Το γκομενίζειν φυγείν αδύνατον

Το γκομενίζειν φυγείν αδύνατον Facebook Twitter
Φωτ.: Terry Richardson
0

Το πρώτο που κάνει ένας single είναι να φτιάξει το προφίλ του στα σάιτ για dating και φλερτ. Όνομα: Ειρήνη. Ηλικία: Χμμ. Σύμφωνα με τις εργένισσες αναγνώστριές μου, έπρεπε πάντα να κόβω λίγο. Σύμφωνα με τους άντρες αναγνώστες μου έπρεπε να προσθέτω για το γνωστό σύνδρομο Miss Robinson. Τελικά έγραψα: «Ηλικία: καλοδιατηρημένη πάντως». Relationship status: Οι αναγνώστριες συμβούλευαν αντί για «single» να γράψω «χωρισμένη», γιατί έτσι αποκτούσα status. Aλλά να προσθέσω και τη λέξη «μικρό» μπροστά, (μικροπαντρεμένη-μικροχωρισμένη), καθότι όλα παίζονται στο πώς θα παρουσιαστείς στους άντρες. Έτσι και τους επαναλλάβεις πολλές φορές μια λέξη, έλεγαν, κολλάει στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου τους κι είναι προετοιμασμένοι για μια φορά να αναλάβουν εκείνοι τις ευθύνες επιτέλους, έστω, του πρώτου ντέιτ (εσύ είσαι μικρή). Πρόσθεσα όλες τις λέξεις από «μικρό» που ήξερα. Relationship status: μικροπαντρεμένη-μικροχωρισμένη-μικρούτσικη-μικρομεσαία-μικροβιοφάγος- μικρόγλωσση-μικροκατεργάρα- μικρόνους- μικροπρεπής- μικρόψυχη- μικροχαρής- μικρόφωνο-μικροκυμάτων.

«Πότε ευκαιρείς να παντρευτούμε;» ήταν το πρώτο μήνυμα που μου ήρθε. Από Έλληνα της Νέας Υόρκης. Κοίταξα την ατζέντα, Χριστούγεννα δεν είχα τίποτα να κάνω, άρα του έγραψα να τα μαζεύει και να έρθει πίσω στην πατρίδα. (Αγαπητοί αναγνώστες με συγχωρείτε, παρεκτράπηκα, μου βγήκε περσόνα μου από προηγούμενη στήλη). Όχι, όχι, όχι. Δεν θα τον παντρευόμουν. Εγώ ήμουν ένας άνθρωπος που έπρεπε να μείνει μόνος του για να δουλέψει τον εαυτό του, όπως συμβούλευαν όλοι οι ψυχολόγοι (των πρώην συντρόφων μου). Έκλεισα το κομπιούτερ για να μη βλέπω που ήταν κούκλος κι έφυγα για το μπαρ της παρακμής να βρω τον Άρη. Τον οποίο Άρη μέρα με τη μέρα τον μισούσα περισσότερο κι αυτό έδινε νόημα στη ζωή μου.

Ο Άρης απαντούσε στα mail των αναγνωστών με αντάλλαγμα το μισό μου μισθό και να του γνωρίζω φίλες μου. Άντρες ορκισμένους singles με ρωτούσαν αν έκαναν καλά. Ο Άρης ήθελε να τους απαντήσει: «Άγια. Αφού όλες τσούλες είναι». Αλλά του είχα εξηγήσει ότι μας συμφέρει να παντρεύονται οι άνθρωποι γιατί έτσι θα πάρουμε κι άλλες διαφημίσεις στη στήλη - από διαφημίσεις, από οίκους νυφικών, μαγαζιά με μπομπονιέρες, κέντρα διασκέδασης, παπάδες και δικηγόρους που βγάζουν διαζύγια, θα κινείται και η αγορά... Οπότε ο Άρης απάντησε: «Ως πότε παλικάρια θα ζείτε στα στενά, μονάχοι σαν λιοντάρια, στις ράχες, στα βουνά;». Τον αγριοκοίταξα, με αγριοκοίταξε, πέσανε κάτι καντήλια για τον κύκλο των βλαμμένων ποιητών, τέλος πάντων, το μήνυμα είχε φύγει.

«Πολύ καλή ιδέα να φλερτάρεις με αγνώστους» είπε ο Άρης, «όλο και κάποιος χριστιανός θα βρεθεί να σε δολοφονήσει». «Μια αναγνώστρια την έβαλε η μάνα της με το ζόρι να φτιάξει προφίλ σε jewdating» ξεκινώ να του λέω μια ιστορία. «Οι Εβραίοι είναι καλοί γαμπροί και δεν απατούν. Βέβαια έπεσε σε ηλίθιο και στο πρώτο date της ζήτησε αν μπορούσε μετά να πάρει το εσώρουχό της». «Τα βλέπεις;» είπε ο Άρης. «Ναι, όμως κι εκείνη περίμενε την περίοδό της και τελικά του έδωσε το εσώρουχο». «Και τι απέγινε αυτό το ζευγάρι;» ρώτησε ο Άρης. «Έχουν παντρευτεί κι έχουν πέντε παιδιά με γενιάδες, φέσια και ακλόνητο χαρακτήρα στις νηστείες». Δεν με πίστεψε.

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ