WindowSwap: «Ταξίδι» χωρίς μετακίνηση- Βλέποντας τον κόσμο από τα παράθυρα αγνώστων

WindowSwap: «Ταξίδι» χωρίς μετακίνηση- Βλέποντας τον κόσμο από τα παράθυρα αγνώστων Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Τα ταξίδια αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολίτες σε όλο τον κόσμο είναι «κολλημένοι» στα σπίτια τους, λόγω των μέτρων περιορισμού. Κι έχουν βαρεθεί να βλέπουν το ίδιο πράγμα από το παράθυρό τους.

Όμως, χάρη στην έμπνευση ενός ζευγαριού που ζει στη Σιγκαπούρη, άνθρωποι μπορούν να «ταξιδέψουν» σε όλο τον κόσμο, χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους. Απλά «κοιτάζοντας» από παράθυρα που βρίσκονται σε κάθε σημείο του πλανήτη.


Το WindowSwap το δημιούργησαν οι Σονάλι Ραντζίτ και Βαϊσνάφ Μπαλασουμπραμανιάμ, κατά τη διάρκεια του lockdown στη Σιγκαπούρη την περασμένη άνοιξη. Αρχικά, ζήτησαν από στενούς φίλους να μοιραστούν μαζί τους τη θέα από το παράθυρό τους. Τον Ιούνιο επέκτειναν το πρότζεκτ, ζητώντας από ανθρώπους να στείλουν βίντεο με αυτά που βλέπουν έξω από το παράθυρό τους, προκειμένου να τα ανεβάσουν στην ιστοσελίδα τους.


Από τότε, το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει χιλιάδες βίντεο, από δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η πρόσκληση στην ιστοσελίδα τους είναι αρκετά δελεαστική: «Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο κάπου στον κόσμο». Και η θέα μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα: πολυσύχναστοι δρόμοι, καταγάλανα νερά, μικρά χωριά, μεγαλουπόλεις...


«Μέχρι να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε τον κόσμο μας ξανά, υποθέτω ότι αυτός είναι ένας τρόπος να ταξιδεύουμε χωρίς να μετακινούμαστε», δήλωσε η Ραντζίτ στον Guardian το καλοκαίρι. Όμως, οι δημιουργοί του WindowSwap ελπίζουν ότι το πρότζεκτ τους θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της πανδημίας.


«Ναι, η επιθυμία για τα ταξίδια είναι ένα μεγάλο κομμάτι του, αλλά φαίνεται πως ο κόσμος το χρησιμοποιεί και για να χαλαρώσουν την ώρα της δουλειάς», είπε πρόσφατα η Ραντζίτ στο CBC. «Πολλοί λένε ότι χρησιμοποιούν το WindowSwap ως δεύτερη οθόνη την ώρα της δουλειάς. Για να ηρεμούν και να επικεντρωθούν στο έργο τους», ανέφερε από την πλευρά του ο Μπαλασουμπραμανιάμ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM