Συγγνώμη που σ’ απάτησα

Συγγνώμη που σ’ απάτησα Facebook Twitter
0

Αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή για κάθε γυναίκα να αποφασίσει τι θέλει να είναι, καλή γυναίκα ή καλός άνθρωπος. Όσες αποφάσισαν σε αυτήν τη ζωή να είναι καλοί ως άνθρωποι, είναι βέβαιο ότι θ' αποτύχουν ως γυναίκες - και το αντίθετο. Η Νάντια και η κολλητή της, η Δένια, βέβαια, από την εφηβεία τους ήταν παλιάνθρωποι. Άρα, επιτυχημένες ως γυναίκες. Η Σερβιτόρα, αντίθετα, ήταν καλός άνθρωπος. Άρα, θα αποτύχαινε ως γυναίκα. Τότε, θα μου πείτε, πώς πήρε εκείνη τον Assman από την Κάτια;  Κοιτάξτε πώς έχουν τα πράγματα. Σήμερα θεωρούμε ότι μια γυναίκα είναι έτοιμη για δέσμευση, όταν έχει φροντίσει να διατηρήσει ένα καλό ποσοστό αθωότητας μέσα της. Εφόσον όλες οι γυναίκες έχουν ανεπτυγμένο ένστικτο, οπότε στην πραγματικότητα ξέρουν κάθε δεύτερη σκέψη που περνά απ' το φτωχό μυαλουδάκι των αντρών, η Αθώα (γι' άλλους Αφελής ή Bλάκας) κάνει ότι δεν βλέπει τα σημάδια και καταπατά το ένστικτό της γιατί θέλει να πιστέψει στον άντρα με τον οποίο σχετίζεται για να διατηρήσει τη σχέση. Οι Καριόλες, όμως, είναι κατεξοχήν οι γυναίκες που δεν φρόντισαν να κρατήσουν oύτε μόριο αθωότητας. Άρα, δεν μπορούν ουσιαστικά ποτέ να δεσμευτούν - εξού και οι απιστίες. H Σερβιτόρα, όμως, ήταν και Αθώα και Ψυχαναγκαστική και μια ζωή πανέτοιμη για δέσμευση. Αυτήν τη συγκινητική δέσμευση είδε ο Assman και την αγάπησε.

Το κλάμα και την γκρίνια της Ψυχαναγκαστικής ο Assman δεν τα εκλάμβανε για ελαττώματα αλλά για αγάπη, γιατί κι αυτός παντοφλάκιας ήταν. Το μόνο ελάττωμά της που έβλεπε ο ίδιος ήταν το σεξ deja vu - νομίζεις κάθε φορά ότι το έχεις ξαναζήσει. Ο Αssman νοστάλγησε πολύ το σεξ της Κάτιας, αλλά είχε πάρει όρκο βαρύ μπροστά στη μάνα του να μην ξαναπηδήξει την πρώην γυναίκα του - ο όρκος ήταν «αλλιώς κομμένα τα τάπερ με το φαγητό». Βέβαια, όσο φλώρος και taperman κι αν είσαι, όταν πιάνεις τον εαυτό σου να τον ενοχλεί ο τρόπος που μασά η γκόμενά σου, ξέρεις πια ότι έχεις βαρεθεί του θανατά να την πηδάς. Το εκμυστηρεύτηκε στους κολλητούς του, «η Ψυχαναγκαστική μασάει απαίσια», τους το είπε στη βόλτα την Ψυχολογική. Η Ψυχολογική είναι η βόλτα με το αμάξι που πάνε οι άντρες και λένε τα ψυχολογικά τους. Οι φίλοι τού πρότειναν να την απατήσει. Είναι η μόνη λύση που διακρίνει ο αντρικός εγκέφαλος σε όλα τα προβλήματα σχέσεων - γι' αυτό δεν στεριώνουν αρσενικοί sex editors στα περιοδικά (είναι ψέμα αυτό που ακούγεται ότι τους ξεπαστρεύω εγώ, έναν έναν, με ίντριγκες). Ο Assman ήθελε να απατήσει την Ψυχαναγκαστική, αλλά δεν ήξερε πώς γίνεται σωστά αυτό. (Το «σωστά» είναι «και να μη με πιάσουν». Γιατί μπορεί η Κάτια να τον κεράτωνε τόσα χρόνια εις γνώσιν του, όμως οι Καριόλες είναι πανέξυπνες, ξέρουν να χειρίζονται την ανθρώπινη ψυχολογία. Αν η Ψυχαναγκαστική μάθαινε ότι ο Assman την κεράτωσε, σίγουρα θα ακολουθούσαν τέτοια δράματα, που θα τον καθιστούσαν ανίκανο για κάνα χρόνο.) Κουβέντα στην κουβέντα το θέμα πήγε μέχρι την Ταϊλάνδη. Έτσι ο Assman προφασίστηκε επαγγελματικό ταξίδι και ξόδεψε τέσσερις συντάξεις Ελλήνων για ένα κέρατο!

Με το που έφτασε στο Πουκέτ, πήρε οκτώ απανωτά τηλέφωνα την Ψυχαναγκαστική, βγήκε να τις αγοράσει καλλυντικά -να, αυτά τα ολοφάνερα σημάδια επερχόμενης απιστίας αποκλείεται να ξέφευγαν της Κάτιας- και κατέληξε σε ένα μπαρ με γυναίκες, στον δρόμο με τις πόρνες. Έπεσε, μάλιστα, πάνω σε δυο Έλληνες πελάτες, χάρηκε που βρήκε συμπατριώτες, πήγε κατευθείαν και τους μίλησε, «ξέρετε πώς γίνεται η κατάσταση εδώ;». Εκείνοι τον κοίταξαν πάνω κάτω, «πρέπει να γραφτείς και να περιμένεις να έρθει η σειρά σου να πηδήξεις» του είπαν για πλάκα. «Και πού γράφομαι;», ρώτησε ο Assman. «Δίνεις το όνομά σου στον σερβιτόρο» είπαν, οπότε ο Assman έπιασε τον σερβιτόρο και του είπε ότι θέλει να γραφτεί κι εκείνος έγνεψε φυσικά το κεφάλι χαμογελώντας, αφού έτσι κάνουν οι Ταϊλανδοί όταν δεν καταλαβαίνουν, δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν κανέναν τουρίστα. Ο Αssman κάθισε σε ένα τραπέζι και περίμενε τη σειρά του να πηδήξει. Κόσμος έμπαινε μέσα, μιλούσε λίγο με τα κορίτσια, διάλεγε κάποια κι έφευγε, κι ο Assman μέχρι τα ξημερώματα στην ίδια θέση, να πετάγεται κάθε φορά που ο mc ράπαρε στα ταϊλανδικά, μπας και ακούσει το όνομά του. Γι' αυτά και άλλα πολλά που έκανε ο Assman, όταν ρώτησαν κάποτε την Κάτια τα παιδιά της «ρε μάνα, είμαστε παιδιά της αγάπης; Τον ερωτεύτηκες τον πατέρα;», εκείνη τα κοίταξε κατευθείαν μέσα στα μάτια. Και βυθίστηκε για πάντα στη σιωπή...

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ