Τζορτζ Φλόιντ: Το μπάνερ Black Lives Matter στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Τζορτζ Φλόιντ: Το μπάνερ Black Lives Matter στην πρεσβεία των ΗΠΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Ένα μαύρο μπάνερ με την επιγραφή «Black lives matter» με λευκά γράμματα ανήρτησε χθες η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στην πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη αναρτήθηκε σημαία με ανάλογο περιεχόμενο. «Αναρτούμε αυτό το μπάνερ προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που ζητούν έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους», τονίζεται σε tweet της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Υψώνουμε αυτή τη σημαία για να σηματοδοτήσουμε τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ- τιμούμε τον Φλόιντ και στεκόμαστε με αλληλεγγύη μαζί με άλλα έθνη για την προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», επισημαίνεται στο αντίστοιχο tweet του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Τζορτζ Φλόιντ: Το μπάνερ Black Lives Matter στην πρεσβεία των ΗΠΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Τζορτζ Φλόιντ: Το μπάνερ Black Lives Matter στην πρεσβεία των ΗΠΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνάντηση Μπάιντεν - οικογένειας Τζορτζ Φλόιντ 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επαίνεσε το «αξιοθαύμαστο θάρρος» της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ, που πέθανε πριν ένα χρόνο κάτω από το γόνατο ενός λευκού αστυνομικού στη Μινεάπολη. «Η οικογένεια Φλόιντ επέδειξε αξιοθαύμαστο θάρρος, ειδικά η κόρη του, Τζιάνα», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση που είχε χθες με μέλη της οικογένειας του Αφροαμερικανού στο Οβάλ Γραφείο.

«Την παραμονή της κηδείας του πατέρα της, πριν από ένα χρόνο, η Τζιλ και εγώ συναντήσαμε την οικογένεια και η εκείνη (η Τζιάνα) μου είπε: « Ο μπαμπάς μου άλλαξε τον κόσμο», συνέχισε. «Το κατάφερε», πρόσθεσε.

Μετά τη συνάντηση η οικογένεια του Φλόιντ κάλεσε το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει ένα διευρυμένο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση της αστυνομίας με στόχο την «προστασία των έγχρωμων ανθρώπων».

«Εάν μπορείτε να θεσπίσετε ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία ενός πτηνού, του φαλακρού αετού, μπορείτε να θεσπίσετε ένα ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία των έγχρωμων ανθρώπων», δήλωσε ο αδελφός του Φλόιντ, Φιλονίζ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.
 



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

Ελλάδα / Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

«Έχουμε μια “πανσπερμία” τεκτονικών πλακών στην περιοχή. Η Μιανμάρ βρίσκεται στο όριο δύο μεγάλων πλακών, με έντονη σεισμικότητα και υψηλή επικινδυνότητα για ισχυρά σεισμικά φαινόμενα»
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Ελλάδα / Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Πρόκειται για τα τρία βίντεο που είχε παραδώσει στις 5 Φεβρουαρίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά το δυστύχημα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Interstar, Βασίλειος Καπερνάρος, στον ανακριτή
LIFO NEWSROOM