Στη χώρα του μηδέν

Στη χώρα του μηδέν Facebook Twitter
Φωτ.: Τerry Richardson
0

 

Ο Άρης ήταν μισογύνης. Καθαρόαιμος μισογύνης. Το κατάλαβα από το πρώτο βράδυ που τον γνώρισα, από τις πρώτες ατάκες. Ο Άρης ήταν σαράντα πέντε χρονών και παντρεμένος. Σεβόταν τη γυναίκα του. Γι΄ αυτό δεν μπορούσε να κάνει καλό σεξ μαζί της. Υπάρχουν δύο ειδών μισογύνηδες. Εκείνοι που αντιμετωπίζουν όλες τις γυναίκες ως πόρνες, κι εκείνοι που αντιμετωπίζουν όλες τις γυναίκες ως πόρνες, εκτός από την δική τους. Ο Άρης είχε περάσει όλα τα στάδια, και τελευταία είχε κολλήσει στη σεξομανία και στον εθισμό στο πορνό. Ο Άρης λάτρευε τη μαμά του. Κυρίως τη λάτρευε γιατί δεν είχε σεξουαλική ζωή μετά το θάνατο του μπαμπά του. Ο Άρης άφηνε την αγαπημένη του γυναίκα στο σπίτι με τα παιδιά και πηδούσε αβέρτα ό,τι βρισκόταν στον δρόμο του. Βρώμικα και βίαια. Δεν ήταν δα και ο καλύτερος σύμβουλος που θα μπορούσα να διαλέξω για τα γκομενικά σας, αλλά ήταν ο σημαντικότερος χαρακτήρας της τετράδας μας.

 

Ο άλλος ήταν η φουρνάρισσά μου. Ο δεύτερος άνθρωπος που γνώρισα στη νέα μου γειτονιά. Πρόσεξα ότι κάθε φορά που πήγαινα να πάρω ψωμί, κοιτούσε το στήθος μου. Αλλά δεν ήταν λεσβία, το ήξερα ενεργειακά αυτό. Τί συνέβαινε; Η φουρνάρισσα είχε πλάνο. Για την οικονομική κρίση. Μόλις έφτανε στην Ελλάδα, μου εξήγησε, θα νοίκιαζε ένα βαν και θα γύριζε την επαρχία ψήνοντας topless. Έψαχνε κι άλλες να βάλει στο κόλπο και να πλουτίσουν έτσι. «Δεν ξέρω» της είπα, «εμένα άλλα με απασχολούν τώρα, νομίζω ότι είμαι ερωτευμένη». «Με ποιον;» με ρώ τησε. «Με τον Μπαράκ Ομπάμα» είπα. «Είναι σοβαρό;» με ρώτησε. «Όχι όσο σοβαρό ήταν με τον Prince παλιά». «Μα ο Prince δεν ήταν ποτέ ωραίος» μου είπε. (Είναι κούκλος - κανείς δεν το βλέπει αυτό πλην εμού;). «Εγώ λέω να αφήσεις τους ξένους» μου είπε η φουρνάρισσα. «Αφού όλες το ξέρουμε, αν πέσεις πάνω σε horny Έλληνα είναι the best». Η φουρνάρισσά μου έχει μακριά καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Μεγάλο στήθος, μεγάλους γοφούς. Λίγο πριν τα σαράντα. Δεν κάνει σχέσεις πια, απ' τα 34 και μετά κάνει μόνο σεξ. Χωρίς πολλά πολλά και χωρίς πλάνα για εξοχικό εξ αδιαιρέτου και παιδιά. Παρ' ότι έχει κάτι μητρικό πάνω της - ίσως γι΄ αυτό μου είπε ότι τελευταία πηδάει horny τινέιτζερς. Αρχικά πίστεψα ότι δεν τη θήλασε η μητέρα της αρκετά όταν ήταν μικρή, οπότε έγινε ο ασταθής τύπος του Μπόουλπι, αυτός που δεν μπορεί να κάνει σχέσεις. Όμως υπήρχε κάτι, κάτι... Κάτι στο βλέμμα της έλεγε ότι κάποτε, στο παρελθόν, η Μαλένα είπε το τάνγκο με φωνή σπασμένη, η Μαλένα έχει τον πόνο του μπατονεόν.

 

Ο τρίτος του team ήταν ο αρραβωνιάρης μου στο facebook. Θα τον λέμε έτσι, αν και στα μηνύματά μας έχουμε ήδη παντρευτεί, έχουμε κάνει τρία παιδιά, τον απάτησα μία φορά κι εκείνος ποτέ, πέρασε μια φάση που μου έγραφε κάθε μέρα «δεν σε θέλω πια» κι αυτόν τον καιρό τον εγκαταλείπω, παίρνω το σπίτι και τα παιδιά κι εκείνος καταλήγει άστεγος κι αλκοολικός. (Όχι, δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ). Ο αρραβωνιάρης μου είναι τριαντάρης. Κι έχει άγνοια κινδύνου. Ερωτεύεται πανεύκολα -ή έτσι νομίζει τουλάχιστον- και μπαίνει σε σχέσεις μέχρι να τον αφήσουν. Είναι ο σταθερός τύπος του Μπόουλπι, εκείνος που οι γονείς του ήταν πάντα συνεπείς απέναντί του, συναισθηματικά και υλικά. Το αγόρι που ξέρουμε όλες ότι θα παντρευτεί, θα κάνει παιδιά θα είναι μονογαμικός κι ευτυχισμένος.

 

Ο τέταρτος του team ήμουν εγώ. Ο κυκλοθυμικός τύπος του Μπόουλμπι. Μια έτσι, μια αλλιώς. Μια κυνηγώ κάποιον, μια τρέχω μακριά. Μια καταστρώνω μια σχέση, μια τραβώ το χαλί απότομα να πέσουν όλα κάτω. Ήμουν η χειρότερη περίπτωση. Αλλά εγώ έθετα τις ερωτήσεις στο team για να αναλύσουμε τις περιπτώσεις πόθου, πάθους, έρωτα, αγάπης, συντροφικότητας, χωρισμών και ιστοριών ζωής της πόλης που έφταναν στο mail μου. Ας πούμε: «Πέθανε τις προάλλες ένας άνθρωπος. Άφησε μια χήρα κι ένα χήρο. Πώς συνέβη αυτό;».

 

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ