Τραμπ: Ο Μπάιντεν θα «κατεδαφίσει» το αμερικανικό όνειρο- Προεκλογική φιέστα στον Λ. Οίκο

Τραμπ: Ο Μπάιντεν θα «κατεδαφίσει» το αμερικανικό όνειρο- Προεκλογική φιέστα στον Λ. Οίκο Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τον Τζο Μπάιντεν ως τον πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια και την οικονομική ευημερία των ΗΠΑ, σε μια προεκλογική «φιέστα» που έγινε στον Λευκό Οίκο.

Με την ομιλία αυτή, που έριξε την αυλαία του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, ο Τραμπ αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Μιλώντας πάνω από μία ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η διοίκησή του πέτυχε ότι είχε υποσχεθεί και προειδοποίησε για τους κινδύνους μιας ενδεχόμενης προεδρίας Μπάιντεν.

«Αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία της χώρας μας. Θα κρίνουν αν θα σώσουμε το αμερικανικό όνειρο ή αν θα επιτρέψουμε σε μια σοσιαλιστική ατζέντα να κατεδαφίσει το πεπρωμένο μας», είπε ο Τραμπ, περιγράφοντας τον Μπάιντεν ως τον «καταστροφέα του αμερικανικού μεγαλείου». Ενώπιόν του, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ακροατήριο περίπου 1.500 ανθρώπων- υποστηρικτές του και αξιωματούχους- που ήταν συγκεντρωμένοι σε κήπο του Λευκού Οίκου.

Τραμπ: Ο Μπάιντεν θα «κατεδαφίσει» το αμερικανικό όνειρο- Προεκλογική φιέστα στον Λ. Οίκο Facebook Twitter
Προεκλογική φιέστα στον Λευκό Οίκο από τον Τραμπ (Πηγή φωτό EPA)

Μια εκδήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο για τη διοργάνωση μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στον Λευκό Οίκο, όσο και για την προφανή απουσία μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, κάποιοι επισήμαναν ότι πιθανόν επρόκειτο για παραβίαση του νόμου που δεν επιτρέπει σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να εμπλέκονται σε πολιτική δραστηριότητα ενώ είναι στο καθήκον.

Οι ψηφοφόροι, ισχυρίστηκε ο Τραμπ, έχουν την επιλογή ανάμεσα σε έναν πρόεδρο του «νόμου και της τάξης» με απαράμιλλα επιτεύγματα και ένα «σοσιαλιστικό» κόμμα με έναν «ριζοσπαστικό» υποψήφιο που είναι πρόθυμος να φέρει την αναρχία στους δρόμους.

 

«Η ψήφος σας θα κρίνει αν θα προστατεύσουμε τους νομοταγείς Αμερικανός, ή αν θα δώσουμε ελεύθερα την κυριαρχία σε βίαιους αναρχικούς, ταραξίες και εγκληματίες που απειλούν τους πολίτες μας. Αυτές οι εκλογές θα κρίνουν αν θα υπερασπιστούμε τον αμερικανικό τρόπο ζωής ή αν θα επιτρέψουμε σε ένα ριζοσπαστικό κίνημα να τον διαλύσει και να τον καταστρέψει απολύτως», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Στο συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Τζο Μπάιντεν και το κόμμα του επανειλημμένα επιτέθηκαν στην Αμερική ως μια χώρα φυλετικής, οικονομικής και κοινωνικής αδικίας. Οπότε, σας θέτω ένα απλό ερώτημα: πώς μπορεί να ζητά το Δημοκρατικό κόμμα να ηγηθεί της χώρας, όταν ξοδεύει τόσο χρόνο κατεδαφίζοντάς την;», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τραμπ: Ο Μπάιντεν θα «κατεδαφίσει» το αμερικανικό όνειρο- Προεκλογική φιέστα στον Λ. Οίκο Facebook Twitter
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σόου πυροτεχνημάτων (Πηγή φωτό EPA)

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι αν επανεκλεγεί θα δημιουργήσει 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, τον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας του. Υποσχέθηκε ότι θα προσληφθούν περισσότεροι αστυνομικοί και θα διοριστούν περισσότεροι δικαστές.

Ακόμη, υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους και ότι θα «αποκατασταθεί πλήρως η πατριωτική εκπαίδευση» στα σχολεία, όπως και ότι θα προστατευθεί η ελευθερία του λόγου στα πανεπιστήμια. Δεν σταμάτησε εκεί, είπε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν μια γυναίκα στη Σελήνη, όπως και ότι θα είναι η πρώτη χώρα «που θα βάλει μια σημαία στον Άρη».

Τραμπ: Ο Μπάιντεν θα «κατεδαφίσει» το αμερικανικό όνειρο- Προεκλογική φιέστα στον Λ. Οίκο Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στο πλευρό του όλη την οικογένειά του (Πηγή φωτό EPA)

Στην εκδήλωση μίλησε μεταξύ άλλων και η κόρη του Αμερικανού προέδρου- και σύμβουλος του Λευκού Οίκου- Ιβάνκα Τραμπ. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την οικογένεια Τραμπ να στέκεται στη σκηνή, μπροστά από τον Λευκό Οίκο, ενώ έπεσαν και πυροτεχνήματα που «έγραψαν» το όνομα του Αμερικανού προέδρου στον ουρανό.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ; Η ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο νέος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ: Η ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας ταχυδρομείων των ΗΠΑ, έναν από τους πιο αγαπητούς κυβερνητικούς φορείς στις ΗΠΑ που σημειώνει απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Ξανά στο δικαστήριο - Αναμένεται να εκδοθεί στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Ξανά στο δικαστήριο - Αναμένεται να εκδοθεί στη Νέα Υόρκη

Ο Μαντζιόνε κατηγορείται για τον φόνο του CEO της HealthCare στο Μανχάταν και αναμένεται, ακόμη και σήμερα, να εκδοθεί από την Πενσιλβάνια και να οδηγηθεί στη Νέα Υόρκη, όπου διέπραξε το έγκλημα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες στο γιορτινό τραπέζι για τους μακρινούς συγγενείς του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με γραβάτα με ελληνικές σημαίες στο Χριστουγεννιάτικο γεύμα για τους μακρινούς συγγενείς του

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Βρετανός μονάρχης παραθέτει γιορτινό γεύμα στους γαλαζοαίματους που δεν είναι καλεσμένοι στο Σάντριγχαμ - Γιατί δεν πήγαν πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντελτον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Hürriyet: Ο Άσαντ έδωσε στο Ισραήλ στοιχεία στρατιωτικών στόχων για να τον αφήσουν να φύγει από τη Συρία

Διεθνή / Hürriyet: Ο Άσαντ έδωσε στο Ισραήλ στοιχεία στρατιωτικών στόχων για να τον αφήσουν να φύγει από τη Συρία

Κατά το δημοσίευμα, τα στοιχεία του Ασάντ αφορούσαν αποθήκες όπλων, σημεία εκτόξευσης πυραύλων, στρατιωτικές βάσεις και άλλες στοιχεία-κλειδιά για τις υποδομές της Συρίας
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: «Κυρία μου, βασίζομαι σε εσάς να κάνετε καταγγελία» - Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του βιαστή

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: «Κυρία μου, βασίζομαι σε εσάς να κάνετε καταγγελία» - Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του βιαστή

Η επιμονή ενός υπαλλήλου σούπερ μάρκετ να γίνει καταγγελία εναντίον του Ντομινίκ Πελικό που είχε πιαστεί να καταγράφει βίντεο κάτω από τις φούστες γυναικών οδήγησε στην αποκάλυψη της 10ετούς κακοποίησης της Ζιζέλ από 51 κτήνη
LIFO NEWSROOM