SIN burger bar
Μπορεί ένα burger να σε κάνει ν' αμαρτήσεις ξανά και ξανά; Oι άνθρωποι του Sin burger bar στο Παλαιό Φάληρο διατείνονται πως είναι απλώς θέμα χρόνου. Μέχρι τη στιγμή δηλαδή που θα επισκεφτείτε τον φοβερό industrial χώρο με τα δέντρα που ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα τραπεζάκια, το ιδιαίτερο μπαρ με τα ανάποδα τοποθετημένα πλακάκια και τον μεγάλο πέτρινο τοίχο που παραπέμπει στον τρόπο που κατασκευάζονταν τα κτίρια την εποχή του Μεσοπολέμου. To μυστικό του SIN βασίζεται στην απόλυτη προσαρμογή του αυθεντικού αμερικανικού burger στα ελληνικά δεδομένα, με τη βοήθεια εξαιρετικών πρώτων υλών και ντόπιων κρεάτων από 100% μοσχαρίσιο κρέας. Ο κατάλογος του SIN burger bar είναι χωρισμένος σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη περιέχει ιδιαίτερες, μοναδικές προτάσεις όπως το Open Face Sloppy Burger (ξεροψημένο ψωμάκι ανοιχτό με μπιφτέκι, bourbon BBQ meat sauce, homemade cheddar sauce onion rings, και από την άλλη πλευρά iceberg, φρεσκοκομμένη ντομάτα και homemade onion rings), ενώ η δεύτερη κατηγορία ονομάζεται «SIN Burgers build up» και σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας προσωπικό burger μέσα από μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων προϊόντων. Φρεσκοκομμένες σαλάτες, ορεκτικά για όλα τα γούστα, φιλέτα κοτόπουλο και γλυκές αμαρτίες συμπληρώνουν τον κατάλογο. Όταν επισκεφτείτε το Sin Burger Bar μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά κoκτέιλ. Extra tip: Μη χάσετε το φοβερό brunch (ομελέτες, pancakes κ.ά.) κάθε Σαββατοκύριακο.
Αγίου Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, 210 9802116, 6972 679580
Hot Hot Burger
Για εμάς που ζούμε, δουλεύουμε και ξενυχτάνε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το Hot Hot στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Κολοκοτρώνη είναι στέκι και καταφύγιο μαζί. Εδώ δίνουμε ραντεβού με τους συναδέλφους μετά τη δουλειά ή τους φίλους που χάσαμε κάπου μέσα στην πολυκοσμία των γειτονικών μπαρ. Εδώ συναντάμε τυχαία φίλους και πίνουμε παρέα μια παγωμένη μπίρα. Όπως έχει γράψει στη LiFO και η Ελένη Ψυχούλη, «κανένα άλλο πεζοδρόμιο του κέντρου δεν έχει μετρήσει τόσες σόλες στις 4 το πρωί». Με φόντο τις '50s αφίσες και την american pie αισθητική, η κουζίνα του λειτουργεί ασταμάτητα (24/7), ετοιμάζοντας, δίχως υπερβολή, εκατοντάδες burgers καθημερινά. Από το Βlue Βacon, που έρχεται επικαλυμμένο με αυτήν τη φοβερή σος από blue cheese, μέχρι το Ηoney Μustard με τη γλυκιά επίγευση, και από το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Jack Daniel's μέχρι το συγκλονιστικό Buffalo (με Rib-Eye από βουβαλίσιο κιμά, μαύρη μουστάρδα και καραμελωμένα κρεμμύδια), είναι δεδομένο πως θα προβληματιστείτε σχετικά με το τι θα διαλέξετε. Και ας μη μιλήσουμε για τις φρέσκες τηγανητές πατάτες που συνοδεύονται με αυγά μάτια, cheddar bacon, 4 τυριά ή σάλτσα καρμπονάρα και φυσικά το hot-dog, που έρχεται σε διάφορες εκδοχές. Extra tip: Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο κέντρο, τα αδερφάκια του Hot Hot σε Χολαργό, Πειραιά, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι και Χαλκίδα προσφέρουν ισάξιες γαστριμαργικές απολαύσεις και, απ' ό,τι μαθαίνουμε, σε όλα επικρατεί το αδιαχώρητο.
Πραξιτέλους 2, Σύνταγμα, 213 0246631, Γρηγορίου Λαμπράκη, Μοσχάτο
facebook.com/hothot.barburger, www.hothot.gr
Mπαρ Μπεε Κιου
Από την πρώτη μέρα που άνοιξε προκάλεσε έναν μικρό παροξυσμό και σχεδόν αμέσως μπήκε στην άτυπη λίστα με τα καλύτερα μπεργκεράδικα της πόλης, ενώ η φήμη του ξεπέρασε τα στενά όρια της Ελλάδας (το List συμπεριέλαβε πέρσι το «γενναίο» burger του Μπαρ Μπεε Κιου στη λίστα με τα καλύτερα που κυκλοφορούν και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού). Το μυστικό της επιτυχίας του είναι απλό: καλό κρέας εισαγωγής (Βlack Αngus Ιρλανδίας) που μισοψήνεται χωρίς να χάνει τα υγρά του, φοβερό ψωμί, που αποτελεί μια διασταύρωση γαλλικού μπριός –γλυκό ψωμί σαν τσουρέκι– και κανονικού ψωμιού μπριοσέ που φτιάχνεται κατ' αποκλειστικότητα από τον Φούρνο του Μπούγια στον Πειραιά, και ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Οι μερίδες είναι τεράστιες και συμπληρώνονται από έναν σωρό χειροποίητες τηγανητές πατάτες. Με λίγα λόγια, αν δεν πάτε αρκετά πεινασμένοι, το πιθανότερο είναι να μην το φάτε όλο και να πάρετε το υπόλοιπο πακέτο για το σπίτι. Στον κατάλογο, εκτός από τα περιβόητα μπιφτεκόψωμα με τα ψαγμένα ονόματα (Κλασικό, Βελζεβούλης, Μπέικον του Μπέικον με χειροποίητη μαρμελάδα μπέικον, Σλόπι Τζο, Γενναίος, 50/50, ΝΤΕΛΙ, Το Κάππα Της Δοκίας), θα βρείτε ακόμη φρέσκες σαλάτες, σπέσιαλ μερίδες κρεατικών, τηγανητές πατάτες σε διάφορες παραλλαγές και άλλα πολλά. Προκειμένου όμως να πειστείτε για όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να τα δοκιμάσετε μόνοι σας.
Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, 210 4518129, Μπαρ Μπεε Κιου Delivery, λεωφ. Παπαναστασίου 116, Καστέλλα, Πειραιάς, 210 4126222, facebook.com/mparmpeekiou.gr
310 Street
Στην καρδιά του Νέου Ψυχικού σας περιμένει ένας μοναδικός χώρος με νεοϋορκέζικο ντιζάιν, υψηλή αισθητική και απόλυτη προσήλωση στο burger, με κλασικές, πειραγμένες αλλά και πιο γκουρμέ εκδοχές. Το μυστικό της επιτυχίας του 310 Street βασίζεται σε τρεις άξονες: αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες, καμία έκπτωση στην ποιότητα (όλα τα κρέατα είναι Βlack Αngus) και σωστό ψήσιμο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 12 τέλεια burgers που λιώνουν στο στόμα. Από τα classic, όπως το English Burger (τηγανητό αυγό, μπέικον, μαρούλι και μαγιονέζα) και το Βurger au Poivre (σάλτσα πράσινου πιπεριού, κονιάκ, μουστάρδα Dijon) μέχρι τις πιο γκουρμέ επιλογές, όπως το θεϊκό Tartuffata (τυρί γκοργκοντζόλα, σάλτσα τρούφας, crispy speck, καραμελωμένο κρεμμύδι και αυγό μελάτο) και το Bahn Mi Burger (καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα, πίκλες και καυτερή μαγιονέζα). Τον κατάλογο συμπληρώνουν εκλεκτά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, pasta και πίτσα. Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός πως, εκτός από το φαγητό, ο χώρος του 310 Street προσφέρεται και για μια ωραία έξοδο για ποτό, με καλή, κεφάτη μουσική κι ένα εξαιρετικό cocktail bar.
Λ. Κηφισίας 310, Νέο Ψυχικό, 210 6710688, 6938 007007, www.310street.gr, facebook.com/310street.gr
Food Mafia
BURGER-IALISMOS
«T ο "ΤΗΕ", το burger του Food Mafia που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Αθήνας, αποτελεί ήδη στόχο βιομηχανικής κατασκοπείας» μας λέει γελώντας ο σεφ του δημοφιλέστατου εστιατορίου της Γλυφάδας, Ηλίας Σκουλάς, και συνεχίζει: «Όταν ανοίγαμε το εστιατόριο μαζί με την Εργίνα Βεντούρη είχαμε μονάχα τρία πράγματα: ένα καλό όνομα, έναν σκουριασμένο ξυλόφουρνο και τη συνταγή αυτού του burger, που τη δούλευα δυο χρόνια. Τρεις διαφορετικοί κιμάδες από 3 καλούς χασάπηδες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και άλλοι 2 κιμάδες που κόβονται στην κουζίνα, συν το λίπος χήνας, αποτελούν έναν κλειδάριθμο ασφαλείας για τη συνταγή. Γελάω με όσους προσπαθούν να τον αντιγράψουν. Η γεύση του "THE" είναι μία, αυτή της απόλυτης ηδονής! Μου αρέσει να δουλεύω πάνω σε κλασικά μοτίβα και να τους αλλάζω τα φώτα. Πέρα όμως από το "THE", έχουμε μια κατηγορία με burgers αναφοράς, όπως το "Louis Lunch 1895", σε μια ιστορική αναβίωση του πρώτου burger που φτιάχτηκε στο Koνέκτικατ των ΗΠΑ, και, φυσικά, το "X-Files Burger Experience", όπου ακολουθώ την τεχνική του Blumental με το "Granulated Burger", αλλάζοντας τα μαχαίρια της μηχανής του κιμά σε 4 διαφορετικές κοπές: σπαλομπριζόλα Γαλικίας ωρίμανσης 60 ημερών, ολόκληρο κομμάτι φουαγκρά, απαστερείωτo τυρί Comte 36 μηνών από τις γαλλικές Άλπεις, μαρμελάδα από κρεμμύδια, καπνισμένες πιπεριές Habanerοs και balsamico 24 ετών». «Τελικά, κ. Σκουλά, τι τύπος σεφ είστε και τι είδους εστιατόριο είναι το Food Mafia;». «Bιώνουμε μια γαστρονομική επανάσταση που θυμίζει την έκρηξη της πανκ μουσικής στη Νέα Υόρκη των '70s. Και τότε ο κόσμος είχε ακούσει τα πάντα, ροκ εν ρολ, μπλουζ, σόουλ, ροκ. To πανκ πήρε στοιχεία απ' όλα και προέκυψε μια έκρηξη αδρεναλίνης, μια επιστροφή στη χαμένη εφηβεία και στη χαρά της ανατροπής των εφησυχασμένων. Οι opinion leaders της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής θα καταλάβουν ότι η μακρά περίοδος εστιατορικής δηθενιάς πέρασε. Ή θα το καταλάβουν ή θα συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, μαζί με τα σφαιροποιημένα "μπαλάκια" μαριναρισμένου γαύρου πάνω σε αφρό τραχανά Κολοπετινίτσας. Εγώ θέλω να βάλω το κοινό στο κόλπο. Να γευτεί πράγματα. Με τα περισσότερα πιάτα αναφοράς μου κάτω από τα 15 ευρώ, θέλω να εκπαιδεύσω και τα πιο νέα παιδιά σε ένα στυλ φαγητού απενοχοποιημένου και ελκυστικού. Το Food Mafia είναι εργαστήρι ιδεών, τάσεων, γεύσεων, και όταν θα σταματήσει να είναι, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης, όπως ούτε κι εγώ ως σεφ. Θέλω να δοκιμάσουν όλοι τα πάντα, να τολμήσουν και να εξελιχθούν. Μέχρι τότε Hey! Ho! Let's go!».
Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 6972 882235, www.foodmafia.com.gr, facebook.com/foodmafia.glyfada
Burger Chef
Ανήκει στις πιο ανερχόμενες αλυσίδες εστίασης της Αθήνας. Τα τρία καταστήματα που διαθέτει ήδη σε Ιλίσια και Πειραιά έχουν αναγνωριστεί από τους πελάτες τους για την ποιότητα, το εξυπηρετικότατο service, την ποικιλία και τις προσιτές τιμές. Ο σεφ που επιμελείται την κουζίνα έχει αποφοιτήσει από το World's Premier Culinary College του Culinary Institute of America στη Νέα Υόρκη και έχει πολυετή θητεία και εμπειρία σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του είναι η ανάπτυξη μιας σταθερής σχέσης μεταξύ του Burger Chef και του πελάτη. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι φρέσκα, ενώ τα burgers πλάθονται καθημερινά από φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας. Εκτός από τα εξαίσια burgers, θα βρείτε ακόμη wraps, wings, σαλάτες, γλυκά, παγωτά και πολλά ροφήματα.
Μιχαλακοπούλου 105, Ιλίσια, 210 7772463 (dine in-take away-delivery), Αγ. Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι, 211 0125914, Ζωσιμαδών 16, Πειραιάς, 210 4125119 (take away - delivery), facebook.com/burgerchefgreecce
SQ bar & food
Στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Aγίου Μάρκου, ακριβώς επάνω στη μικρή γραφική πλατεία του Ιερού Λόχου βρίσκεται ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα που φιλοξενεί έναν εντυπωσιακό πολυχώρο υψηλής αισθητικής. Το Sq café-bar-restaurant προσφέρεται για καφέ, ποτό και καλό φαγητό, ενώ στο εβδομαδιαίο του πρόγραμμα προστίθενται συχνά μουσικά events, παρουσιάσεις βιβλίων και στο άμεσο μέλλον θεατρικές παραστάσεις. Όσον αφορά το φαγητό, η υπεύθυνη και σεφ του μαγαζιού Όλγα Κότση καταφέρνει να μετατρέψει την καθιερωμένη αντίληψη περί burger σε μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία, καθώς εναρμονίζει το κλασικό με πρωτότυπους συνδυασμούς φυσικών υλικών. Έτσι γεννήθηκε το Asian burger με μπιφτέκι φρέσκου σολομού σε συνδυασμό με lime, τζίντζερ και κόλιαντρο, σε ψωμί φούρνου σικάλεως με διπλό σουσάμι, αλλά και το Minoan burger με γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, μανιτάρια με λάδι λευκής τρούφας και φρέσκο θυμάρι συνοδευόμενο από baby πατάτες. Οι επιλογές φυσικά δεν σταματούν εδώ, με τις πρωτότυπες συνταγές να συνεχίζουν στον κατάλογο του μαγαζιού. Στο Sq οι καθημερινές συνήθειες γίνονται καθημερινές απολαύσεις.
Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου, 210 3210460, www.sqbar.gr, facebook.com/sqbar
Queen Burger
Με ιστορία που κρατά από το 1978, είναι το παλαιότερο κατάστημα της Γλυφάδας και το πρώτο μπεργκεράδικο που έμαθε στους Αθηναίους τι είναι αυτό το στρογγυλό σάντουιτς με το μπιφτέκι. Στο Queen Burger θα βρείτε μεγάλη γκάμα από ζουμερά, χειροποίητα burgers που φτιάχνονται από εξαιρετικά μπιφτέκια, χωρίς προσθήκη μπαχαρικών, και ψωμάκια που έρχονται στο μαγαζί κατόπιν παραγγελίας, φρέσκες σαλάτες, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, φρέσκα παναρισμένα κοτόπουλα, hot dogs, ίσως την καλύτερη χειροποίητη βάφλα στην Ελλάδα και τέλειο παγωτό μηχανής. Τριάντα επτά χρόνια τώρα το Queen Burger εκπροσωπεί την ιδανική σχέση τιμής, ποιότητας και σταθερότητας στη γεύση.
Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, 210 8980747, 210 8980332, facebook.com/queenburgerglyfada, www.queenburger.gr
Βull House
Ένα από τα καλύτερα και πιο οικονομικά homemade burgers της πόλης (ξεκινάει από τα €2,50), με πολλές επιλογές σε beef και chicken burgers που φτιάχνονται από εξαιρετικά κρέατα και χειροποιήτες σος. Από το εξαιρετικό Jack Daniel's (ζουμερό μπιφτέκι με bacon, onion rings και λευκή Jack Daniel's sauce) μέχρι το Chili and Pepper's (καραμελωμένα κρεμμύδια και πολύχρωμες πιπεριές), το φοβερό και τρομερό Bull House (special μπιφτέκι, πίκλες, onion rings, λιωμένο cheddar και η γλυκόξινη επίγευση που αφήνει η bull house sauce), και το Carribean Red (τραγανό μπέικον, φιλέτο κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές και chili sauce με ψιλοκομμένες πιπεριές jalapenos), ένα είναι σίγουρο, δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδοκιμάσετε. Εκτός από τα burgers, θα βρείτε φρέσκες σαλάτες, μερίδες πατάτες σε διάφορες εκδοχές και ωραία ορεκτικά.
Αιμ. Βεακη 11, Περιστέρι, 210 5716706, facebook.com/pages/BULL-HOUSE
Burger σημαίνει TGI Fridays™
Τα περίφημα handcrafted burgers των TGI Fridays™ επέστρεψαν με νέες, ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ξεχωρίζουν το all-time favorite Jack Daniel's® Βurger με τη signature Jack Daniel's® sauce αλλά και το ολοκαίνουργιο French Dip Βurger που επικαλύπτεται με μοσχάρι σιγομαγειρεμένο στον φούρνο. Για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων προτείνεται το Brave Texan με πικάντικη beer cheese και τραγανά Jalapenos, ενώ μια πιο ελαφριά πρόταση αποτελεί το Guacamole Chicken Burger με στήθος κοτόπουλο και μπαχαρικά Cajun, τυρί Monterey Jack, γουακαμόλε και peppercorn bacon. Τα λαχταριστά burgers γίνονται ακόμα πιο απολαυστικά όταν συνοδεύονται με τα ξεχωριστά signature cocktails των TGI Fridays™.
New Orleans Burgers
Στην οδό Περικλέους, στο Μαρούσι, η αμερικανική φιλοσοφία με υπόκρουση τους ήχους της Νέας Ορλεάνης συναντά τις αυθεντικές γεύσεις και την ποιότητα και μαζί συνθέτουν τον προορισμό της τέλειας γευστικής απόλαυση! Ο φρέσκος μοσχαρίσιος κιμάς κορυφαίας ποιότητας, το ψωμί ημέρας και οι χειροποίητες σάλτσες είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται καθημερινά με πολλή αγάπη, προσφέροντας γνήσια σπιτικά burgers. Τα burgers του καταλόγου, πολλά και λαχταριστά: Katrina classic, Hangover Blues, Burning Βeef, Bloody Mary, Black Magic Chicken, Veggie Βurger. Συνδυάζονται αρμονικά με τις χειροποίητες σάλτσες White Mushroom, B.B.Q, Blue Cheese, Yellow Honey, Cheddar Bacon. Στο μενού θα βρείτε ακόμη υπέροχα milkshakes συνδυασμένα με μπισκότο ή φρέσκα φρούτα εποχής. Επισκεφθείτε το και δοκιμάστε τους γευστικούς συνδυασμούς του New Orleans Burger! «Because in burger we trust!».
Περικλέους 42, Μαρούσι, 213 0332032, www.neworleansburgers.gr, facebook.com/neworleansburgers2014
σχόλια