Nothing Days Ο Pomiane, το γαλλικό φαγητό και μια αξέχαστη επίσκεψη στην Ακρόπολη Οι τέλειες πατάτες ογκρατέν από έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς φαγητού του 20ού αιώνα. M. HULOT M. HULOT 21.5.2024
Οδηγός Γεύσης Lorraine brasserie: Γαλλική κουζίνα σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή Το εστιατόριο που διαθέτει όλη την αισθητική μιας αυθεντικής brasserie, προσφέροντας μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Οδηγός Γεύσης Cinq Sens: Γαλλικός αέρας στα στενά του Παγκρατίου Το Cinq Sens είναι ένα γαλλικό νεο-μπιστρό από εκείνα που σε γοητεύουν με την αισθητική και τη φινέτσα τους. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
21.5.2024 Nothing Days Ο Pomiane, το γαλλικό φαγητό και μια αξέχαστη επίσκεψη στην Ακρόπολη M. Hulot 21.5.2024 Οι τέλειες πατάτες ογκρατέν από έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς φαγητού του 20ού αιώνα. M. HULOT
27.11.2023 Οδηγός Γεύσης Lorraine brasserie: Γαλλική κουζίνα σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή Λίνα Ιντζεγιάννη 27.11.2023 Το εστιατόριο που διαθέτει όλη την αισθητική μιας αυθεντικής brasserie, προσφέροντας μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
13.10.2023 Οδηγός Γεύσης Cinq Sens: Γαλλικός αέρας στα στενά του Παγκρατίου Λίνα Ιντζεγιάννη 13.10.2023 Το Cinq Sens είναι ένα γαλλικό νεο-μπιστρό από εκείνα που σε γοητεύουν με την αισθητική και τη φινέτσα τους. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
14.3.2023 Γεύση Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Ζωή Παρασίδη 14.3.2023 Μια σύγχρονη cave à manger που περιμένει με ανυπομονησία η hip Αθήνα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
22.12.2022 Οδηγός Γεύσης Ami gastrotheque: Φέρνει στο κέντρο της πόλης γεύσεις με γαλλικό αέρα Λίνα Ιντζεγιάννη 22.12.2022 Το Ami είναι το καινούργιο γαλλικό μπιστρό που δεν θα γίνει απλώς φίλος σου αλλά κάτι παραπάνω. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
28.11.2022 Οδηγός Γεύσης Ami gastrotheque: Φέρνει στο κέντρο της πόλης γεύσεις με γαλλικό αέρα Λίνα Ιντζεγιάννη 28.11.2022 Ο Παναγιώτης Ζόκος, που γνωρίζουμε από το Spit Jack, παρουσιάζει το νέο must visit του κέντρου που συνδέει τη μεσογειακή παράδοση με τη γαλλική γαστρονομική τέχνη. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
24.3.2022 Γεύση 6 κλασικά γαλλικά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε έστω μια φορά The LiFO team 24.3.2022 Από το boeuf bourguignon, μέχρι τα escargot και ένα ιδιαίτερο French Martini με Grey Goose premium vodka, οι γεύσεις αυτές αναδεικνύουν ιδανικά την πλούσια γαλλική κουζίνα. THE LIFO TEAM
31.12.2021 Γεύση Galette des Rois, η γαλλική βασιλόπιτα Δώρα Μάστορα 31.12.2021 Ο σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Jean-Marie Hoffmann μας μαθαίνει να φτιάχνουμε gallette des rois και να γινόμαστε για μια μέρα βασιλιάδες. ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
8.12.2021 Γεύση Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες Ζωή Παρασίδη 8.12.2021 Δύο νέοι pastry chefs αποδίδουν με τον δικό τους τρόπο κλασικά γλυκά και τα διανέμουν χωρίς να έχουν βιτρίνα, ενώ παράλληλα θέλουν να μας κάνουν να τρώμε ένα χριστουγεννιάτικο ιταλικό γλυκό όλο τον χρόνο. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
14.11.2021 Γεύση Τρεις κλασικές γαλλικές συνταγές από τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Δώρα Μάστορα 14.11.2021 Ο Jean-Marie Hoffmann, σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα εδώ και 17 χρόνια, μας εξηγεί γιατί η γαλλική γαστρονομία σημαίνει διάθεση για μοίρασμα και αγάπη για το καλό φαγητό. ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
31.10.2021 M. Hulot Tαξίδι στα ίχνη του κασουλέ στη νότια Γαλλία M. Hulot 31.10.2021 Ένα απρόσμενο ταξίδι στην Αριέζ και την Τουλούζη με κάστρα, βιολέτες και κασουλέ. M. HULOT
23.12.2020 Λέσχη Ανάγνωσης: Γαστρονομία «Μαγειρεύοντας για βασιλιάδες»: Η συναρπαστική ζωή του Antonin Carême, του πρώτου διάσημου σεφ ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗ 23.12.2020 Ένα αφήγημα του Ian Kelly για τη ζωή και το έργο του «μάγειρα των βασιλέων» και «βασιλιά των μαγείρων», του πρώτου σεφ-καλλιτέχνη, που ήταν τόσο νάρκισσος ώστε να προτιμήσει να αποσυρθεί και να πεθάνει μόνος του, παρά να επιτρέψει σε μια «φιλανθρωπία» να σκιάσει τη λάμψη της εικόνας του. ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗ
2.10.2020 Οδηγός Γεύσης «Chez Bios»: To γαλλικό εστιατόριο του πολυχώρου ανοίγει ξανά The LiFO team 2.10.2020 Zουμερές entrecôte, κρεμμυδόσουπα, πατάτες gratin dauphinois και όλα τα αγαπημένα πιάτα του «Chez Bios» σερβίρονται και πάλι από σήμερα στο εστιατόριο του πολυχώρου. THE LIFO TEAM
8.8.2020 Γεύση Blue Pine: Η ιστορία του πιο παλιού γαλλικού εστιατορίου της Κηφισιάς Γεωργία Παπαστάμου 8.8.2020 Από τον μοναδικό κήπο με τα πεύκα και τις φερφορζέ μέχρι την entrecôte de Paris, τις λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες και τα σουφλέ Γκραν Μαρνιέ του μενού, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει σ' αυτό το «ρεστοράν» από το 1961 που πρωτοάνοιξε. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
20.6.2020 Lifo Picks Πώς φτιάχνονται οι πεντανόστιμες γαλλικές μπαγκέτες; 20.6.2020 Ένας φούρναρης στο Παρίσι αποκαλύπτει όλα του τα μυστικά για την τέλεια ζύμη.
26.1.2020 Γεύση Brasserie Lorraine: Γαλλική φινέτσα στο Κολωνάκι Νίκη Μηταρέα 26.1.2020 Το Brasserie Lorraine έχει λίγες εβδομάδες που άνοιξε στην αρχή της οδού Σπευσίππου στο Κολωνάκι, αλλά τη «γαλλική παιδεία» της κουζίνας του την εκτιμούν ήδη πολλοί, όπως αποκαλύπτει η συνήθως γεμάτη σάλα του. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
5.1.2020 Γεύση Σπύρος και Βασίλης: Αυτό είναι ένα από τα πιο παλιά restaurant γαλλικής κουζίνας στην Αθήνα Νίκη Μηταρέα 5.1.2020 Οι διάσημοι πελάτες, οι μυστικές συνταγές που περνούν από πατέρα σε γιο, οι λεπτομέρειες της γνήσιας γαλλικής κουζίνας που καθιστούν το εστιατόριο μοναδικό ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
7.10.2019 TV & Media Εβδομάδα γεύσης τον Οκτώβριο στο TV5MONDE 7.10.2019 Το TV5MONDE ταξιδεύει στην καρδιά της γαλλικής γαστρονομίας
21.9.2019 Γεύση Το Chez Lucien λειτουργεί ξανά, αυτήν τη φορά στο bios M. Hulot 21.9.2019 To αγαπημένο γαλλικό μπιστρό των Πετραλώνων που διέκοψε τη λειτουργία του πέρσι, επιστρέφει και πάλι. M. HULOT
4.9.2019 Γεύση 10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι Νίκη Μηταρέα 4.9.2019 Για όσο διάστημα το ενδιαφέρον για καινούργια εστιατόρια είχε εστιαστεί σε παραλίες και νησιά, κάποιοι έστησαν στην Αθήνα νέα μαγαζιά που δοκίμασαν να κάνουν τα πρώτα βήματά τους μέσα στο καλοκαίρι. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ