Τραγωδία στη Μάγχη: Τουλάχιστον 31 οι νεκροί μετά το ναυάγιο σκάφους

Τραγωδία στη Μάγχη: Τουλάχιστον 31 οι νεκροί μετά το ναυάγιο σκάφους Facebook Twitter
AP Photo/Louis Witter/αρχείου
0

Τουλάχιστον 31 είναι οι μετανάστες που πνίγηκαν στη Μάγχη, προσπαθώντας να περάσουν από τη Γαλλία στη Βρετανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανί, επιβεβαίωσε ότι 31 άνθρωποι πνίγηκαν σήμερα μεταξύ Καλαί και Δουνκέρκης και δύο άνθρωποι διασώθηκαν. Όπως είπε ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονται πέντε γυναίκες και ένα κοριτσάκι. Ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται και δεν είναι σε θέση να πει για ποιες εθνικότητες πρόκειται.

«Είναι μια φρικτή κατάσταση για τη Γαλλία, για την Ευρώπη και για την ανθρωπότητα να βλέπουν αυτούς τους ανθρώπους να χάνονται στη θάλασσα εξαιτίας των λαθρεμπόρων», τόνισε.
 

«Συγκλονισμένος και σοκαρισμένος» από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Μάγχη δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. «Θέλω απλώς να πω ότι είμαι σοκαρισμένος και συγκλονισμένος και λυπάμαι βαθύτατα για την απώλεια ζωών που βλέπω στη Μάγχη», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Η καταστροφή αυτή υπογραμμίζει πόσο επικίνδυνος είναι ο διάπλους της Μάγχης κατ’ αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε, καλώντας η Γαλλία «να κάνει περισσότερα» για να αποθαρρύνει τις παράνομες διελεύσεις.

«Δυσκολευτήκαμε να πείσουμε ορισμένους εταίρους μας, ιδίως τους Γάλλους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, όμως καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες και αυτό που θέλουμε τώρα είναι κάνουμε περισσότερα μαζί», είπε στο Sky News ο Τζόνσον, αφού ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη της διυπουργικής ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων.

Με πληροφορίες Guardian & ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM