Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Οι Γερμανοί δεν έχουν πληρώσει ακόμη τίποτα. Αντιθέτως, έχουμε αποκομίσει το μεγαλύτερο κέρδος από οποιονδήποτε άλλο... Η ελληνική κρίση πίεσε το ευρώ και προσέφερε σημαντικά εμπορικά πλεονεκτήματα στη Γερμανία. Όλα αυτά σημαίνουν ήδη κέρδος 10 δισ. ευρώ για το γερμανικό ταμείο».

1. Μια άβολη αλήθεια για τις κραυγές από τις Άλπεις από τον αρθρογράφο των «Financial Times Deutschland», Thomas Fricke.

«Μου κάνει εντύπωση αυτή η καινούργια λογοκρισία διά της διαστρεβλώσεως, γιατί είναι πολύ πιο εφιαλτική και περίπλοκη απ’ αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν. Στοχοποιούνται, πλέον, άνθρωποι. Από πού προέρχεται, άραγε, αυτό; Προέρχεται πάλι από τον πανικό και τον φόβο αρκετών ανθρώπων δίπλα μας, που ταυτοχρόνως, όμως, δεν θέλουν να χάσουν τις ψευδαισθήσεις τους και μες στη βαθιά απογοήτευσή τους κατασκευάζουν εχθρούς».

2. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις για αραιοκατοικημένα νησιά, απαντά σ’ αυτούς που θέλουν να μιλάνε οι πνευματικοί άνθρωποι (αρκεί να συμφωνούν με την άποψή τους).

«Τα tweets του πρωθυπουργού είναι σαν τα σενάρια που απορρίπτουμε. Περιγράφουν τη δράση, αντί να την αναλαμβάνουν».

3. Μ’ ένα εύστοχο, καυστικό tweet ο διευθυντής του ΜΕGA Πέτρος Μπούτος για τις ζωγραφιές σε γκρίζο φόντο από το Μαξίμου.

«Είμαι ναζιστής. Καταλαβαίνω πολύ καλά τον Χίτλερ. Δεν είμαι υπέρ του Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά τον καταλαβαίνω. Για πολύ καιρό νόμιζα ότι ήμουν Εβραίος και μου άρεσε που ήμουν. Αλλά μετά ήρθε η (Δανέζα σκηνοθέτις) Σουζάνε Μπίερ και κατάλαβα ότι δεν ήμουν και τόσο ευτυχής ως Εβραίος. Και τότε συνειδητοποίησα ότι είμαι ναζιστής γιατί οι γονείς μου είναι Γερμανοί. Κι αυτό μου έδωσε ευχαρίστηση!».

4. Ο Λαρς Φον Τρίερ παραμιλά, για να εντυπωσιάσει, με εύκολα λόγια για τα οποία ζήτησε συγγνώμη αργότερα.

«Τα λεφτά μου δεν τα σκορπάω για την πολυτέλεια και για μια εξοργιστική καλοπέραση. Τα μοιράζω στους φτωχούς και τους ανήμπορους. Η ανθρώπινη δυστυχία μ’ έχει στοιχειώσει... Είναι τρελό. Να έχεις τόσα λεφτά και δίπλα σου εκατομμύρια να υποφέρουν για ένα πιάτο φασόλια. Φταίει η μοίρα τους; Φταίνε που γεννήθηκαν φτωχοί; Φταίμε εμείς, οι Δυτικοί; Γι’ αυτό πιστεύω ότι κάθε φιλάνθρωπος είναι τυχερός. Έχει τραβήξει τον πρώτο λαχνό».

5. Πλούσιος και δυστυχής. Ο Μπραντ Πιτ, ευαισθητοποιημένος για την άλλη όχθη του κόσμου.

«Η συμμετοχή στο ευρώ συνιστά μερική απώλεια εθνικής κυριαρχίας... Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πραγματικότητας από τη συμμετοχή στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα».

6. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ξεστομίζει μια μεγάλη αλήθεια, ότι στον βωμό της ευημερίας το ευρώ είχε και το βαρύ αντίτιμό του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ