Το Web Summit, το μεγαλύτερο tech event για το ίντερνετ και τις νέες τεχνολογίες στην Ευρώπη φιλοξένησε και φέτος σχεδόν 3000 επιχειρήσεις start-up και 1500 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο και ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκονταν στελέχη των Amazon, Apple, Facebook, και Twitter.
Ανάμεσά στις εταιρείες που παρουσίασαν τη δουλειά του ήταν και 15 ελληνικές που κατάφεραν να αναδειχθούν στο μεγαλύτερο τεχνολογικό event.
TheGadgetflow: Μία ιστοσελίδα που παρουσιάζει μία σειρά προσεκτικά επιλεγμένων gadget κάθε είδους, χωρισμένα σε κατηγορίες, μαζί με το κόστος τους. Με πάνω από 30 εκατομμύρια pageviews και περίπου 100.000 downloads, επόμενος στόχος της ομάδας είναι να ενισχύσουν και να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία του webshopping. Τα τελευταία τους βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η προσθήκη Wishlist στην ιστοσελίδα τους.
http://thegadgetflow.com/
Horizon: Πρόκειται για μία βραβευμένη και εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να τραβήξει οριζόντιες φωτογραφίες και βίντεο, ανεξάρτητα από την πραγματική κλήση του κινητού τους.
http://www.horizon.camera/
Bare-square: Μία ανεξάρτητη εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που ειδικεύεται στα web, mobile και social media. Όντας ενεργή σε όλη την Ευρώπη, οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος επιλογών, από συμβουλές για συγκεκριμένα ζητήματα, ολοκληρωμένες λύσεις, ακόμα και διαχείριση δεδομένων.
http://www.bare-square.com/
Nannuka: Είναι το πρώτη ελληνική πλατφόρμα που απευθύνεται σε γονείς και τους προσφέρει τη δυνατότητα εύρεσης και αξιολόγησης ειδικών κάθε είδους, από νταντάδες μέχρι και ψυχολόγους.
Travelmyth: Πρόκειται για μία μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων, η οποία βρίσκει τις καλύτερες επιλογές, σύμφωνα με μία λίστα από τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη. Αντί να συμπληρώσεις το όνομα του προορισμού σου, το website σου ζητάει μόνο να επιλέξεις ανάμεσα σε μία λίστα από υπηρεσίες και πολυτέλειες που μπορεί να προσφέρει ένα ξενοδοχείο. Επιπλέον, έχει τα ξενοδοχεία χωρισμένα σε διάφορες κατηγορίες, όπως «Τα καλύτερα ιστορικά ξενοδοχεία στην Ευρώπη» ή «Τα καλύτερα ξενοδοχεία με spa του Παρισιού».
http://www.travelmyth.com/
tizU: Μία εφαρμογή για iphone που σου δίνει τη δυνατότητα να στέλνεις κωδικοποιημένα μηνύματα. Με μοναδικό «όπλο» τη δική σου δημιουργικότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή για να «πειράξεις» τους φίλους σου.
http://www.tizu.co/
Moosend: Μία διαδικτυακή υπηρεσία που σου επιτρέπει να σχεδιάζεις και να στέλνεις μέσω e-mail τις διαφημιστικές σου καμπάνιες καθώς και να παρακολουθείς τα αποτελέσματα και τις αντιδράσεις, όλα αυτά μέσα από μια πολύ εύκολη στη χρήση της πλατφόρμα.
http://www.moosend.com/
Olabord: Είναι μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά έχουν κοινά ενδιαφέροντα και βρίσκονται στο ίδιο μέρος. Ενδείκνυται και για επαγγελματική χρήση.
http://www.olabord.com/
reEmbed: Πρόκειται για μία πλατφόρμα που επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει έναν προσαρμόσιμο ενσωματωμένο player στα βίντεό του. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ανάλυσεις δεδομένων.
https://www.reembed.com/
Peekintoο: Είναι ένας νέος τρόπος να παρακολουθείς τι συμβαίνει στον κόσμο σε σχεδόν ταυτόχρονο χρόνο και «κατά παραγγελία». Μπορείς, με άλλα λόγια, να ζητήσεις και να λαμβάνεις βίντεο των 12 δευτερολέπτων από οπουδήποτε στον κόσμο, από ανώνυμους χρήστες.
http://peekintoo.com/
AskandGive: Το Ask & Give δημιουργεί online τοπικές κοινωνίες ώστε να καλύπτονται καθημερινές ανάγκες, προάγοντας πάλι την έννοια της «γειτονίας» που έχει εκλείψει στις μέρες μας. Οι χρήστες μέσα από την εφαρμογή μπορούν να ζητήσουν κάτι που χρειάζονται ή να δώσουν αντίστοιχα κάτι που δεν χρειάζονται πια, να οργανώσουν τοπικές δράσεις, να ενημερώσουν ή προειδοποιήσουν τους ανθρώπους της γειτονίας τους.
http://www.askandgiveapp.com/
Museotechniki: Απευθύνεται σε μουσεία και διεξάγει έρευνες πάνω σε τομείς διαφόρων αναδυόμενων τεχνολογιών (όπως η εκτύπωση σε 3 διαστάσεις), με στόχο να βρει τρόπους για τη διατήρησή τους. Το museofabber.com είναι το προϊόν – ναυαρχίδα τους που προσφέρει σε εκπαιδευτικούς πρόσβαση σε τρισδιάστατη εκτύπωση μουσειακών αντικειμένων «κατά παραγγελία». Επιπλεόν, βοηθούν τα μουσεία ως προς την τεχνολογία και τις ικανότητες που χρειάζονται ώστε να κάνουν τις συλλογές τους διαθέσιμες στην τρισδιάστατη εκτύπωση. Η υπηρεσία «παραγγελίας» είναι ενσωματωμένη στο site και στην εφαρμογή τους.
http://www.museotechniki.com/
tradeNow: Μία διαδικτυακή αγορά όπου άτομα αλλά και εταιρείες μπορούν να κάνουν ανταλλαγές αγαθών, υπηρεσιών και ακινήτων. Η εφαρμογή συνδέει προσφορά με ζήτηση και κάνει την ανταλλαγή αυτή ευκολότερη από ποτέ. Για τις εταιρείες είναι ένα πολύτιμο εργαλείο διατήρησης πελατών και απόκτησης νέων. Για τα ανεξάρτητα άτομα είναι μια σύγχρονη κοινωνία αντιπραγματισμού, όπου μπορούν να ανταλλάξουν αυτά που έχουν με αγαθά και υπηρεσίες που χρειάζονται εξοικονομώντας χρήματα και προστατεύοντας το περιβάλλον.
http://www.tradenow.gr/el/index.aspx
Taxlinked: Μία διαδικτυακή κοινότητα επαγγελματιών σε θέματα φορολογίας, όπως σύβμουλοι, δικηγορικές εταιρείες, τράπεζες και πελάτες. Δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου συναδέλφων, εύρεσης νέων εταιρειών, προώθησης, διαφήμισης εκδηλώσεων και πολλές άλλες.
https://www.taxlinked.net/home
Roomcase: Μια πλατφόρμα για μικρά ξενοδοχεία, καταλύμματα, διαμερίσματα για διακοπές και για διαδικτυακά ή παραδοσιακά πρακτορεία διακοπών σε όλο τον κόσμο. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση σε ιδιοκτήτες τέτοιων καταλυμμάτων για τη διαχείρηση των κρατήσεων και των πελατών τους. Επιπλέον, δίνει στα πρακτορεία τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τις κρατήσεις που γίνονται, τη διαθεσιμότητα που υπάρχει και προσφέρει κάθε τύπου πληρωμή.
http://roomcase.com/arxikh/
σχόλια