Spiritual love

Spiritual love Facebook Twitter
0

ΤονΣπόρο δεν τον βρήκαμε πουθενά...Ανεμοδερνόμασταν στον Ανθρακικό Κόλπο,κοίταζα το ιστιοπλοϊκό που έγερνε, καιφώναζα στον σκίπερ «Ίσιωσέ το, σεπαρακαλώ». «Δεν γίνεται, έχειστραβώσει» μου έλεγε εκείνος. Μπα.Παρεξηγήθηκε το σκάφος;

Τότεθυμήθηκα μια ιστορία που άκουγα στο ΡίοΝτε Τζανέιρο. Η Yemanja, ότανθύμωνε με τις κόρες της γιατί έκανανκάποια στραβή στα γκομενικά τους,απαιτούσε θυσίες. (Κι εμένα με έταξανσε αυτήν τη θεά για να παντρευτώ τονΡοντρίγκο, θυμάστε; Τώρα πληρώνονταιτα λάθη προσηλυτισμού σε ξένες θρησκείες.)Ξεκινάς με τηγανητό ρύζι, μπλε και άσπραλουλούδια, βαριά αρώματα και κοσμήματα,και βλέπεις. Αν έχεις κάνει χοντρήμαλακία, πρέπει να θυσιάσεις κι ένανεογέννητο παιδί σου. Η φήμη για τιςθυσίες μωρών στο παρελθόν δίνει καιπαίρνει στη Βραζιλία, αλλά η μαγισσούλαπου με πάντρεψε επέμενε: «Στο παρελθόν.Σήμερα η μαγεία έχει εκσυγχρονιστεί».

Έτρεξαστην καμπίνα κι έκρυψα μπαμπέσικα τοκαινούργιο άρωμά μου κάτω απ' το στρώμα.Ύστερα πήρα ό,τι κόσμημα είχα -κάτιξύλινα βραχιόλια σε πολλά χρώματα- κιένα κουτί ρύζι από το ντουλάπι τηςκουζίνας, κι άρχισα να τα πετώ στηνθάλασσα, μουρμουρίζοντας ό,τι και οιΒραζιλιάνοι όταν θυσιάζουν στη Yemanja.«Κυρά των νερών, ειρήνη στην θάλασσα,ειρήνη στο σπίτι». Τίποτα. «Ok,ok, αλλά να ξέρεις ότι είναικαινούργιο» φώναξα θυμωμένα καιτελικά πέταξα και το άρωμά μου. Πάλιτίποτα. Τι κάνω λάθος; Μωρά παιδιά δενέχω... «Σήμερα η μαγεία έχειεκσυγχρονιστεί» ακούγονταν σαν ηχώστα αυτιά μου τα λόγια της μαγισσούλας,μούμπλε, μούμπλε... αυτό είναι. «Τοχάπι της επόμενης μέρας. Θυσία παιδιούδεν είναι κι αυτό; Το έχω πάρει στα 17,18, 20, 22, 25, 26 και πολύ πρόσφατα, ορίστε,έχω κάνει προαιρετικά θυσίες παιδιώνγια όλη την επόμενη ζωή μου. Αλλά αν δενσου φτάνουν, Yemanja, παίρνωένα ακόμη την επομένη από τη μέρα πουθα συναντήσω τον Ροντρίγκο». Αυτόήταν. Τα νερά ηρέμησαν. Ξαφνικά. Ο άνεμοςείχε σταματήσει και το σκάφος πήγαινεπια σαν σκορπισμένη διαδήλωση. «Βάλετις μηχανές» φώναξα στον σκίπερ σαντη Μανταλένα - εκσυγχρονισμένη κι αυτή.«Πρέπει να πάω γρήγορα στον αγαπημένομου, μ' ακούουους, καπετάν Δημήηηητρη;»

«ΑκούτεΜέλλον, 88,8» έλεγε το ραδιόφωνο. Κιέπαιζε καψουροτράγουδα ενός ερωτικούτραγουδιστή από την Αντίπαρο - τουΑντιπάριου. Έβλεπα την Α. με τον αγαπημένοτης να αγκαλιάζονται και βούρκωνα.

ΟΑύρα του Ήλιου. Από την αρχή μου είχεκάνει εντύπωση. Πολύ καλή εντύπωση. Γιανα πω την αλήθεια, τα είχε όλα. Και κούκλοςκαι έξυπνος και καλό παιδί. Τότε κατάλαβα.Πώς η Α., η heartbaker της παρέας,είχε ερωτευτεί. «Μα πώς βρήκες τόσοσούπερ τύπο;» τη ρώτησα. «Με τημέθοδο θετικών δηλώσεων» μου είπε ηΑ. με φυσικότητα.

Ηιστορία ξεκινά τέσσερις μήνες πριν,στην Ινδία. Η Α. πήγαινε εκεί διακοπέςπαρέα με τη φίλη της τη Χ. Η Χ. είχεαπελπιστεί που δεν έβρισκε έναν άντρανα θέλει. Οπότε εντρύφησε στη μέθοδοθετικών δηλώσεων, για να τον παραγγείλει.Σύμφωνα με αυτήν τη μέθοδο, σταματάςτρεις φορές τη μέρα να κάνεις οτιδήποτεκαι συγκεντρώνεσαι σε αυτό που επιθυμείς.Το καλείς, μάλιστα, δυνατά. Καλό είναινα ξεκινάς την πρότασή σου με λέξειςαπό άλφα, γιατί το Υπέρτατο Ον παίρνειπολλές τέτοιες δηλώσεις κάθε μέρα καιτις αρχειοθετεί αλφαβητικά.

ΗΑ. δεν ήθελε άντρα. Το μόνο που ήθελεήταν να πάει τουαλέτα. Γιατί έντεκαμέρες στην Ινδία δεν είχε πάει ούτε μιαφορά. Η κοιλιά της είχε πρηστεί, ζαλιζόταν,κι αν δεν τα κατάφερνε σύντομα, θα πήγαινεσε κάποιο ινδικό νοσοκομείο-κόλαση. Κιεφόσον τα φάρμακα, τα μαντζούνια και τακαθαρτικά δεν είχαν λειτουργήσει,αποφάσισε να δοκιμάσει και τη μέθοδοθετικών δηλώσεων. Κάθονταν σταυροπόδιδίπλα στη Χ., με χαλαρό σαγόνι, βλέμμαστο κενό και στεντόρεια φωνή. «Ααα,αβίαστα κι απροβλημάτιστα μού έρχεταιο άντρας που περιμένω» φώναζε η Χ.«Κούκλος, έξυπνος, πλούσιος, χαβαλές,σέξι, ξέρεις Εσύ, Υπέρτατο Ον, να τα έχειόλα, και ένα ιδιαίτερο όνομα για νακαταλάβω ότι είναι αυτός, όχι τίποταΜπάμπης και τέτοια». «Ααα»ξεκινούσε από δίπλα και η Α., «αβίαστακι απροβλημάτιστα έρχεται...» κιέδειχνε την κοιλιά της. Αυτό κάθε μέρα,τρεις φορές τη μέρα, επί τρεις εβδομάδες.

ΗΑ. δεν πήγε τελικά καθόλου τουαλέτα στηνΙνδία. Αλλά με το που γύρισε πίσω στηνΑθήνα, γνώρισε τον θεόσταλτο. Τον Αύρατου Ήλιου. Κι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα.«Μα πώς...» πήγα να πω. «Ε, μάλλονμπερδεύτηκαν οι θετικές δηλώσεις οιδικές μου και της Χ.» μου απάντησεφυσικότατα η Α. «Ξεκινούσαν κι οι δύοαπό "α", κάποιο λάθος έγινε...». «Ποπό...Και το άλλο το κορίτσι τι απέγινε; Γνώρισεκάποιον πίσω στην Αθήνα;» ρώτησα.«Μπααα... Απλά καταχέστηκε».

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ