Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter
0

Vezené - Ένα Greek inspired μπιστρό

Βρασίδα 11, Χίλτον, Αθήνα, 210 7232002, www.vezene.gr, https://www.facebook.com/Vezene.Athens

Eνα σύγχρονο μπιστρό που παντρεύει γη και θάλασσα, με βαθιές ρίζες στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, αλλά και με στοιχεία από όλο τον πλανήτη, που έφερε μαζί του από τα ταξίδια του και την επαγγελματική του ζύμωση στην Αμερική ο σεφ Ari Vezené. Γιατί, ποιος είναι τελικά ο λόγος που τρως έξω, αν όχι για να ζήσεις μια εμπειρία, ένα ταξίδι, μια ιστορία; Και ιστορίες σαν αυτή στο Vezené ζεις σπάνια στην Αθήνα. Όταν άνοιξε πριν από τέσσερα χρόνια στο νούμερο 11 της Βρασίδα, ενός κοσμοπολίτικου μικρού δρόμου με θέα το Χίλτον και τον Λυκαβηττό, λιλιπούτειο σαν αγκαλιά, με μποέμικο «ντύσιμο» και νεοϋορκέζικο αέρα , έθεσε ευθύς εξαρχής ένα στοίχημα: να χειραφετηθεί από τη γαλλο-ευρωπαϊκή «υψηλόφρυδη» πεπατημένη, να ψαχτεί μόνο του με τις παραγνωρισμένες, υποτιμημένες ή και άγνωστες ελληνικές πρώτες ύλες, να αποκαταστήσει το «ελληνικό» στοιχείο και να μας κάνει περήφανους για τη νέα γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας. Και, τελικά, το κέρδισε, βάζοντας την Αθήνα στον χάρτη της διεθνούς μπιστρονομίας, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις ανάμεσα στον παραγωγό-τροφοσυλλέκτη- αγρότη από τη μία πλευρά, την κουζίνα στη μέση και τον πελάτη από την άλλη. Ξέχνα τις χλιδάτες «εκκλησίες» της γεύσης: το Vezené είναι το μέρος όπου τρως για να ικανοποιήσεις το σώμα σου και την ψυχή σου, όχι το εγώ σου. Δεν είναι το μέρος για να δείχνεις τέλειος, αλλά να είσαι ο εαυτός σου. Ένα μέρος όπου μπορείς να ακουμπήσεις τους αγκώνες στο τραπέζι και να βουτήξεις μέχρι την ψυχή σου στο πιάτο. Δεν πας για να σε δουν και να τους δεις, παρόλο που στο διπλανό τραπέζι μπορεί να τρώει κάποια τηλεοπτική περσόνα ή ένας CEO από το Ντουμπάι. Το Vezené δεν επικαλείται καμία «σχολή» και κατεύθυνση. Επινοεί και πειραματίζεται με γεύσεις, με μόνο στόχο να μας χαρίσει νόστιμο φαγητό και μια εμπειρία που θα θυμόμαστε. Τόσο με το φαγητό του όσο και με το σέρβις και την «ατμόσφαιρά» του, φέρνει την αμεσότητα, την απλότητα και τη δημοκρατικότητα στο τραπέζι. Θα παραγγείλεις χτένια Καποσάντες από τον πατρικό τόπο του σεφ, το Μεγανήσι, και θα σου έρθουν με ιβηρικό μάγουλο γκουαντσάλε. Η στήρα ή το σκαθάρι θα έχουν κοιμηθεί μέσα σε κρούστα αλατιού. Οι γαρίδες Αμβρακικού θα είναι αρωματισμένες με καπνιστό ουίσκι Lagavulin ή θα έχουν απογειωθεί από έναν εκρηκτικό μηχανισμό γουασάμπι και τσίλι. Οι ζύμες είναι ψημένες σε ξυλόφουρνο διαστάσεων ηφαιστείου, που κατέχει θέση ήλιου στο πλανητικό σύστημα του Vezené. Η «πίτσα» εδώ φορά περήφανα το ελληνικό της όνομα, λέγεται πίτα, έχει αρνάκι Παλαίρου έξι ωρών καπνισμένο σε ξύλο κερασιάς και στέλνει αδιάβαστη την ιταλίδα «ομόλογό» της. Ο ξινός τραχανάς από τη Μεσσηνία είναι περήφανα παντρεμένος με καπνισμένο ζωμό αρνιού. Όσο για το κρέας, δεν θα σου είναι άγνωστο όταν φτάσει στο πιάτο σου. Πρώτα θα έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις με μια ιεροτελεστία παρουσίασης, πριν ψηθεί. Θα γνωρίσεις τη ράτσα του, την κοπή του, τα χρώματά του, τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ξεχωριστή υφή, γεύση και τιμή, ανάλογα με το αν πρόκειται για χονδρό διάφραγμα, σπαλομίτα, κάτω κόντρα ή λαιμό, αν έχει σιτέψει για 42 ή για 120 μέρες, αν είναι Hereford ονγκλέ κι έρχεται από τα καταπράσινα λιβάδια της Αγγλίας ή Wagyu φλατ άιρον κι έχει κυλιστεί στα ηλιόλουστα οροπέδια της Καστίλλης. Γιατί αν και το ελληνικό terroir είναι η αιχμή του διαβήτη για το Vezené για αγαθά όπως το αρνί, το ψάρι, τα θαλασσινά, η προσέγγιση δεν «κολλάει» στην εντοπιότητα, όταν πρόκειται για πρώτες ύλες όπως το βοδινό, που πρέπει να εισαχθεί για να πάρει ο πελάτης το καλύτερο. Kι όταν στο τέλος έρθει στο τραπέζι ο περίφημος «απόρθητος» πύργος παγωτού, Ari's Deal Closer, με έναν μπαλτά στην κορυφή, είναι πλέον η στιγμή να παραδώσεις την ψυχή σου. Θα φύγεις με μια ερώτηση στα χείλη: τελικά, βρέθηκε το Vezené στον δρόμο σου γιατί τα γευστικά σου κριτήρια άλλαξαν, εξελίχθηκαν, χειραφετήθηκαν; Ή γιατί ήρθε η ώρα και στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια γαστρονομικής εξάρτησης και υποταγής στη δικτατορία της haute cuisine, να πετάξουμε ελεύθερα;

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

CV Distiller
Χατζηγιάννη Μέξη 7, 210 7231767, facebook.com/pages/CV-Distiller

H πόλη το έμαθε από την παλιά του διεύθυνση, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Κεραμεικό, ως ένα μπαρ με βαθιά γνώση για τα αποστάγματα και την καλή τζαζ μουσική. Πριν από λίγο καιρό αποφάσισε ν' αφήσει τον παλιό του χώρο και να μετακομίσει στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, σε έναν μεγάλο χώρο που δεν θυμίζει σε τίποτα κάποιο αντίστοιχο μπαρ της πόλης. To νέο «CV Distiller» είναι εντυπωσιακό, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, μια τεράστια κάβα που περιλαμβάνει εκατοντάδες ετικέτες ποτών από όλο τον κόσμο, με βάση όμως το ουίσκι (από σκωτσέζικα Hedonism και Monkey Shoulder μέχρι ιρλανδικά Midleton, αλλά και μια μεγάλη συλλογή από ιαπωνικά), και ωραίες προτάσεις πιάτων για να τις συνοδεύσετε. Ο υπέροχος χώρος, η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του Στέφανου Ψυλλάκη, έμπειρου αρχιτέκτονα, εραστή των μπαρ και γνώστη των εκλεκτών αποσταγμάτων. Το στήσιμο του μπαρ και τη λίστα με τα κοκτέιλ (18 συν 4 χωρίς αλκοόλ) έχει επιμεληθεί ο ο Θοδωρής Πύριλλος. Οι bartenders Θοδωρής Αναγνώστου και Μάρκος Πρίφτης είναι σε θέση να εκτελέσουν κάθε απαίτηση και να προτείνουν ταιριαστές επιλογές. Highlight του μαγαζιού είναι το απίστευτο «κρυφό» υπόγειο που θυμίζει έντονα την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και είναι σε θέση να φιλοξενεί live, θεματικά events, πάρτι και privé εκδηλώσεις. Εν κατακλείδι, το CV Distiller είναι ένα κλασικό μπαρ για όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις από τη διασκέδασή τους και δεν αρκούνται σε πρόχειρες λύσεις, επιτηδεύσεις κι εύκολους εντυπωσιασμούς.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

Σποράκι
Αρχελάου 9-11, Παγκράτι, 6944 479168, facebook.com/pages/Σποράκι
Στην κάτω πλευρά του άλσους του Παγκρατίου βρίσκεται ο δρόμος που έχει κάνει το μεγαλύτερο buzz στην περιοχή. Kάτι το Skrow Τheatre του Βασίλη Μαυρογεωργίου, κάτι τα ψαγμένα καφέ και τα φαγάδικα που έχουν ανοίξει, η Αρχελάου έχει εξελιχθεί σε ανεπίσημο κέντρο της περιοχής. Ένα από τα μαγαζιά στα οποία χρωστάει την άνοδο της είναι σίγουρα το Σποράκι. Πρόκειται για ένα διαφορετικό spot με καλλιτεχνικό αέρα που θυμίζει βερολινέζικο μπαρ της δεκαετίας του '70. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά με περισσότερες από 60 ποικιλίες σε τσάι και βότανα, μεγάλη ποικιλία ψαγμένων χύμα ελληνικών κρασιών, ρακή, ρακόμελο (ψημένη), φραγκοσυκόμελο και, φυσικά, κρητικό τσίπουρο που μπορείτε να συνοδέψετε με ωραίες ποικιλίες εξαιρετικών τυριών και αλλαντικών απ' όλη την Ελλάδα. Όσο για τη μουσική, ταλαντούχοι DJs εναλλάσσονται καθημερινά παίζοντας από ελληνικό ροκ μέχρι τζαζ, μπλουζ και ρέγκε ήχους. Extra tip: Ενημερωθείτε για τα καλλιτεχνικά δρώμενα (θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.) που διοργανώνει συχνά το Σποράκι από τη σελίδα του στο f/b.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

Berlin by 5 drunkmen
Τιμοθέου 8-Πεζόδρομος, Παγκράτι, 210 7010006, facebook.com/BerlinBy5drunkMen
Στον πεζόδρομο της Τιμοθέου έχει ανοίξει η πρώτη self service μπιραρία της πόλης, που όμως θυμίζει περισσότερo beer bar παρά τις κλασικές μπιραρίες που έχουμε συνηθίσει. Κάθε παρέα ξεχωριστά μπορεί να σερβίρεται μόνη της από τις προσωπικές κάνουλες που υπάρχουν σε κάθε τραπέζι, χωρίς να περιμένει να εξυπηρετηθεί. Με την μπίρα στο χέρι και συνοδεία εμπνευσμένων ορεκτικών και finger food, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σκορ της παρέας σας στη φωτεινή οθόνη που βρίσκεται στον τοίχο. Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, μεγάλη ποικιλία σε μπίρες – τι άλλο χρειάζεστε;

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

ΠαΡοΤ bar
Πεζόδρομος Τιμοθέου 7, Παγκράτι, 210 8211800, facebook: ΠαΡοΤ-Bar
Το Παγκράτι είναι αποδεδειγμένα η πιο ανερχόμενη περιοχή της Αθήνας. Ψαγμένα μπαράκια και ιδιαίτεροι χώροι με ταυτότητα ξεφυτρώνουν κάθε λίγο στις ανεξερεύνητες γωνιές του. Ένας τέτοιος εξωτικός αέρας έφερε πριν από λίγους μήνες στον πεζόδρομο της Τιμόθεου το ΠαΡοΤ bar. Πολύχρωμα ρετρό τραπεζάκια, μεγάλη ξύλινη μπάρα, λάμπες-κλουβιά, καρτ-ποστάλ από όλο τον κόσμο, φωτογραφίες με παπαγάλους, όλα εμπνευσμένα από τον κόσμο του εξωτικού πουλιού που είναι στη φύση του να μιμείται τους άλλους. Ανοιχτό καθημερινά (εκτός Κυριακής) από τις 11 το πρωί, προσφέρεται για χαλαρά ποτά και ψαγμένες μουσικές.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

Αρbarόριζα
Πλ. Πλαστήρα 10, Παγκράτι, 210 7019530, facebook:Αρbarόριζα
Το όνομά του παραπέμπει σ' εκείνο το αρωματικό φυτό που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες για να φτιάξουν γλυκό του κουταλιού. Με αυτό έχει ντυθεί και το περίφημο μπαλκονάκι του ομώνυμου μαγαζιού στη νέα πιάτσα του Παγκρατίου. Ένας ζεστός, εναλλακτικός χώρος που φτιάχτηκε με οδηγό την αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και σερβίρει πειραγμένες εκδοχές με βάση αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, όπως το «Surprise» με μαστίχα Χίου, βιολογικό κόκκινο (sec) κρασί, δυόσμο, χυμό από φρεσκοστυμμένα λεμόνια, φράουλες και σοκολάτα! Τα μέλη της αγαπημένης παρέας που βρίσκονται πίσω από την Αρbarόριζα μάζεψαν μέσα από τις διαδρομές τους στα μπαρ που δούλευαν μουσικές οικείες, ψαγμένες, διαχρονικές, τις οποίες τώρα απλόχερα μας προσφέρουν! Η Αρbarόριζα ξυπνά στις 10:00 για καφέ και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ με φαγητό και κοκτέιλ.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

Θέατρον
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7231834, www.theatronwinebar.gr
Το concept που έλειπε τόσο από το Παγκράτι όσο και από τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, ένας χώρος δύο επιπέδων με αρχιτεκτονικά ενδιαφέρουσα διακόσμηση, όπου κυριαρχεί το ξύλο και το μέταλλο, και αναφορές στην τέχνη και τον κινηματογράφο. Την παράσταση κλέβει η σάλα του επάνω ορόφου χάρη στα πολυτελή τραπεζοκαθίσματα που παραπέμπουν στα νεοϋορκέζικα καφέ της δεκαετίας του '50. Όλος ο χώρος του Θέατρον έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί ως ένας φιλόξενος all day χώρος για καφέ, κοκτέιλ, επαγγελματικά ραντεβού και δείπνα ειδικών περιστάσεων που φέρουν την υπογραφή του νέου και ταλαντούχου σεφ Αλέξανδρου Παυλόπουλου-Σπέρχου. Όταν το επισκεφτείτε, δοκιμάστε το ζουμερό μοσχαρίσιο φιλέτο που συνοδεύεται από σάλτσα άγριων μανιταριών, τη σαλάτα «Θέατρον», τον ψητό σολομό σχάρας, ενώ από γλυκά την Πάβλοβα. Extra tip: Η ενημερωμένη και μεγάλη λίστα κρασιών.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

My pastaflora
Φρυγίας 11 & Λυδίας, 213 0314568, Βύρωνας, facebook.com: My-Pastaflora
Ήταν η χαριτωμένη έκπληξη της συνοικίας. Ένα μικρό café-bar κατάφερε να γεμίσει μια πλατεία με παρέες και μουσική, σερβίροντας φρεσκοκομμένο καφέ, καθαρά ποτά και απίστευτα γλυκά. Πώς προέκυψε; Μέσα από το κοινό όνειρο της Λίλας και του Γιώργου να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα ανέδιδε τη νοσταλγία της παλιάς Αθήνας. Αυτή η ρετρό και παρεΐστικη ατμόσφαιρα ήταν που το καθιέρωσαν γρήγορα στη συνείδηση του κόσμου της περιοχής και όχι μόνο. Αξίζει να βρεθείτε εκεί Σάββατο βράδυ και ν' απολαύσετε ένα ζεστό κοκτέιλ, ακούγοντας επιλογές από τα καλύτερα τζαζ κομμάτια. Αν είστε τυχεροί, θα βρείτε ένα στρωμένο τραπεζάκι την Κυριακή το μεσημέρι για να απολαύσετε το υπέροχο brunch που φροντίζει η Λίλα με πιάτα από 100% βιολογικά υλικά. Extra tip: Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την εθιστική μαργαρίτα ακούγοντας ελληνικές διασκευές από τα ηχεία.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

Αρωματοπωλείο Εσθίρ
Χρεμωνίδου 1, Παγκράτι, 210 7569111, Κουντουριώτου 165-167, Πειραιάς, 210 3311934, facebook.com/Aromatopoleioesthir, www.esthiraromata.gr
Ένας μικρός, χρωματιστός παράδεισος που γρήγορα εξελίχθηκε στον πιο αγαπημένο προορισμό για την αγορά τέλειων και ξεχωριστών αρωμάτων. Στο Εσθίρ θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα ανδρικών, γυναικείων και παιδικών αρωμάτων (υπάρχουν επιλογές ακόμη και για τα αγαπημένα σας κατοικίδια), κρέμες σώματος, αφρόλουτρα, σαπουνάκια, φυτικά αιθέρια έλαια για αρωματοθεραπεία, αρωματικά χώρου και πολλά άλλα. Ανάμεσά τους θα βρείτε σίγουρα κάτι να ταιριάζει σ' εσάς και τη διάθεσή σας.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

 

Bodega
Aρδηττού 10, Μετς , 210 9219397, 6973 735051, facebook.com/Le.Bar.Bodega
Άνοιξε τις πόρτες του πριν από τριάντα χρόνια ακριβώς, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Ακρόπολη. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε meeting point για όσους απολαμβάνουν τα απλά ποτά, τα κοκτέιλ και την τέχνη. Φέτος, επηρεασμένο από μια έντονη διάθεση δημιουργίας, εμπλούτισε την κουζίνα του με ένα εξαιρετικό «food bar» με homemade γεύσεις που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Σας περιμένει τις καθημερινές από τις 16:00, ενώ τις Κυριακές από τις 12:00. Extra tip: Τα φοβερά κοκτέιλ που ξεκινούν από €6 και συνδυάζουν κλασικές και πειραγμένες συνταγές. Α, και μην ξεχάσετε τις cocktail Thursdays, με groovy μουσικές και όλα τα κοκτέιλ -€1.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

Pink Freud
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 722 7272, facebook.com/Pinkfreud.coffeebar
Ανοιχτό καθημερινά από τις 11 το πρωί (εκτός από τη Δευτέρα που ανοίγει το απογευματάκι) για καλό καφέ, μένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ για ποτό και φανταστικά κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσετε, όπως τα Citrus Caipirinha με γλυκό περγαμόντο και Pink Lemonade με φρέσκια φράουλα. Τι άλλο σερβίρει το Ping Freud; Χειροποίητες πίτες ταψιού, φρεσκοψημένες μπαγκέτες, hot dogs.Extra tips: Μη χάσετε τα πολύ ενδιαφέροντα lives που διοργανώνει συχνά αλλά και τις διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

Small 8
Αρχελάου 8, Παγκράτι, 215 5308846, facebook.com/Small8
Ένας χώρος ιδανικός για όσους έχουν ως φιλοσοφία ζωής να δοκιμάζουν συνεχώς καινούργια πράγματα. Η διακόσμηση, με τα πορτοκαλί φωτιστικά της δεκαετίας του '60 και το κίτρινο μεταλλικό χρώμα στις καρέκλες, δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα με έντονη αισθητική που θα σας θυμίσει έντονα τις πιο γραφικές βερολινέζικες γειτονιές. Ανοιχτό από το πρωί με χαλαρούς καφέδες και σπιτικά γλυκά, δίνει το μεσημέρι τη σκυτάλη στις πρωτότυπες σαλάτες και στις ολόφρεσκες μπρουσκέτες και το βράδυ ανεβάζει τη διάθεση με κοκτέιλ (vintage συνταγές και φρέσκες, πειραγμένες εκδοχές), σπεσιαλ πάρτι και ωραίες μουσικές.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

Μαύρος Γάτος
Πολέμωνος 4, Παγκράτι, 210 7236903, facebook.com/pages/Μαύρος-Γάτος
Eίναι μία πολύ καλή, πολύ προσεγμένη οικογενειακή ταβέρνα που εστιάζει αποκλειστικά στο καλομαγειρεμένο φαγητό και στα κορυφαίας ποιότητας κρέατα. Φρεσκοκομμένες σαλάτες με καλό ελαιόλαδο, πεντανόστιμα μελιτζανοκολοκύθια, κορυφαία ορεκτικά (τζατζίκι, τυροκαυτερή, βασιλοτύρι), καλοψημένα σουβλάκια, ζουμερά μπιφτέκια, σπιτικά λουκάνικα με πράσο, τρομερό συκώτι και, φυσικά, τα περίφημα παϊδάκια του που λέγεται ότι είναι τα καλύτερα των Αθηνών είναι μόνο μερικές από τις μοναδικές γεύσεις που έρχονται στο τραπέζι σας σε τιμές που θα σας κάνουν να παραγγείλετε μερικούς γύρους ακόμα. Extra tip: Δοκιμάστε το τέλειο, σπιτικό τσίπουρο από τα Γιάννενα, τον φρεσκότατο σπιτικό χαλβά, το γιαούρτι με το γλυκό του κουταλιού που έρχονται για να ολοκληρώσουν ιδανικά το γεύμα.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

Πεζόδρομος
Σεβαστείας 4 & Μαγνησίας, 210 7657590, facebook.com/PezodromosVyronas
Μια φρέσκια, casual πρόταση στην περιοχή του Βύρωνα για απολαυστικό καφέ, τσάι για κάθε γούστο, καθαρά ποτά, με μεγάλη ποικιλία από μπίρες και σήμα κατατεθέν τα δροσερά κοκτέιλ του. Το ευχάριστο προσωπικό, το πανέμορφο design και ο γραφικός πεζόδρομος του μαγαζιού υπόσχονται υπέροχες στιγμές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν επιλέξετε να τον επισκεφτείτε. Extra tip: Μη χάσετε τις special βραδιές με επιλεγμένους DJs και ξεσηκωτικά live.

Μέρες και νύχτες σε μια αλλιώτικη πόλη Facebook Twitter

BarTheWay
Ευφράνορος 40, Παγκράτι, 216 7006240, facebook.com/pages/BarTheWay
Καλός καφές και ποικιλία ροφημάτων, μοναδικές συνταγές για εμπνευσμένα κοκτέιλ, ιδιαίτερες γεύσεις από homemade υλικά, ποικιλία ποτών και όλα αυτά σε τιμές που συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής. Αυτή είναι, με λίγα λόγια, η φιλοσοφία του BarTheWay, ενός νέου, φρέσκου μπαρ με urban αισθητική και οικεία ατμόσφαιρα που ακολουθεί τη ροή της μέρας και της νύχτας, εναλλάσσει ρυθμούς και χρώμα και αλληλεπιδρά με την πόλη και τους κατοίκους της, προσδίδοντας από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του κάτι διαφορετικό και πολλά υποσχόμενο.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ