Η AstraZeneca Ελλάδας «Προστατεύει το Περιβάλλον με Πράξεις» & προσθέτει οξυγόνο με τη φύτευση 8.000 δέντρων
Συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία AZ Forest, μέσω της οποίας δεσμεύεται να φυτέψει και να φροντίσει 200 εκατομμύρια δέντρα σε 6 ηπείρους έως το 2030.
ADVERTORIAL
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί θεμέλιο της δέσμευσης της AstraZeneca για βιωσιμότητα. Με το βραβευμένο πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον…με Πράξεις – Προσθέτουμε Οξυγόνο», η AstraZeneca Ελλάδας δεσμεύεται να φυτέψει και να φροντίσει 30.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα έως το 2030, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα.
Για φέτος προτεραιότητα δίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας περαιτέρω με αυτόν τον τρόπο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις δυο πόλεις, ενώ παράλληλα προσθέτει οξυγόνο και στις δασικές εκτάσεις που το έχουν ανάγκη.
Ειδικότερα, στις 22 Νοεμβρίου, η AstraZeneca Ελλάδας, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό, περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό οργανισμό We4all και τους Δήμους Αθηναίων και Θέρμης, υλοποίησε μια ακόμη εθελοντική δράση, για την ενίσχυση του πρασίνου στην Ελλάδα, με επίκεντρο αυτή τη φορά τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Περισσότεροι από 260 εργαζόμενοι της AstraZeneca Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Λυκαβηττού στην Αθήνα και στη Θέρμη στη Θεσσαλονίκη, για να δώσουν νέα πνοή σε αυτές τις περιοχές. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν - κυπαρίσσια, δάφνες, σφένδαμοι και μελισσοκομικά φυτά - επιλέχθηκαν από ειδικούς, ώστε να ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και να υποστηρίξουν την τοπική οικολογία. Το 2024, θα έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό ορόσημο, φυτεύοντας και φροντίζοντας συνολικά 8.000 νέα δέντρα. Όταν αυτά ενηλικιωθούν, θα παράγουν 944.000 κιλά οξυγόνου και θα απορροφούν 176.000 κιλά CO2 ετησίως, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της AstraZeneca, “AZ Forest”. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η AstraZeneca παγκοσμίως δεσμεύεται να φυτεύσει και να φροντίσει 200 εκατομμύρια δέντρα σε έξι ηπείρους έως το 2030, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των οικοσυστημάτων.