Πώς να δηλώσεις συμμετοχή για τα πρώτα σεμινάρια στο στούντιο του Πάνου Ιωαννίδη
Μια μοναδική εμπειρία για food lovers και για επαγγελματίες
Το Οz37, ο ιδιαίτερος χώρος - ορμητήριο του Πάνου Ιωαννίδη ξεκινά τα πρώτα σεμινάρια μαγειρικής για food lovers και για επαγγελματίες. Tα δύο πρώτα σεμινάρια που ανακοινώθηκαν δίνουν έμφαση στις ειδικές τεχνικές και τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
Το workshop-studio που θα αγκαλιάζει δράσεις από τα πεδία της γαστρονομίας έχει ετοιμάσει για όλη τη χρονιά μια σειρά ειδικών σεμιναρίων με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη της της ομάδας του και προσκάλεσε δύο καταξιωμένους chef, τον Aλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο και το Νίκο Αποστολάκη να κάνουν την αρχή.
Στο πρώτο demonstration seminar του Oz37 για το 2023, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος προσθέτει εδώ και χρόνια τις δικές του μαγικές πινελιές στο τοπίο της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες κάποιες από τις πλέον αγαπημένες του συνταγές.
Το σεμινάριο θα παρουσιάσει την εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας μέσα από σύγχρονες τεχνικές υψηλής γαστρονομίας όπως ζελατινοποίηση, vacuum, sous-vide, siphon, δημιουργία αλμυρών custards. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο να συνθέτει ένα mini menu 4 πιάτων τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά σε προηγούμενο σεμινάριο.
Καλωσόρισμα
Πατάτα με αυγό και τυρί
Πατάτα παγιασόν με θυμάρι, πανακότα γραβιέρας, κρέμα κρόκου κονφί
Ορεκτικά
Γαρίδα ταρτάρ σαγανάκι
Κρέμα ψητής σφέλας, αφρός σαγανάκι, λάδι πάπρικας, εικονικό κοράλι
Ταρτάρ γιαουρτλού
Λαδόπιτα, ψητό σκόρδο, κατσικίσιο γιαούρτι
Κυρίως πιάτο
Χοιρινό λεμονάτο
Χόρτα, ψητό πράσο, κρέμα ψητής σελινόριζας, σάλτσα άνιθου με πέρλες λεμόνι
Σάββατο, 21/1, 11:00-16:00
Maximum αριθμός συμμετεχόντων: 25
Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων: [email protected] και στο τηλέφωνο 6981778800
Dry Aging Fish: Μια τεχνική με ρίζες στη μακρινή Ιαπωνία και ιστορία αιώνων.
Το δεύτερο σεμινάριο θα είναι διήμερο demonstration seminar από τον Chef Νίκο Αποστολάκη, με την πολύτιμη συνδρομή του ιχθυολόγου Νίκου Παππά.
Πρόγραμμα και θεματολογία
1η ημέρα
Βιωσιμότητα & εποχικότητα
Εισαγωγή στην ξηρά ωρίμανση ψαριού
Ανάλυση της τεχνικής
Εξοπλισμός
Ποια ψάρια είναι κατάλληλα για ωρίμανση
2η ημέρα
Ανατομία / φιλετάρισμα / κοπές
Γευσιγνωσία ψαριών ωρίμανσης
Δημιουργία πιάτων à la carte (Fine Dining και Casual Dining) με ψάρια ωρίμανσης
Παρασκευή και Σάββατο, 27-28/1 11:00-17:00
Maximum αριθμός συμμετεχόντων: 25
Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων: [email protected] και στο τηλέφωνο 6981778800