Μωρουλίνο

Μωρουλίνο Facebook Twitter
0
Σάββατο, 18:00, Τribeca

Έχουμε κάτσει έξω, απέναντι από μια γιγαντιαία παρέα φοιτητών της Νομικής που μιλάνε για την εξεταστική τους και δυο γιάπηδες που διαβάζουν εφημερίδες, και κοιτάμε αφηρημένες τη Σκουφά. Η Μ. μιλάει ακατάπαυστα για το πόσο κακή ιδέα είναι το να κάνεις σχέση. «Ρε συ, όσο ωραίο και να είναι το αρχικό στάδιο, μετά έρχεται εκείνο το φριχτό στάδιο του βολέματος. Αρχίζουν τα ντιβιντί στο σπίτι τρώγοντας πίτσα, που κοιμάσαι γιατί βαριέσαι αγκαλιά με την κουβέρτα. Οι έξοδοι με άλλα ζευγάρια που περπατάτε χεράκι χεράκι στοιχισμένοι δυο-δυο και αποκαλείτε ο ένας τον άλλον "μωρουλίνο". Και η βαρεμάρα, η ατέλειωτη, απίστευτη βαρεμάρα. Για να μη μιλήσω για το γεγονός ότι καίγεσαι να τον κερατώσεις και κρατιέσαι με νύχια και με δόντια. Το χειρότερο δε είναι η φάση που η σχέση τελειώνει, το ξέρεις, αλλά κάθεσαι και πνίγεσαι». «Οι Άγγλοι λένε ότι η οικειότητα καλλιεργεί την περιφρόνηση» λέω εγώ. «Εσύ να σκάσεις», μου απαντάει. «Αμάν με τα ηλίθια τσιτάτα». Γελάω, αλλά μετά σκέφτομαι ότι μας έχω βαρεθεί, κι εμάς και τις κλισέ μας συζητήσεις που θα μπορούσαν να έχουν τίτλο «οι άντρες είναι βρoμόκαφροι». Βλακείες είναι όλα αυτά - κυνισμός και φόβος, τίποτα άλλο. «Μα και να βγεις όλο τους ίδιους και τους ίδιους γνωρίζεις» συνεχίζει η Κ. «Και έλεος πια με αυτά τα ίντι αγόρια. Εάν δεν είναι καμένοι από το ποτό και τα ντραγκς, είναι κατά 99% μουνάκηδες. Πριν το καταλάβεις έχεις γίνει εκείνη η παρανοϊκή γκόμενα που ψάχνει το κινητό του, ελέγχει το προφίλ της πρώην του στο f/b, αναλύει διεξοδικά τα tweet του και αναρωτιέται αν θέλει να γαμήσει την κολλητή του. Που θέλει. Πάντα θέλουνε». Και ξαφνικά ξεστομίζω μια από αυτές τις κουβέντες που λένε συνήθως οι άντρες στις γυναίκες και τις κάνουν έξαλλες: «Ρε, μήπως να χαλαρώσουμε λίγο, σιγά πια, τα υπεραναλύουμε». Με κοιτούν και οι τρεις σαν να είμαι ο Τζένγκις Χαν και να κραδαίνω ένα τσεκούρι πάνω από το κεφάλι τους. Η Μ. που καπνίζει ένα τσιγάρο με κοφτές νευρικές κινήσεις αγριεύει. « Άκου να δεις, εγώ δεν θα γίνω το μωρουλίνο κανενός». «Εσύ δεν θέλεις μεροκάματο, θέλεις χιλιάρα μηχανή και θάνατο, ε;» της απαντάω με το προδοτικό μου στόμα.

Σάββατο, 7:30 π.μ., πλατεία Μαβίλη

Ο γυρισμός σπίτι μετά το ξενύχτι, την ώρα που τα πουλάκια κελαηδούν και οι άνθρωποι πάνε στις δουλειές τους, μπορεί να σε ρίξει στην κατάθλιψη («είμαι ένα πιωμένο τέρας που παραπαίει στο περιθώριο της ζωής») ή αντιθέτως στη χιπ ματαιοδοξία («εγώ είμαι πάρτι άνιμαλ ρεεεεε, λάμπω ρεεεε»). Κατηφορίζω τη Βασιλίσσης Σοφίας με φουσκωτά μαλλιά, μάτια με μουτζουρωμένο eye liner και τα χτεσινοβραδινά ρούχα παρέα με Φιλιππινέζες που oδεύουν προς τη λαϊκή με τα καρότσια τους. Χαμογελάω χαζά κι ακούω μουσική. Έξω από το Χίλτον συναντάω ένα ζευγάρι Γιαπωνέζων τουριστών, ενώ μπροστά από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ένα γκρουπ Τσέχων κοιτάει απορημένο γύρω του. Είναι αστείο, σκέφτομαι, πώς ξεχωρίζουν οι τουρίστες σε αυτή την πόλη - είναι οι μόνοι που φοράνε σανδάλια και σορτσάκια τέλος Απριλίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όχι τόσο «καθαρή και λαμπερή» Αθήνα του Χάρη Δούκα

Φωτορεπορτάζ / Η όχι τόσο «καθαρή και λαμπερή» Αθήνα του Χάρη Δούκα

Οι εικόνες των ξεχειλισμένων από σκουπίδια κάδων που αντικρίζει κανείς κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας θυμίζουν τις εποχές που απεργούσαν οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου. 
ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ
Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
LIFO NEWSROOM
Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Οθόνες / Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Μετρώντας πάνω από έναν αιώνα ζωής, το σινεμά του κέντρου με την προνομιακή τοποθεσία μάς περιμένει ξανά για προβολές σε ένα καταπράσινο σκηνικό, με εντυπωσιακό ήχο, φαγητό και ποτό που ονειρευόμασταν να βρούμε σε ένα κυλικείο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Παράνομη στάθμευση: Πώς βάζει φρένο στη λειτουργία της πόλης

Ρεπορτάζ / Παράνομη στάθμευση στην Αθήνα: Παρκαδόροι, τουριστικά λεωφορεία και αντικοινωνική συμπεριφορά

Η παράνομη στάθμευση είναι μία από τις βασικές αιτίες πίσω από το κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο της Αθήνας. Μια έρευνα για το χάος που δημιουργεί στους δρόμους της πόλης, για τους ελέγχους και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, γι' αυτά που σχεδιάζονται αλλά και για τους παράγοντες που κάνουν τη λύση της εξίσωσης ακόμη πιο δύσκολη.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ