Γυναίκα της χρονιάς η Ιουλία Τσέτη και σημαντική διάκριση από το ΑΠΘ στη UNI-PHARMA
Η «σιδηρά κυρία» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βραβεύθηκε για την αφοσίωση και δέσμευσή της σε θέματα καινοτομίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής υπευθυνότητας. Φωτ.: Βάνια Τλούπα

Γυναίκα της χρονιάς η Ιουλία Τσέτη και σημαντική διάκριση από το ΑΠΘ στη UNI-PHARMA

Μια νέα μεγάλη διάκριση έλαβε η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, που ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς 2024 στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης CPHI στο Μιλάνο. Ο μεγάλος αυτός τιμητικός τίτλος έρχεται λίγο μετά τη διάκριση που έλαβε τιμής ένεκεν η εταιρεία UNI-PHARMA του ομίλου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ADVERTORIAL

 

Μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση με συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα κατέκτησε η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, επίτιμη δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης στο Μιλάνο CPHI 2024, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για τη φαρμακοβιομηχανία.

 

Η κ. Τσέτη, η γυναίκα που βρίσκεται στο τιμόνι του ΟΦΕΤ, έλαβε το βραβείο Woman of the year 2024 στις 8 Οκτωβρίου στο Μιλάνο στο πλαίσιο της έκθεσης CPHI 2024, η οποία ενώνει τους ανθρώπους της υγείας εδώ και 35 χρόνια. Η «σιδηρά κυρία» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βραβεύθηκε για την αφοσίωση και δέσμευσή της σε θέματα καινοτομίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής υπευθυνότητας. Μέσα από τον ρόλο της ως επικεφαλής του ΟΦΕΤ αλλά και ως επιστήμονας, σύμφωνα με τους διοργανωτές του βραβείου, διακρίθηκε για τα επιστημονικά και επιχειρηματικά επιτεύγματά της ως «αληθινή οραματίστρια και πρωτοπόρος του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, έχοντας αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στην παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία». 

 

Στο μήνυμά της κατά την παραλαβή του βραβείου η κ. Τσέτη τόνισε πως είναι συγκινημένη για τη διάκριση αυτή, η οποία την ενδυναμώνει και την καθιστά ακόμα πιο υπεύθυνη όσον αφορά τα ζητήματα της φαρμακοβιομηχανίας, της έρευνας και της καινοτομίας. Και πρόσθεσε: «Το γνωστικό μου πεδίο και οι σπουδές μου στη Φαρμακευτική και στις Βιοεπιστήμες με οδήγησαν στην έρευνα, την οποία υπηρετώ με αφοσίωση και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, καθώς επιδιώκω να βρίσκομαι όσο περισσότερο μπορώ στο εργαστήριο. Χρειαζόμαστε περισσότερους νέους ανθρώπους και γυναίκες στο πεδίο των βιοεπιστημών, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν μέσα από το μονοπάτι της έρευνας καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες, καθώς γνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις, υγειονομικές και κλιματικές, θα συνεχίσουν να βρίσκονται μπροστά μας. Η καινοτομία αποτελεί το πεδίο το οποίο θα μας ταξιδέψει μακριά και θα σφραγίσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της οικονομίας, του επιχειρείν και της έρευνας σε κάθε χώρα». 

 

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η UNI-PHARMA - Κλέων Τσέτης ΑΒΕΕ - Φαρμακευτικά Εργαστήρια, μέλος του ΟΦΕΤ, έλαβε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μια σημαντική διάκριση τιμής ένεκεν για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας στο ΑΠΘ. Την παρέλαβε η κ. Τσέτη από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας, Χαράλαμπο Φειδά, παρουσία του αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας και καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Κυριάκου Υάκινθου.

 

Ο ΟΦΕΤ επενδύει συστηματικά στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας μέσα από το ίδρυμα ΑΜΚΕ «Κλέων Τσέτης» καθώς και μέσω συνεργασιών με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΦΕΤ, στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του, έχει δημιουργήσει ένα ευρύ επιστημονικό δίκτυο, αποτελούμενο από περισσότερες από 30 ερευνητικές ομάδες από τον ακαδημαϊκό χώρο, το οποίο επιτρέπει να εκτελούνται από κοινού ερευνητικά έργα για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών που μάλιστα μπορούν να κατοχυρωθούν με διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

 

Από το 2018 έως και το 2024 έχει χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους πάνω από 45 εσωτερικά ερευνητικά προγράμματα, τα οποία εκπονούνται σε συνεργασία με εγχώρια ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, ενώ 30 ερευνητικά προγράμματα έχουν χρηματοδοτηθεί υπό μορφή χορηγιών και υποτροφιών από το ίδρυμα ΑΜΚΕ «Κλέων Τσέτης». Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο ΟΦΕΤ έχει συμμετάσχει ως βιομηχανικός εταίρος με ιδιωτική συμμετοχή σε 10 εθνικά/διεθνή ερευνητικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon