Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο κατέβηκε και στον Κεραμεικό

Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού Facebook Twitter
Το Σεράμικο σερβίρει πιάτα-σουξέ του θεσσαλονικιώτικου εστιατορίου. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Ήταν 2012 όταν ένα μαγαζί θα εμφανιζόταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των δικαστηρίων της, για να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην εγχώρια γαστρονομία, θέτοντας τις βάσεις για έναν νέο τύπο εστιατορίου που έπιασε πολύ επάνω και μας αρέσει πολύ και εδώ κάτω ‒ όπου και όποτε ανοίγει κάτι τέτοιο το γεμίζουμε.

Το Σέμπρικο ξεκίνησε για να τα κάνει όλα αλλιώς από μια ομάδα φίλων με κοινές πολιτικές πεποιθήσεις, που δοκίμασαν το μοντέλο της κολεκτίβας στην εστίαση, αφού πρώτα είχαν κρατήσει και την αυτοδιαχειριζόμενη καντίνα των ΤΕΙ της πόλης. Αυτό σημαίνει και το όνομά του, «συνεταιριστικό» ‒ αν κρατάτε από την Πελοπόννησο, μπορεί να έχετε ακούσει για τη σεμπριά που είχε να κάνει με τους ελαιώνες, τη μοιρασιά του λαδιού ανάμεσα σε κείνον που είχε το χωράφι και σε κείνον που καλλιεργούσε και μάζευε τον καρπό.  

Δέκα άνθρωποι (που έγιναν δώδεκα κάποια στιγμή) δημιούργησαν έναν χώρο μέσα στον οποίο συνυπήρχαν ένα εστιατόριο και ένα μπακάλικο με προϊόντα μικρών ντόπιων παραγωγών που τροφοδοτούσαν την κουζίνα, όπου είχαν όλοι λόγο εξίσου, δεν υπήρχε ένας σεφ, αλλά πολλοί, με δημιουργικές ιδέες, οι οποίοι ήταν παράλληλα και οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού. Το πείραμά τους αυτό πέτυχε, αγαπήθηκε και, όπως λέει σήμερα ο Ηλίας Αγορόπουλος, «η επιτυχία σού δίνει θάρρος, σε βοηθάει να πάρεις ρίσκα και να κάνεις κάτι δικό σου».

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά πιάτα του Σέμπρικο που θα συναντήσετε και στον Κεραμεικό και πρέπει να το δοκιμάσετε είναι τα χόρτα με αυγά και τον σερραϊκό βουβαλίσιο καβουρμά που κάνει το πιάτο να φωνάζει «Βορρά».

Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού Facebook Twitter
Η κουζίνα τους είναι ορθάνοιχτη και μπορούμε να φάμε στις λίγες θέσεις της μπάρας που την οριοθετεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Σταδιακά εκείνοι που αποφάσισαν να συνεταιριστούν έσπασαν σε ομάδες και άνοιξαν νέα μαγαζιά, προκαλώντας αυτό που συχνά αναφέρεται ως «γαστρονομική άνοιξη/εξέλιξη/ επανάσταση της Θεσσαλονίκης». Από τον πυρήνα του Σέμπρικο προέκυψαν νέα εγχειρήματα όπως τα Thria, Radikal, Κοντραμπάντο, ο πεζόδρομος όπου αργότερα μετακόμισε και έγινε η Μούργα που τη ζήλευε τόσο καιρό η Αθήνα, μέχρι που ο εμπνευστής και ο μάγειράς της κατέβηκε στην Αθήνα.  

Μετά τον Μανώλη Παπουτσάκη στο Pharaoh των Εξαρχείων και τον Γιάννη Λουκάκη στα Άκρα του Παγκρατίου ‒και τα δυο σαρώνουν‒, έπειτα από το άνοιγμα του ΦΙΤΑ του Φώτη Φωτεινόγλου και του Θοδωρή Κασσαβέτη στον Νέο Κόσμο, που αποτελεί πια σταθερότατη αξία για καλό φαγητό, το γεγονός πως το Σέμπρικο μόλις απέκτησε μαγαζί-αδελφάκι στον Κεραμεικό μας κάνει να μπορούμε να λέμε ότι η ψαλίδα στη διαχρονική αναμέτρηση «φαγητό στην Αθήνα vs φαγητό στη Θεσσαλονίκη» αρχίζει να κλείνει.

Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού Facebook Twitter
Ο σεφ Γιώργος Μποϊδάνης έχει προσθέσει και μερικές νέες ιδέες στο μενού που θα αλλάζει εποχικά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Για να είμαι ακριβής, όλοι αυτοί οι μάγειρες δεν είναι βέροι Θεσσαλονικείς αλλά μαγείρεψαν και γαλουχήθηκαν εκεί, είχαν ένα δικό τους ratpack που έφερε μια άλλη κουλτούρα στο φαγητό, εκείνη που βάζει σε πρώτο πλάνο την εξαιρετική πρώτη ύλη και την αφήνει να ακουστεί στο πιάτο χωρίς να τη φορτώνει, που εκκινεί από την παράδοση και καταλήγει σε μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα χωρίς πομπώδη στησίματα και υπερβολές οι οποίες αλλάζουν το DNA των συνταγών. Τα μαγαζιά τους τα χαρακτηρίζουμε ως «γαστροταβέρνες» και «γαστρομαγειρεία», είναι αυτό το στυλ του χαλαρού (όσον αφορά την ατμόσφαιρα τουλάχιστον) εστιατορίου που μας έχει κερδίσει.  

Ούτε ο Ηλίας Αγορόπουλος, που είναι αυτήν τη στιγμή το Σέμπρικο, είναι Θεσσαλονικιός. Ανέβηκε στην πόλη στα τέλη των ’90s, πήγε να σπουδάσει χημικός μηχανικός και τελικά έμεινε. Έντεκα γεμάτα χρόνια μετά αποφάσισε να κατέβει και να επιχειρήσει στην πόλη όπου μεγάλωσε. Μαζί του πλέον είναι και η αδελφή του Σάντρα, που αποφάσισε να αφήσει τη ζωή της στην Ντόχα και την εκεί απασχόλησή της ως στυλίστρια στον κινηματογράφο και τη διαφήμιση· βρήκαν έναν χώρο στη γειτονιά του Κεραμεικού που ταιριάζει γάντι στο στυλ του μαγαζιού τους.

Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού Facebook Twitter
O Ηλίας Αγορόπουλος με την αδερφή του Σάντρα.

Με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Σάββα Λεσπουρίδη, στον εντυπωσιακά ψηλοτάβανο χώρο, όπου κυριαρχούν τα φυσικά υλικά του μαρμάρου και του ξύλου, ανέδειξαν το παλιό μωσαϊκό και γκρέμισαν τη γυψοσανίδα με την οποία είχαν καλυφθεί οι πέτρινοι τοίχοι του χώρου και συνδέονται με το παρελθόν της περιοχής, τις πέτρινες αυλές και τις μάντρες που υπήρχαν κάποτε εκεί. Η κουζίνα τους είναι ορθάνοιχτη και μπορούμε να φάμε στις λίγες θέσεις της μπάρας που την οριοθετεί. Μόλις αποφάσισαν ότι θα πουν το αθηναϊκό τους εγχείρημα Σεράμικο, ο Γιάννης Ζώης ανέλαβε να πλάσει τα κεραμικά φωτιστικά τους και η Κατερίνα Λατούφη τις κεραμικές επιγραφές τους.  

Το Σεράμικο σερβίρει πιάτα-σουξέ του θεσσαλονικιώτικου εστιατορίου, μάλιστα ο σεφ του Γιώργος Μποϊδάνης έχει προσθέσει και μερικές νέες ιδέες στο μενού που θα αλλάζει εποχικά. Ξεκινώντας από τις σαλάτες τους, θα βρείτε ενδιαφέρουσες, μη βαρετές προτάσεις, όπως η πράσινη σαλάτα με τυρί αμαρίνο, φρούτα εποχής, καραμελωμένο αμύγδαλο και λαδόξιδο, η ντοματοσαλάτα Καλύμνου με αγγούρι, ψητή μελιτζάνα, κρίταμο, τσαλαφούτι και ελιές.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά πιάτα του Σέμπρικο που θα συναντήσετε και στον Κεραμεικό και πρέπει να το δοκιμάσετε είναι τα χόρτα με αυγά και τον σερραϊκό βουβαλίσιο καβουρμά που κάνει το πιάτο να φωνάζει «Βορρά». Αν στο τραπέζι σας έχετε και την τυροκαυτερή με το τραγανό τσίλι και την καπνιστή πάπρικα, τις ψητές καυτερές πιπεριές, το χειροποίητο πιτάκι με παστουρμά από το Μιράν, το γιαούρτι και το γλυκό κυδώνι και το καραμανλίδικο λουκάνικο σχάρας, έχετε φτιάξει ένα γεύμα σαλονικιώτικο.  

Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με τυρί αμαρίνο, φρούτα εποχής, καραμελωμένο αμύγδαλο και λαδόξιδο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού Facebook Twitter
Tαλαγάνι στη σχάρα με τσάτνεϊ φρούτων, σιναπόσπορο και τραγανό κανταΐφι. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τις επίσης signature πατάτες τους τις κάνουν οφτές με τσαλαφούτι και φρέσκα βότανα, είναι περήφανοι και για τη σφακιανή τους πίτα, που είναι δική τους, χειροποίητη, όπως και το προζυμένιο ψωμί τους και τα φρέσκα ραβιόλι με τη γαρίδα, το τυρί αμαρίνο και τη σάλτσα ντομάτας. Στο χταπόδι δεν έχω αδυναμία, αλλά το δικό τους σχάρας που συνοδεύεται από μια καπνιστή πατατοσαλάτα και σαλάμι Λευκάδος μου άρεσε πολύ.

Το ριζότο τους με τις πολύχρωμες πιπεριές, τα ντοματίνια, το σκοτύρι Ίου και τα μυρωδικά είναι σαν γεμιστά αλλιώς, το μοσχαρίσιο συκώτι που κάνουν σοτέ με σκορδοβούτυρο και η σπαλομπρίζολα με το χαρουπόμελο, το βούτυρο τρούφας και τις τριπλοψημένες πατάτες είναι πιάτα στα οποία οι θαμώνες του Σέμπρικο έχουν αδυναμία και φαίνεται ότι το ίδιο θα συμβεί και σε εκείνους που θα γίνουν τακτικοί του Σεράμικο.

Νέο πιάτο είναι το κατσικάκι στη γάστρα με πουρέ φάβας, κρεμμύδι στιφάδο, καρότα, δυόσμο και σάλτσα από τον ζωμό του, που προτείνει ανεπιφύλακτα ο σεφ. Αν, πάλι, είστε του ψαριού, θα βρείτε ημέρας με χόρτα εποχής, μυρωδικά και σάλτσα λεμονιού.  

Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού Facebook Twitter
Χόρτα με αυγά και τον σερραϊκό βουβαλίσιο καβουρμά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πάνω έχουν μια μεγάλη λίστα με ελληνικά και αλλαντικά τυριά, κάτω τη χτίζουν ακόμα, αλλά και πάλι έχουν να σας προσφέρουν μια ωραία ποικιλία. Η οινική τους λίστα είναι επίσης επικεντρωμένη στον ελληνικό αμπελώνα. Αυτό που έχει το Σεράμικο και δεν έχει το Σέμπρικο είναι μια κάρτα γλυκών με προτάσεις του ζαχαροπλάστη τους Γιώργου Χατζηπαναγιώτη. Κοινός παρονομαστής και των δύο εστιατορίων είναι το ότι αποτελούν προορισμούς ταυτισμένους στο μυαλό μας με μια value for money έξοδο για φαγητό.  

Σημειώστε πως τις ημέρες εκείνες που ο Αύγουστος θα σας βρει στην πόλη το Σεράμικο θα είναι ανοιχτό και θα σας σερβίρει. Όσο για τη μουσική του, το χαλί του κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι. Μπορεί να μην παίζει στη διαπασών, αλλά κάποια στιγμή θα ακούσετε από τα ηχεία Tame Impala και psychedelic rock επιλογές. 

Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού Facebook Twitter
Στο χταπόδι δεν έχω αδυναμία, αλλά το δικό τους σχάρας που συνοδεύεται από μια καπνιστή πατατοσαλάτα και σαλάμι Λευκάδος μου άρεσε πολύ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μεγ. Αλεξάνδρου 109-111, 210 3421080, Κεραμεικός

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκρα: Η Αθήνα μόλις απέκτησε ένα σπουδαίο εστιατόριο που θα ζηλέψει η Θεσσαλονίκη

Γεύση / Άκρα: Η Αθήνα μόλις απέκτησε ένα σπουδαίο εστιατόριο που θα ζηλέψει η Θεσσαλονίκη

Είναι κάποια χρόνια τώρα που oρισμένοι Αθηναίοι βάζουν στόχο να μη φύγουν από τη Θεσσαλονίκη αν δεν φάνε στη Μούργα του Λουκάκη. Και τώρα που ο μάγειρας κατέβηκε και εγκαταστάθηκε στο Παγκράτι συνεργάζεται με τον κορυφαίο pastry chef Σπύρο Πεδιαδιτάκη σε ένα εγχείρημα ιδιοσυγκρασιακό, που ήρθε για να σαρώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το hype του Pharaoh

Podcast / Το hype του Pharaoh

Με αφορμή το άνοιγμα του πολυσυζητημένου εστιατορίου στα Εξάρχεια, ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος συνομιλεί με πρόσωπα που εργάζονται στη σύνταξη, το ατελιέ, τη διόρθωση και το φωτο-έντιτινγκ της LIFO για τους υπερβολικούς ενθουσιασμούς της δημοσιογραφίας και τα κίνητρα που τους δημιουργούν.
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΣ
Esthiō: Η Αθήνα μόλις απέκτησε ένα μοντέρνο εστιατόριο αφιερωμένο σε κουζίνες των Βαλκανίων

Γεύση / Esthiō: Η Αθήνα μόλις απέκτησε ένα μοντέρνο εστιατόριο αφιερωμένο σε κουζίνες των Βαλκανίων

Αν δεν έχετε δοκιμάσει τον γιαουρτοταβά, το παραδοσιακό αλβανικό πιάτο που ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα έβαλε πριν από μερικά χρόνια σε ένα γαστρονομικό μενού και γνώρισε επιτυχία, ήρθε η ώρα να το γνωρίσετε στο νέο εστιατόριο του Κουκακίου που έχει μια αυθεντικά σπιτική ατμόσφαιρα, συνταγές από βαλκανικές χώρες, θα παίζει instrumental ήχους και θα συνεργάζεται με τους πιο δημιουργικούς του γείτονες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
 Pharaoh: Τρώγοντας στο wine-bar restaurant που δικαίως συζητάει όλη η Αθήνα 

Γεύση / Pharaoh: Τρώγοντας στο wine-bar restaurant που δικαίως συζητάει όλη η Αθήνα 

Τώρα που δοκιμάσαμε ένα φαγητό χωριάτικο στην πιο ατόφια εκδοχή του, πίνοντας φυσικά κρασιά και ακούγοντας eclectic μουσική από βινύλια, καταλάβαμε πως το Pharaoh ήρθε για να επηρεάσει την έξοδο της πόλης. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ