1. Fuga all day
Κήπος Μεγάρου Μουσικής, 210 7242979
Ήδη, από τον Σεπτέμβρη, άνοιξε τις πύλες του ένας νέος χώρος στο Μέγαρο Μουσικής, και συγκεκριμένα στον κήπο του Μεγάρου, ανάμεσα στις νεραντζιές και τις μανόλιες του πάρκου. Το νέο all day μπιστρό-μπαρ είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ και σνακ μέχρι αργά το βράδυ για ποτό και φαγητό. Το Fuga all day αποδεικνύεται δε και ιδιαίτερα μουσικόφιλο, με συχνά live Ελλήνων καλλιτεχνών και DJ sets. Όταν κρυώσει για τα καλά ο καιρός, θα μεταφερθεί εσωτερικά στον ανανεωμένο προθάλαμο του κλασικού πια Fuga.
2. Κool Life
Life Gallery Hotel, Θησέως 103, Εκάλη, 211 1067400
Nέο εστιατόριο που άνοιξε μόλις πριν από δύο εβδομάδες στο ξενοδοχείο Life Gallery στην Εκάλη. Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου έχει δημιουργήσει μια κουζίνα παρόμοια με αυτή του Βαρούλκου, με την προσθήκη κάποιων κρεατικών. Ο κατάλογος για το μεσημέρι είναι απλός και προσιτός, με τα ελληνικά μαγειρευτά να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
3. Ombra
Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού, 210 6711320
Το πρώτο prosecco bar της Αθήνας άνοιξε πρόσφατα στον Φάρο Ψυχικού, ενισχύοντας την «ιταλική» παροικία της περιοχής. Στο Ombra, εκτός του διάσημου ιταλικού αφρώδους οίνου, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας από το πρωί και να δοκιμάσετε ιταλικά σνακ, όπως pannini, tramezzini, piadine, croissants, brioches με ιταλικά αλλαντικά και τυριά. Το βράδυ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από 40 ετικέτες κρασιών αποκλειστικής εισαγωγής, κοκτέιλ με βάση το prosecco και κλασικά ιταλικά πιάτα.
4. Μαύρο Πρόβατο
Αρριανού 31, Παγκράτι, 210 7223469, 210 7123466
Το Μαύρο Πρόβατο σερβίρει τα μοναδικά του πιάτα σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά την αφαιρετική απλότητα που προσδίδει άνεση, με τη «ζεστασιά» του ξύλου και άλλων λεπτομερειών που. Δοκιμάστε γαύρο μαρινάτο, χιουνκάρ μπεγιεντί, καραμαλίδικο λουκάνικο, σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα και μέλι, γαρίδες με μαραθόριζα, χταπόδι σχάρας, ψαρονέφρι με φρέσκο θυμάρι, αρνάκι στη λαδόκολλα. Όλα εξαιρετικά!
5. Ρακί Μεζέ
Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, 210 9429027
Το πρώτο Καστελόριζο έγινε «Ρακί Μεζέ». Άλλαξε πολλά σε στυλ (φωτιστικά-σημαδούρες, πλεκτή κουρελού αντί για ψαθάκι στις καρέκλες κ.λπ.) και γεύση, αλλά όχι την προνομιακή σχέση του με τη θάλασσα. Η ατμόσφαιρα θυμίζει λίγο βολιώτικο τσιπουράδικο, με τα καραφάκια να έρχονται συνοδεία μικρών πιάτων. Τα καλύτερα του καταλόγου: κυδώνια με κρούστα μυρωδικών, πολίτικα μύδια, ζογάνια με ψαρικά, σαγανάκια λεμονάτα και κοκκινιστά.
6. Coco-Mat Hotel Nafsika
Πέλλης 6, Κηφισιά, 210 8018027
Ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος ανέλαβε την επιμέλεια της κουζίνας του ανακαινισμένου ξενοδοχείου Coco-Mat Nafsika στην Κηφισιά και οι πρώτες εντυπώσεις μιλούν για ένα μεστό μενού, με φρέσκες πρώτες ύλες από τη γύρω περιοχή. Ο χώρος είναι φρέσκος και απλός και το προσωπικό φιλόξενο. Για μεσημεριανό δοκιμάστε σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί με πελτέ ντομάτας, γραβιέρα, ψητή μελιτζάνα και σαλάτα, και το βράδυ γιουβέτσι μοσχαράκι με φρέσκια ντομάτα, ξινότυρο και αγουρόλαδο ή φιλέτο από φρέσκια τσιπούρα με χόρτα ημέρας, πουρέ σελινόριζας και αυγολέμονο.
7. Soleto
Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 210 9680460
Νέο ιταλικό εστιατόριο-υπερπαραγωγή στη Γλυφάδα, που έγινε σε χρόνο μηδέν talk of the town. Από το πρωί για καλοφτιαγμένους καφέδες και σάντουιτς (με ψωμί δικής τους παραγωγής) έως αργά το βράδυ για εξαιρετικά ζυμαρικά και κοκτέιλ.
8. 30 something
Πλ. Αγ. Νικολάου 8, Χαλάνδρι, 210 6899227
Σε στρατηγικό σημείο του Χαλανδρίου, πάνω στην κεντρική πλατεία, έχει ανοίξει εδώ και δυο μήνες ένα πρωτότυπο cocktail-pizza bar. Σε έναν χώρο με έντονα βιομηχανικά στοιχεία και το ξύλο πανταχού παρόν, μπορείτε να απολαύσετε φρεσκοψημένες πίτσες με λεπτή και τραγανή ιταλική ζύμη και διάφορα υλικά, αλλά και το ποτό ή κοκτέιλ σας, συνοδεία ποικιλιών τυριών και αλλαντικών.
σχόλια