Νέα Μουσική

Facebook Twitter
0

 

 

 

Marina  

Μετά τα Homewrecker, Starring Role και Fear & Loathing η Marina And The Diamonds έβγαλε σε βίντεο ένα ακόμη τραγούδι της, το Primadonna. Θα κυκλοφορήσει σε single στις 16 Απριλίου και θα είναι ουσιαστικά το πρώτο του νέου της άλμπουμ Electra Heart αφού το Radioactive δεν θα είναι στο δίσκο.

Στο Electra Heart συνεργάζεται με πολλούς γνωστούς παραγωγούς μεταξύ των οποίων οι Diplo, Stargate και Guy Sigsworth.

 

 

 

Orbital  

Αυτό είναι το βίντεοκλίπ του τελευταίου single των Orbital New France στο οποίο συμμετέχει η Zola Jesus. To πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους Wonky βγαίνει στις 2 Απριλίου.

 

 

Στο πολύ όμορφο βίντεοκλίπ βλέπουμε ένα λούτρινο λιονταράκι που αποφασίζει να ζήσει μια νυχτερινή περιπέτεια - με απρόβλεπτο τέλος.

 

 

 

Frigid  

Ο πολυπράγμων καλλιτέχνης Frigid έχει γεννηθεί στον Καναδά αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στο Βερολίνο. Έχει σπουδάσει πιάνο, μπαλέτο και σύγχρονο χορό ενώ έχει δουλέψει ως μακιγιέρ και dj. Το Dust & Debris είναι από το δεύτερο του άλμπουμ Violence of the heart που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.

Το βίντεοκλίπ σκοτεινό και μυστηριώδες είναι του βίντεοάρτιστ Karl Zyprexx και ταιριάζει απόλυτα με το τραγούδι. Η ερμηνεία του Frigid έχει έναν αισθησιασμό που κάποιες φορές μου 'φερε στο νου τον Marc Almond. (Κατεβάστε δωρεάν το Dust & Debris και δύο ρεμίξ του εδώ.)

Foe

Η 21χρονη Hannah Clark ασχολείται με την μουσική από 14 χρονών. Έπαιζε σε διάφορες μπάντες, μέχρι που αποφάσισε να υιοθετήσει το καλλιτεχνικό όνομα Foe με το οποίο κυκλοφόρησε πριν δύο μήνες το ντεμπούτο της άλμπουμ Bad Dream Hotline. Ο ποπ-ροκ ήχος του έχει επιρροές από τα '90ς και την grunge και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού έχει δηλώσει ότι μεγάλωσε ακούγοντας Nirvana και PJ Harvey που ήταν οι αγαπημένοι του πατέρα της.

Όπως φαίνεται και από το βίντεοκλίπ η Foe έχει αδυναμία στις χρωματιστές περούκες. Επίσης φτιάχνει fanzines στα οποία ζωντανεύει χαρακτήρες των τραγουδιών της.

 

 

 

Filthy Boy

Από τα λίγα πράγματα που είναι γνωστά για την τετραμελή μπάντα των Filthy Boy είναι ότι κατάγονται από το Peckham του Νότιου Λονδίνου, είναι όλοι τους 19 χρονών και δύο από τα μέλη τους λέγονται Morrissey στο επίθετο.

Η indie-ποπ που παίζουν συνδυάζεται με στίχους που δεν θα περίμενες να ακούσεις από παρόμοια συγκροτήματα όπως οι Arctic Monkeys και οι Franz Ferdinand πχ.: “that’s when you fuck me, fuck me hard in the arse like a superstar(Biggest Fan Ever)

 

Η φωνή του τραγουδιστή τους Paraic Morrissey θυμίζει αυτήν του Alex Kapranos. (Κατεβάστε δωρεάν το Waiting on the Doorstep και ακούστε το Biggest Fan Ever εδώ.)

 

 

Kemistry  

Οι Kemistry δημιουργήθηκαν το 2009 στο Λονδίνο και αμέσως άρχισαν να πειραματίζονται με διάφορα είδη μουσικής όπως trip-hop, τζαζ, σόουλ και hip-hop. Αυτό γίνεται αμέσως φανερό μόλις ακούσεις το ντεμπούτο ΕΡ τους Dilatare (εδώ) από το οποίο είναι και το Untitled Ballad.

 

 

Στα λάιβ τους το πάντρεμα ηλεκτρονικών ήχων με τα φυσικά όργανα και την υπνωτιστική φωνή της τραγουδίστριας τους Kemi, δημιουργούν μία καταπληκτική ατμόσφαιρα που τους έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητούς στην indie underground σκηνή του Λονδίνου.

######

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ