Σε επτά ανέρχονται πλέον οι μονάδες που έχουν κλείσει την τελευταία διετία στο κέντρο της Αθήνας, αφαιρώντας 800 δωμάτια από το δυναμικό της πρωτεύουσας, λόγω της υποβάθμισης του κέντρου και της μειωμένης τουριστικής κίνησης.
Μετά το «Εσπέρια» και το «Κάνιγγος 21», ξενοδοχεία που έκλεισαν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου εξαιτίας και του υψηλού μισθώματος στο οποίο δεν μπορούσαν πλέον να ανταποκριθούν, και ο όμιλος Ν.Δασκαλαντωνάκη προχωρεί σε διακοπή της λειτουργίας δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας «Classical» στην περιοχή της Ομόνοιας.
Ήδη έχει κλείσει το ξενοδοχείο «Αcropol», δυναμικότητας 167 δωματίων, ενώ και το «Fashion Ηouse Ηotel», δυναμικότητας 115 δωματίων, πρόκειται σύντομα να διακόψει τη λειτουργία του.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ομίλου που επικαλείται το «ΒΗΜΑonline», η Αθήνα έχει πλέον μεγάλο πρόβλημα ως προορισμός, καθώς τα χρόνια ζητήματα που επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης έχουν πλήξει την εικόνα της πρωτεύουσας και της χώρας γενικότερα.
Την ίδια ώρα αιτία για την παύση της λειτουργίας των δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας είναι και τα υψηλά μισθώματα τα οποία καταβάλλονταν, καθώς το «Αcropol» ήταν μισθωμένο από ιδιώτη, ενώ το «Fashion Ηouse Ηotel» ανήκει στο Γηροκομείο Αθηνών, με ετήσιο μίσθωμα που έφθανε στα 2,5 εκατ., καθώς περιλάμβανε και μια χορηγία του κ. Δασκαλαντωνάκη προς το ίδρυμα.
Η στρατηγική του ομίλου περιλαμβάνει την «αντικατάσταση» των 550 συνολικά κλινών της Αθήνας με 850 κλίνες που θα προστεθούν στο δυναμικό του στην περιφέρεια της χώρας.
H πτώση της τουριστικής κίνησης που καταγράφεται από το 2008 στην ελληνική πρωτεύουσα έχει προκαλέσει συνολική πτώση εσόδων στα ξενοδοχεία της Αθήνας η οποία ξεπερνά το 25% την τελευταία διετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γ.Ρέτσο.
Τα προβλήματα ρευστότητας και η διαρκής πτώση στις επιδόσεις του προορισμού κάνουν τις επιχειρήσεις να αναζητούν διέξοδο στην πώληση, καθώς έχει αυξηθεί ιδιαίτερα ο αριθμός των ξενοδοχείων που πωλούνται στην Αττική, μεταξύ των οποίων τέσσερα κεντρικά ιδιόκτητα ξενοδοχεία, για τα οποία όμως δεν έχει βρεθεί ως σήμερα αγοραστής.
Στη σύγκριση Νοεμβρίου 2009-Νοεμβρίου 2010 τα έσοδα των ξενοδοχείων της Αθήνας μειώθηκαν κατά 16,9%, με παράλληλη επιδείνωση στην πληρότητα, τη μέση τιμή δωματίου (ΑRR) και το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevΡΑR).
Αναδημοσίευση από www.in.gr
Διάφορα /
σχόλια