Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε μια επαγγελματική συνέντευξη

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε μια επαγγελματική συνέντευξη Facebook Twitter
0

Η εφημερίδα Guardian απευθύνθηκε στους ειδικούς, για όλα όσα δεν πρέπει να πει κάποιος σε μια επαγγελματική συνέντευξη. Οι υπεύθυνοι της Hays, έδωσαν την λίστα.

1

«Συγγνώμη άργησα». Το κλειδί είναι η ακρίβεια. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο εργοδότης σας, είναι να αργείτε είκοσι λεπτά κάθε πρωί.

2

«Ποια είναι η ετήσια άδεια και η πολιτική της εταιρείας σε περίπτωση ασθένειας;». Δεν φαίνεται καλό, πριν από την πρόσληψη σας στην εταιρεία, να σκέφτεστε την άδεια.

3

«Μισό λεπτό να απαντήσω στο τηλέφωνο». Αρκετοί πιστεύουν ότι κατά την διάρκεια της συνέντευξης, δεν είναι σημαντικό το να απαντάς στο τηλέφωνο ή σε μηνύματα. Όμως συμβαίνει το αντίθετο.

4

Όταν σε ρωτάνε, «Που βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;», αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να απαντήσεις είναι «να δουλεύω στην εταιρεία σας». Καλύτερα να δώσεις μια απάντηση, που θα έχει να κάνει με την εμπειρία που θα αποκτήσεις μέσα στην πενταετία, και τις ευθύνες που θα έχεις αναλάβει. Είναι πολύ καλύτερο από το να αισθανθεί ο άνθρωπος που σου παίρνει συνέντευξη, ότι στόχος σου είναι να τον αντικαταστήσεις μια μέρα.

5

«Ο προηγούμενος εργοδότης μου ήταν απαίσιος». Εκτός από αντιεπαγγελματική, η απάντηση αυτή δείχνει και τον χαρακτήρα σας. Επίσης η πιθανότητα ο καινούριος σας εργοδότης, να επικοινωνήσει με τον παλιό για διευκρινίσεις που αφορούν το άτομο σας είναι μεγάλη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην πείτε την παραμικρή άσχημη κουβέντα, για τον προηγούμενο εργοδότη σας.

6

«Φτιάχνετε ιστοσελίδες; Νόμιζα ότι κατασκευάζετε ρόπαλα του κρίκετ». Οι εργοδότες περιμένουν περισσότερη έρευνα από εσάς. Το τελευταίο που θέλουν, είναι να μην έχετε την παραμικρή ιδέα για την εταιρεία που σκοπεύετε να εργαστείτε.

7

«Μα την Παναγία». Μην ορκίζεστε κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης. Μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο αν ο άνθρωπος που σας παίρνει συνέντευξη, είναι βωμολόχος. Μην αφήσετε κάτι τέτοιο να καθορίσει την εξέλιξη της συνέντευξης.

8

 «Ήμουν πολύ καλός στην διαλογή των PEBS, χρησιμοποιώντας ARCS». Μην αναφέρεστε σε ορολογίες που έχουν να κάνουν με την προηγούμενη δουλειά σας. Μιλήστε ξεκάθαρα για τις δεξιότητες σας και την εμπειρία σας, ώστε ο άνθρωπος που σας παίρνει συνέντευξη να καταλάβει, ακριβώς τι θέλετε να πείτε.

9

«Σοβαρά τώρα. Θα πρέπει να φοράω αυτά τα ρούχα;». Οποιαδήποτε κριτική, στην εμφάνιση των ανθρώπων που δουλεύουν στην εταιρεία, δημιουργεί τις χειρότερες εντυπώσεις σε μια συνέντευξη.

10

Όταν σε ρωτάνε «Τι είναι αυτό που περιμένεις να απολαύσεις περισσότερο δουλεύοντας στην εταιρεία;». Οι λέξεις που δεν πρέπει να αναφέρεις στην απάντηση σου είναι οι εξής: «Τα προνόμια, η αμοιβή, το μεσημεριανό φαγητό, οι συνάδελφοι, οι διακοπές».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ