Το 2019 θα είναι η χρονιά που θα βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου

Το 2019 θα είναι η χρονιά που θα βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου

Αν η σωστή διαχείριση των οικονομικών σου είναι ένας από τους στόχους σου για τη νέα χρονιά, ανακάλυψε παρακάτω 6 τρόπους για να το καταφέρεις

Πως βρήκε ο νέος χρόνος τον... τραπεζικό σου λογαριασμό; Αν μοιάζεις καθόλου με εμάς, μάλλον θα χρειαστεί λίγος καιρός προκειμένου να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

 

Η καλή οικονομική διαχείριση, αν και εξαιρετικά σημαντική για όλους μας, είναι ένα από αυτά τα πράγματα που δεν μαθαίνονται στο... σχολείο. Οι περισσότεροι μάλιστα έπρεπε πρώτα να πάθουμε για να μάθουμε. Γι'αυτό και εμείς αποφασίσαμε να σε μεταδώσουμε τη γνώση για να πάρεις αυτό το χρόνο, τον έλεγχο των οικονομικών σου!

 

Αντί να κάνεις κάποια μεγάλη αλλαγή στο lifestyle σου, ξεκίνα με κάτι μικρό. Αν, πχ, παίρνεις κάθε πρωί καφέ και πρωινό απ'έξω μπορείς να επιδιώξεις να κάνεις καφέ στο γραφείο και να παίρνεις το πρωινό σου από το σπίτι.

 

"Θέσε τώρα κάποιες καλές συνήθειες γύρω από τη διαχείριση των οικονομικών σου, και θα κρατήσουν μια ζωή!" ισχυρίζεται η Kari Danielski, ειδικός επί των οικονομικών στην Mint & Turbo. "Και μάλιστα, όσο πιο νωρίς το κάνεις τόσο πιο πολλά χρήματα θα μπορέσεις να αποταμιεύσεις". Αν λοιπόν η σωστή διαχείριση των οικονομικών σου είναι ένας από τους στόχους σου για τη νέα χρονιά, ανακάλυψε παρακάτω 6 τρόπους για να το καταφέρεις:

 

1

Σημείωνε τα έξοδά σου

Σύμφωνα με την Danielski, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να σημειώνεις διεξοδικά πού ξοδεύεις τα χρήματά σου. Αυτή η τεχνική θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις ακριβώς τι πρέπει και τι μπορείς να αλλάξεις στον τρόπο που ξοδεύεις. Οι γνώσεις που θα σου χαρίσει θα διαμορφώσουν εκ νέου την αντιμετώπισή σου προκειμένου να καταφέρεις κάποιους μεγαλύτερους οικονομικούς σου στόχους. Χρησιμοποιήσε μία εφαρμογή από τις πολλές που κυκλοφορούν δωρεάν, για να καταγράφεις εύκολα που ξοδεύεις κάθε ευρώ.

 

2

Ξεκίνα χαμηλά

Αντί να κάνεις κάποια μεγάλη αλλαγή στο lifestyle σου, ξεκίνα με κάτι μικρό. Αν, πχ, παίρνεις κάθε πρωί καφέ και πρωινό απ'έξω μπορείς να επιδιώξεις να κάνεις καφέ στο γραφείο και να παίρνεις το πρωινό σου από το σπίτι. Μια τέτοια αλλαγή θα γίνει εύκολα και θα σου γλιτώσει, άμεσα, πολλά χρήματα το μήνα.

 

3

Μάθε πότε να χρησιμοποιείς πιστωτική και πότε χρεωστική κάρτα

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ελέγξεις τα έξοδά σου είναι να χρησιμοποιείς τις κάρτες σου έξυπνα. Ξέχνα τους πόντους που υπόσχονται πολλές πιστωτικές με τη συχνή χρήση τους και επέμεινε σε κάποιους διαχρονικούς κανόνες. "Αν έχεις αυστηρό budget, χρησιμοποίησε χρεωστική κάρτα. Με αυτή μπορείς να ξοδέψεις μονάχα τα χρήματα που έχεις οπότε δεν διατρέχεις τον κίνδυνο του χρέους. Ωστόσο θα πρέπει και με την χρήση της χρεωστικής να είσαι πολύ προσεκτικός αφού ξοδεύεις χωρίς να βλέπεις τελικά χρήματα να φεύγουν από το πορτοφόλι σου. Αν δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, μην χρησιμοποιείς χρεωστική κάρτα" λέει η Danielski. "Η χρήση της πιστωτικής κάρτας είναι λίγο πιο εύκολη από εκείνη της χρεωστικής αφού είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τη δεύτερη σε μεγάλες αγορές και σε κάποια ταξιδιωτικά έξοδα όπως έξοδα διαμονής, βενζίνη και ενοικίαση αμαξιού. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εταιρείες δεσμεύουν ένα ποσό μεγαλύτερο από αυτό που τελικά θα ξοδέψεις, 'μπλοκάροντας' όμως έτσι τις καθημερινές σου μικρές αγορές. Γι'αυτό και στην προκειμένη περίπτωση, μια πιστωτική κάρτα είναι η καλύτερη λύση".

4

Μην περιφρονείς τα ψιλά

Άφησε για λίγο τα μεγαλεπίβολα σχέδια στην άκρη και επικεντρώσου στα μικρά και ταπεινά. Τα ψιλά στο πορτοφόλι σου είναι μια εξαιρετική αρχή! "Απ'όπου κι αν προέρχονται, τα ψιλά μπορούν να συγκεντρωθούν πολύ γρήγορα. Άδειασε λοιπόν τα ψιλά σου σε ένα κουτί κάθε εβδομάδα και σου υπόσχομαι ότι σύντομα θα συγκεντρώσεις περισσότερα χρήματα απ'όσα έχεις φανταστεί" λέει η Danielski.

 

5

Απόφυγε τον ανταγωνισμό

Μπορεί να είναι δελεαστικό να μπεις για μία ακόμα φορά σε ανταγωνισμό για τα οικονομικά σου αλλά απλά μην το κάνεις. "Σίγουρα κάποιοι φίλοι σου θα οδηγούν καλύτερα αμάξια, θα έχουν πιο ακριβή τεχνολογία, θα κάνουν πιο ακριβές διακοπές αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και εσύ πρέπει να κάνεις το ίδιο. Σκέψου αυτό: οι γείτονές σου μπορεί να μπορούν να οδηγούν ένα ακριβό αμάξι ή να έκαναν σούπερ διακοπές παίρνοντας κάποιο δάνειο ή υπερχρεώνοντας τις πιστωτικές τους. Δεν μπορείς πάντα να ακολουθείς τις επιλογές άλλων αφού ό,τι είναι σωστό για κάποιον άλλο δεν είναι απαραίτητα σωστό για σένα".

 

Με στοιχεία από το mydomaine.com

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon