Λίγα χρόνια πριν, όταν είδα πως δεν υπήρχε κανείς κατασκευαστής latex ρουχισμού στην Ελλάδα, ένιωσα πως η θέση μου είναι να καλύψω εγώ αυτό το κενό, και από τότε κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου.
Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά το latex είναι βιοδιασπώμενο, κάτι που στο μυαλό μου μεταφράζεται ως εξής: Ό,τι παράγω είτε θα αγαπηθεί από τον κάτοχό του, οπότε θα φροντισθεί και θα συντηρηθεί για πολλά χρόνια, είτε θα παραμεληθεί και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στη Γη από όπου ήρθε χωρίς να τη βλάψει. Μια σκέψη που μου εξασφαλίζει έναν ήσυχο ύπνο τα βράδια.
Το latex είναι ένα φυσικό υλικό που με βοηθάει να αποδείξω ότι ο τρόπος που ντυνόμαστε έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας. Μια γυναίκα ντυμένη με latex βλέπει στον καθρέφτη κάτι που μοιάζει με μια βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού της. Το ρούχο αγκαλιάζει της καμπύλες της και γίνεται δεύτερο δέρμα της, γεμίζοντάς την δυναμισμό, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Δείχνω κυριολεκτικά, στην κάθε γυναίκα που ντύνω, πόσο όμορφη είναι και πώς το σώμα της και η σεξουαλικότητά της τής ανήκουν. Κάτι για το οποίο δεν πρέπει να ντρέπεται και να κρύβει, (όπως της έχει εμφυσήσει η πατριαρχική κοινωνία που μεγάλωσε) αλλά κάτι που θα έπρεπε να γιορτάζει. Είναι μια συνειδητοποίηση που έχουν πολλές κοπέλες από την πρώτη φορά που τις ντύνω και νιώθω καταπληκτικά που μπορώ να το προσφέρω. Δεν πρόκειται για κάτι επιφανειακό. Είναι μια μεταμόρφωση που ξεκινάει μεν εξωτερικά, αλλά επειδή το latex γίνεται ένα με το σώμα σου, γρήγορα επηρεάζει θετικά τη διάθεσή σου. Αυτή είναι και η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση. Δεν υποστηρίζω τα παράλογα πρότυπα ομορφιάς που θέλουν τους ανθρώπους χωρίς καθόλου λίπος και για πάντα νέους. Είμαστε όλοι όμορφοι, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο!

Βλέπω την κατασκευή latex ρουχισμού, σα μια γέφυρα ανάμεσα στο mainstream κόσμο και τον εναλλακτικό. Κάποιοι φοράνε τα ρούχα μου όταν θέλουν να κάνουν μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Άλλοι τα κρατάνε για τις πιο προσωπικές τους στιγμές. Έτσι έρχονται σε επαφή μαζί μου πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι, γεγονός που απολαμβάνω ιδιαίτερα.
Ο στόχος μου για το μέλλον εξακολουθεί να είναι ο ίδιος που είχα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Να είμαι χαρούμενη, συνδυάζοντας την εργασία με τα ταξίδια και τη διασκέδαση και μέσω του τρόπου ζωής και της τέχνης μου να συμβάλλω στην προσπάθεια προς το δρόμο της αποδοχής της διαφορετικότητας.
https://www.facebook.com/angelikadarkling/?fref=ts
Η φωτογράφηση έγινε στο Venus in Furs στο Second Skin.













