ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Helloooooooo lovers!

Facebook Twitter
0

Έπεσα πάνω στην Έφη Κ., μια όμορφη τριαντάχρονη διαφημίστρια. Ερωτεύεται αποκλειστικά heartbrakers και μισογύνηδες. «Ο ένας έφτασε στο σημείο να μου λέει ξεκάθαρα πού πάει κάθε φορά που επρόκειτο να με απατήσει». Και φυσικά τη συμβούλευε να κάνει κι εκείνη το ίδιο. Ο άλλος την είχε τρελάνει στα ψέματα. Κι όταν τον έπιανε γινόταν έξω φρενών. Η Έφη Κ. έχει ρίξει κουβάδες δάκρυα για τους έρωτές της. Πιστεύει ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας γιατί τραβά σαν μαγνήτης προβληματικούς άντρες. Ο σημερινός φίλος της Έφης, με τον οποίο είναι τρία χρόνια, ανήκει επίσης σε αυτό τον τύπο. «Έχω μάλιστα συναντήσει τυχαία την πρώην του και μου έχει δηλώσει ανοιχτά τη συμπαράστασή της. Συνειδητοποιήσαμε ότι τα ψέματα που λέει σε κάθε μόνιμη σχέση του είναι καρμπόν». Ο μισογύνης της Έφης ήταν εξαρτημένος από την κοκαΐνη. Τώρα που τη σταμάτησε δεν έχει ορμές. Καθόλου. «Και φυσικά δεν μπορεί και να με απατήσει πια. Δεν τα μαζεύω να φύγω από το σπίτι γιατί τον νοιάζομαι και τώρα πια νιώθω και οίκτο, αλλά ναι, κάπου χαίρομαι μέσα μου. Αυτός ο ευνουχισμός του είναι και η εκδίκησή μου».

Μια που το έφερε η κουβέντα, μπείτε στο σάιτ της Λορίνα Μπόμπιτ, της τύπισσας που ευνούχισε τον άντρα της γιατί την απατούσε και ήταν τύραννος. Θα συναντήσετε ένα σωρό γυναίκες που, αν γίνετε φίλες, θα σας πληροφορήσουν πώς κόβεται σωστά ένα πέος, σε πιο σημείο και με ποιο εργαλείο. Επίσης θα σας πληροφορήσουν ότι ένα λάθος που έκανε η Λορίνα ήταν να μην πετάξει το πέος του άντρα της αμέσως κάπου μακριά απ' το σπίτι ή έστω να το δώσει στον σκύλο να το φάει. Έτσι το βρήκε εκείνος, πήγε στο νοσοκομείο, του το κόλλησαν, του έβαλαν κι έναν υδραυλικό μηχανισμό μέσα (εφόσον τα αγγεία κόπηκαν δεν μπορούσε να έχει στύση διαφορετικά) κι ορίστε, έγινε πορνοστάρ και κερδίζει εκατομμύρια, α-πα-πα, δεν τους πιάνεις από πουθενά τους μισογύνηδες, πάντα κερδισμένοι βγαίνουν στο τέλος. Άλλη τακτική που έχουν μερικές γυναίκες απέναντι στους μισογύνηδες είναι το kill-the-mother-kill-the-father-kill-the-king. Δηλαδή, όταν δεν μπορείς να σκοτώσεις κατευθείαν τον βασιλιά, σκοτώνεις πρώτα τη μητέρα του και τον πατέρα του για να τον αποδυναμώσεις ψυχολογικά και να γίνει εύκολη λεία. Έτσι αρχίζεις και τον μισογύνη να τον απατάς, και μάλιστα με τους κολλητούς του, για να τον πληγώσεις συναισθηματικά και να τον βάλεις στη θέση σου. (Τότε μπορεί να αλλάξει). Αλλά προς τι όλα αυτά; Γιατί η Έφη Κ. -και τόσες άλλες- απλά δεν έφευγαν από αυτές τις σχέσεις; Ήταν όντως προβληματικές κι εκείνες; Ήταν εγωίστριες; («Λοιπόν, εγώ θα τον αλλάξω»). Μήπως ήταν τύποι «Για Πάντα»; (Οι άνθρωποι που το μέτωπό τους γράφει «Για πάντα». Τα καλά παιδιά. Τα ορκισμένα για οικογένεια. Ό,τι κι αν συμβεί στη σχέση, αν χαθεί εντελώς το σεξ, δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία, βαρεθούν του θανατά, απατηθούν, απατήσουν, μισήσουν τον σύντροφό τους, ακόμη και γερμανικά βασανιστήρια να τους κάνεις, αυτοί εκεί. Για πάντα. Κατά τη γνώμη μου είναι το πιο βαρετό κι επικίνδυνο είδος ανθρώπων). «Θέλω να πω», έλεγα στην Absentia που την είχα ταράξει στα date με μισογύνηδες για να ολοκληρώσω την έρευνα, «η σχέση πρέπει να είναι ζωντανή αλλά και λειτουργική. Αλλιώς φεύγεις. Αλλά ίσως απλά να είμαστε όλοι losers. Ίσως να ερχόμαστε όλοι από τη λάθος Ιστορία. Κι έτσι δίκαια όλοι ζούμε...».

Σύμφωνα με μια έρευνα του New Mexico University, οι άνδρες που έχουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο γυναικείο φύλο διακρίνονται από μπόλικο ναρκισσισμό, δόλο, εκμεταλλεύονται τους άλλους και είναι συναισθηματικά ανάπηροι - «χαρακτηρίζονται από την αναισθησία των ψυχοπαθών» λέγεται αυτό επιστημονικά. Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η επιλογή αυτού του τύπου ανδρών γίνεται ενστικτωδώς, ακολουθώντας έναν άγραφο νόμο της επιβίωσης του είδους που μεγιστοποιεί την αναπαραγωγική δύναμη του άνδρα. Δηλαδή οι γυναίκες δίνουμε στο ανδρικό φύλο τη δυνατότητα να κάνει σεξ με πολλές γυναίκες χωρίς να μείνει να βοηθήσει στο μεγάλωμα των παιδιών. «Απλά γιατί αυτή η στρατηγική φαίνεται να έχει δουλέψει στους αιώνες. Γι' αυτό οι άνδρες ακόμα φέρουμε αυτά τα χαρακτηριστικά», δήλωσε ο δρ Τζόνασον από το Bardley στο περιοδικό «New Scientists».

Βέβαια, δεν τα γράφω όλα αυτά για να κάνω τις αναγνώστριες να νιώσουν άσχημα για τις επιλογές τους. Όλες γνωρίζουμε ότι μια σύγχρονη γυναίκα θα κοιμηθεί και θα κάνει σχέσεις αναγκαστικά με κάποιους χάλια τύπους, τον Βλάχο, τον Φλώρο, τον Μισογύνη, τον Νάρκισσο, τον Τσιγγούνη, τον Καταραμένο Καλλιτέχνη, τον Ηλίθιο, tespa, με χίλιους δυο ακατάλληλους βάτραχους μέχρι να βρει εκείνον τον Έναν και Μοναδικό που θα την αγαπήσει βαθύτατα, θα της τα δώσει όλα και θα την παντρευτεί. (Τον Μαλάκα).

(συνεχίζεται)

0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ