Υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας τάσσεται ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας

Υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας τάσσεται ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ Πετρ Πάβελ (EPA)
0

Ο στρατηγός Πετρ Πάβελ δήλωσε ότι η Συμμαχία ενδιαφέρεται σοβαρά να υπάρξει μια τέτοια πρόοδος στις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά η Μόσχα θα πρέπει να πείσει για τις προθέσεις της.


Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ θα επιθυμεί την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, ώστε να επιλυθούν «ζητήματα που απαιτούν ρύθμιση», εκτιμώντας ότι υπάρχουν πιθανότητες για βελτίωση των σχέσεων.


Κατά την διάρκεια ομιλίας του στον Οργανισμό Στρατιωτικών Συντακτών (Defense Writers Group), στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, ο στρατηγός του τσεχικού στρατού, υπογράμμισε ότι η Ρωσία πρέπει «με έργα και όχι με λόγια» να δείξει ότι είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.


Επισήμανε ωστόσο πως η συμμαχία δεν θα αγνοήσει τις «κακές συμπεριφορές» του παρελθόντος.

«Είναι δύσκολο να κάτσει κάνεις στο τραπέζι των συνομιλιών γνωρίζοντας, ότι υπάρχουν κατεχόμενα εδάφη στην Γεωργία, άμεση υποστήριξη των αποσχιστών στο Ντονμπάς, ή ότι η Κριμαία κατελήφθη παράτυπα» πρόσθεσε ο Τσέχος στρατηγός.


Ο Πάβελ θεωρεί, ότι το καλύτερο σημείο αφετηρίας θα ήταν η Ουκρανία. «Όσο δεν υπάρχει λύση στο ζήτημα της Ουκρανίας, δεν θα υπάρξει βελτίωση των σχέσεων» ξεκαθάρισε.


Αν η Ρωσία, κατά την άποψη του, επέτρεπε στις αποστολές του ΟΗΕ είτε του ΟΑΣΕ να εργασθούν στην διαφιλονικούμενη περιοχή, αυτό θα ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και μια σαφής ένδειξη εποικοδομητικής προσέγγισης.

Το Συμβούλιο Ρωσίας - ΝΑΤΟ συνήλθε τρεις φορές πέρυσι. Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματισθεί μετά τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου στην Ρωσία. 

Οι επαφές μεταξύ των στρατιωτικών έχουν μεγάλη σημασία, δήλωσε ο Πάβελ. Ωστόσο η Μόσχα ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού στρατηγού Κέρτις Σκαπαρότι με τον αρχηγό του ρωσικού γενικού επιτελείου Πάβελ Γκεράσιμοφ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ