Η τάση των εστιατορίων να θέλουν να ανεβάσουν την ποιότητα των μενού τους έχει ωθήσει τους σεφ να μην ψάχνουν για πρώτες ύλες στους μεγαλοπαραγωγούς, αλλά να στρέψουν το βλέμμα προς μικρότερες μονάδες γεωργών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι μπορούν να τους προμηθεύσουν προϊόντα καλύτερης ποιότητας με ονομασία προέλευσης.
Σε παλαιότερη έρευνά μας διαπιστώσαμε πως όταν κάποιος παραγωγός διαθέτει προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, τότε τα προϊόντα αυτά είναι πιστοποιημένα και η πιστοποίηση θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε κάθε καταναλωτή που επιθυμεί να εξακριβώσει τη γνησιότητα την κρητικής ντομάτας που τρώει. Πιστεύουμε όμως πως αυτό δεν είναι το θέμα. Πιο μεγάλη σημασία έχει να αισθανθεί ο καταναλωτής πως όντως τα υλικά στο πιάτο του είναι υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερης γεύσης. Ας είναι αυτό το μοναδικό κριτήριο όσον αφορά την ποιότητα των υλικών που μπαίνει στο πιάτο σας.
Η λίστα είναι αχανής όσον αφορά τα εστιατόρια στα οποία χρησιμοποιούνται προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και είναι πρακτικά αδύνατον να καταγραφούν. Σημειώνουμε απλώς κάποια μέρη που εμείς δοκιμάσαμε και βρήκαμε την ποιότητα των υλικών πραγματικά άψογη: Για κρητική κουζίνα στο Αλάτσι (Βρασίδα 13, Χίλτον) και στον Κατσούρμπο (Αμύντα 2, πλ. Προσκόπων). Για ελληνική κουζίνα Αθήρι (Πλαταιών 15), Γιάντες (Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια), Μπουκιά-Μπουκιά (Τυρταίου 39, Παλαιό Φάληρο). Για ψάρι το Βαρούλκο(Πειραιώς 80), ο Παπαδάκης (Φωκυλίδου και Βουκουρεστίου). Αυτά είναι μόνο λίγα ενδεικτικά μέρη όπου τα υλικά είναι πολύ καλά, ο κατάλογος είναι τεράστιος. Για delivery στο κέντρο τα σκήπτρα της μαγειρικής με βιολογικά προϊόντα τα έχει το Lenas Bio Marketστη Νίκης.
σχόλια