ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Κάτι καλό και back to reality

Κάτι καλό και back to reality Facebook Twitter
4

Εκεί που διαβάζεις ειδήσεις σαν κι αυτή [την είχε η Λος Άντζελες Τάιμς, στο βίντεο φαίνονται πιο πολλά]

και αρχίζεις να πιστεύεις ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον κόσμο, έρχονται ειδήσεις σαν την παρακάτω που σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα:

Η Nidhi Barak ήταν 20 χρονών και ήταν σπουδάστρια στην Καλών Τεχνών. Ο Dharmender Barak ήταν 22 χρονών και ετοιμαζόταν να δουλέψει ως τεχνικός. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν να παντρευτούν. Οι γονείς της κοπέλας αντέδρασαν, τα παιδιά το έσκασαν για να ζήσουν μαζί, τους βρήκαν στη γειτονική πόλη, την Nidhi την ξυλοφόρτωσαν μέχρι θανάτου και τον Dharmender τον αποκεφάλισαν, αφού πρώτα τον βασάνισαν. Συμβαίνει συχνά στην επαρχία της Ινδίας, δεν είναι και πρωτοφανές, περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις δεν γίνονται ποτέ γνωστές. Η οικογένεια συμμετέχει ολόκληρη. Όλο το σόι. Και μη χειρότερα.    

4

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Μα σας παρακαλώ. Αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους να διαιωνίσουν τις τιμημένες παραδόσεις τους. Τι θέλετε, να τους επιβάλλετε καταπιεστικούς, δυτικόφερτους (φτου, κακά!) κανονισμούς που θα ακυρώσουν την πολύτιμη πολιστιστική τους ιδιαιτερότητα; Εδώ μιλάμε για το ύψιστο αγαθό της πολιστισμικής ταυτότητας. Κι εσείς μιλάτε για ανθρώπινα δικαιώματα, δικαίωμα στη ζωή, στην αυτοδιάθεση... Πφφφ, δευτερεύοντα. Χίλιοι φόνοι πάνω, χίλιοι κάτω... Καλή καρδιά να υπάρχει. Πολιτιστικοί ιμπεριαλιστές όλοι σας.
Μην ανησυχείς.... Θα έρθει πιο σύντομα από ότι νομίζουμε. Όχι μετεωρίτης όμως. Όταν Ινδία και Πακιστάν ορκισμένοι εχθροί και οπλισμένοι σαν αστακοί με πυρηνικά όπλα, χρειαστεί να διεκδικήσουν το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο, το νερό, δεν θα καταλάβουμε από που μας ήρθε.....
Στην Ινδια το σκοτάδι που επικρατεί είναι πολύ βαθύ... Ειχα ακουσει τοσα πολλα για την κουλτούρα κ τον πολιτισμό τους και το γεγονός ότι είναι μια δημοκρατία καθώς κ το ότι δεν είναι μουσουλμάνοι με είχαν κάνει να πιστέψω ότι θα δω κάτι διαφορετικό. Όταν επισκέφτηκα τη χώρα έπαθα σοκ. Δυστυχώς αυτή η εικόνα της "μαγικής" Ινδίας χάνεται όταν τη δεις από κοντά. Τεράστιες ανισότητες, αντιμετώπιση των κατώτερων στρωμάτων σαν να μην είναι καν άνθρωποι, σκοταδισμός κ καταπίεση. Μάλλον το ότι πηγα με υψηλές προσδοκίες είναι κ αυτό που μου άφησε την πιο πικρή γεύση... Πάντως πραγματικά η έννοια του σεβασμού στον άνθρωπο πραγματικά δεν υπάρχει!