Down on my knees, I'm begging you

Down on my knees, I'm begging you Facebook Twitter
0

Δυο εβδομάδες καθόμουν στον καναπέ του σπιτιού μου και υποδεχόμουν φίλους. Άκουγα τα νέα τους, τι συνταρακτικό έχει συμβεί τόσο καιρό που έλειπα. Μέχρι και η Β. ήρθε. Μια κολλητή που είχε εξαφανιστεί. Η Β. δεν μου είπε για κάποιο γκόμενο, «έχω αλλάξει επάγγελμα» μόνο μου είπε, «ήρθε η ώρα να στο πω. Δουλεύω για ένα ντετέκτιβ». Έτσι κατάλαβα γιατί εκείνη τη μέρα τη συνάντησα τυχαία στην Ερμού να κρύβεται πίσω από μια κολόνα. «Β.» της είπα «τι κάνεις εδώ;» - «Δεν είμαι εγώ» απάντησε και μου γύρισε την πλάτη. Υπέθεσα ότι είχε τα PMT της.

Αλλά η Β. είχε μπλέξει με τους απατημένους της πόλης. Αποτελούν το 90% της πελατείας της. «Οι περισσότεροι κάτι έχουν ψυλλιαστεί ήδη, αλλά θέλουν να βεβαιωθούν». Αυτό μόνο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο -για να βγάλουν το διαζύγιο υπέρ τους- όσα τούς δώσει ο ντετέκτιβ (κασέτες με ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, βίντεο, φωτογραφίες), αφού θεωρείται παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Για να παρακολουθήσεις το τηλέφωνο αυτού που πιστεύεις ότι σε απατά, η Β. λέει ότι χρειάζονται «παγιδευτές». Είναι υπάλληλοι του ΟΤΕ, που το κάνουν παράνομα έναντι 500 ευρώ το πολύ. Για παρακολούθηση του κινητού του άπιστου, οι «παγιδευτές» υπάλληλοι της κινητής τηλεφωνίας είναι πιο ακριβοί - 2500 ευρώ. Και άλλα τόσα παίρνει ο ντετέκτιβ και οι άνθρωποί του. Βάζουν ένα τσιπ πάνω στο αμάξι του άπιστου και μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται.

«Το δυσκολότερο σημείο είναι όταν έχουμε στα χέρια μας όλα τα αποδεικτικά και πρέπει να πούμε στον πελάτη τι τρέχει. Φυσικά έχει ψυλλιαστεί, αλλά δεν ξέρει τι και πώς και με ποιον τον απατά. Τις περισσότερες φορές, με τον κολλητό του. Αν είναι γυναίκα, με την κολλητή της. Πάντα σε αυτό το σημείο καθίζουμε τους πελάτες σε μια καρέκλα, μη λιποθυμήσουν, κι έχουμε έτοιμο ποτήρι νερό και Lexotanil».

«Τς τς, πρέπει να είναι φοβερό να σε απατά ο άνθρωπος που έχεις παντρευτεί» λέω στην Β., και όταν πάει τουαλέτα παίρνω στη ζούλα ένα τσιπάκι απ' το βαλιτσάκι της - έτσι, να υπάρχει. «Μια πελάτισσά μου τις προάλλες ήθελε να μάθει αν ο εραστής της την απατούσε με τη γυναίκα του» λέει η Β όταν επιστρέφει. «Γιατί της έλεγε ότι δεν κάνουν πια σεξ. Έπρεπε να παρακολουθήσω την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού». Τι να πεις, ύστερα από το απαραίτητο τρίψιμο τον φωτογραφιών στη μούρη και τους απίστευτους καβγάδες για το ποιος δεν τρώει κουτόχορτο, ο απατημένος συνήθως τα ξαναβρίσκει με τον άπιστο και συνεχίζουν να είναι μαζί. Όχι πάντα όμως.

Θυμήθηκα τον συγκλονιστικό γάμο που είχα πάει. Στην εκκλησία δεν έπεφτε καρφίτσα και ο ιερέας έψελνε την ακολουθία του γάμου στο μικρόφωνο. Σε κάποια φάση η νύφη τον σταματά και του ζητάει να μιλήσει στο μικρόφωνο. Ο ιερέας σαστίζει, αλλά της το δίνει. «Ευχαριστώ πολύ» είπε εκείνη «τους γονείς μου, για όλα αυτά που έχουν κάνει για μένα τόσα χρόνια». «Ευχαριστώ πολύ» συνέχισε «τους γονείς του άντρα μου, που πραγματικά με δέχτηκαν και με αγκάλιασαν σαν να ήμουν δικό τους παιδί. Ευχαριστώ τους φίλους μου (σ.σ.: τους είπε ονομαστικά έναν έναν) και όλους εσάς που παραβρεθήκατε σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου». Η νύφη έκλαιγε πια κι όλοι είχαν δακρύσει από κάτω -ήταν όντως πολύ συγκινητική στιγμή-, αν και δεν ήξεραν γιατί τα έλεγε όλα αυτά. «Αλλά δεν μπορώ να ευχαριστήσω» κατέληξε «την κουμπάρα μου για τις π... που έπαιρνε στον άντρα μου. Ήρθε σήμερα το πρωί ο ντετέκτιβ με φωτογραφίες. Καθώς καταλαβαίνετε, το μυστήριο δεν θα συνεχιστεί». Και γλίστρησε ανάμεσα από τον κόσμο που παραμέριζε στο διάβα της, σαν την ιερή σαύρα γκέκο των Ταϊλανδών, σέρνοντας την τεράστια λευκή ουρά από το νυφικό της. Κάποιοι ούρλιαξαν, άλλοι χειροκρότησαν, άλλοι χασκογέλασαν, ο παπάς αφόρισε τους πάντες από το μικρόφωνο κι εγώ έμεινα να αναρωτιέμαι: γιατί έβαλε το νυφικό και πήγε στη εκκλησία; Για να τους τιμωρήσει, ενώπιον όλων, και τον γαμπρό και την κουμπάρα; Πράγματι, μυστήριο... Εκείνος ο γάμος άλλαξε την κοσμοθεωρία μου περί γάμων ως των πιο βαρετών events. Σε δυο τρεις που με κάλεσαν έκτοτε, αμέσως έτρεξα. Αλλά παρ' όλο που η πρόσκληση το έλεγε ρητά: «το μυστήριο θα γίνει στον Άι-Γιάννη», το χρόνο μου έχασα. Περίμενα, περίμενα - τίποτα το μυστήριο δεν συνέβη...
(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ