές συνθήκες στη Μεσόγειο που το κρίνουν», ανέφερε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM