Ο Nick Rubin και ο θρίαμβος του εφηβικού μυαλού

Ο Nick Rubin και ο θρίαμβος του εφηβικού μυαλού Facebook Twitter
Τελευταία, ένας από τους 16χρονος που συζητήθηκε αρκετά για μια καινούρια εφαρμογή είναι ο Nick Rubin. Ο Αμερικανός μαθητής δημιούργησε το «Greenhouse» μια εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες για τα έσοδα πολιτικών από μεγάλες εταιρείες.
0

Αν και τα παραδοσιακά media επιμένουν να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους «στους κινδύνους που υπεισέρχονται από την πολύωρη παραμονή των εφήβων στο δίκτυο» υπάρχει ένα θέμα που αφορά την εφηβεία και το ίντερνετ που δεν τυγχάνει ανάλογης προβολής. Ίσως και ηθελημένα να αγνοείται. Η ψηφιακή εποχή είναι η πρώτη εποχή που ανέδειξε το εφηβικό μυαλό. Για την ακρίβεια, αρκετοί έφηβοι βάλθηκαν να αποδείξουν ότι έχουν μυαλό με σύμμαχο την ελευθερία αλλά και σε πολλές περιπτώσεις την ελευθεριότητα του ίντερνετ.

Την τελευταία πενταετία, σχεδόν κάθε μήνα, διαβάζουμε για μια καινούρια εφαρμογή που εμπνεύστηκε ένας 15χρονος, για έναν 16χρονο που παράτησε το σχολείο για να εισβάλει ορμητικά με το μυαλό του στην Silicon valley, για έναν 17χρονο που έγινε μέσα σε ένα βράδυ δισεκατομμυριούχος μετά την πώληση της ιδέας του. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που το να είσαι ανήλικος δεν ισοδυναμεί με «αρρώστια» Δεν χρειάζεται να περιμένεις να περάσει το μεταβατικό στάδιο της εφηβείας για να αποδείξεις τι ακριβώς αξίζεις. Δεν έχεις καν ανάγκη το σχολείο ή τους καθηγητές. Το ίντερνετ είναι το τέλειο εργαλείο για όσους διαθέτουν ευφυΐα και έχουν ιδέες έτοιμες να τις βάλουν σε εφαρμογή.

Τελευταία, ένας από τους 16χρονος που συζητήθηκε αρκετά για μια καινούρια εφαρμογή είναι ο Nick Rubin. Ο Αμερικανός μαθητής δημιούργησε το «Greenhouse» μια εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες για τα έσοδα πολιτικών από μεγάλες εταιρείες.

Η εφαρμογή αποκαλύπτει τα έσοδα των μελών του Κογκρέσου μέσα από μια σειρά δεδομένων με στοιχεία που αντλούνται από τις εκλογές του 2012 μέχρι τις μέρες μας. Tο app παρέχει αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που έχουν εισπράξει τα μέλη του Κογκρέσου και τις πηγές των εσόδων τους. Ο Rubin λέει ότι συνδύασε την αγάπη του για την πολιτική και τον προγραμματισμό στοχεύοντας στην διαφάνεια. Το project το δούλεψε τα Σαββατοκύριακα και τον ελεύθερο χρόνο του μετά το σχολείο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία: Είναι η καλύτερη εποχή για να είσαι έφηβος. Τι σημασία έχει αν δεν μάθεις ποτέ πως ήταν η εποχή πριν το ίντερνετ; Σημασία έχει ότι αυτή μπορείς να αποδείξεις τι αξίζεις πολύ πριν «σκάσεις από το αυγό σου».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ